Politica

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar și cei pe care alianța cu PSD îi propune ca și consilieri locali. Ulterior, echipa s-a mutat la Palatul Administrativ, unde a fost depusă candidatura lui Alfred Simonis la postul de președinte al Consiliului Județean, respectiv lista de consilieri județeni ai alianței.

Robu, puțin melancolic când a intrat în clădirea unde a venit la serviciu timp de opt ani, a repetat faptul că este acum mai înțelept. De asemenea, a vorbit despre visul de a avea puterea de la toate nivelurile alături de el.

Vrem să facem din Timișoara orașul în care să trăiești cu drag, să o scoatem din griul în care a fost aruncată. Putem valorifica oportunitatea, ca puterea să fie a celor implicați în aceste candidaturi, atât la Timișoara, cât și la județ, dar și la nivel național. Suntem optimiști că vom câștiga alegerile la toate nivelurile. Timișoara a fost vitregită mult timp de sprijin guvernamental”. 

Cum după ”nuntă” vine și viața de familie, Nicolae Robu spune că va avea doi viceprimari, unul de PSD, cu care va trebui să fie de acord, plus fostul său viceprimar, Dan Diaconu, de la PNL. De la social-democrați ar urma să fie desemnat Sorin Ionescu, e greu de crezut că Robu ar putea refuza acest nume. De altfel, cei doi au și primele două poziții pe lista de consilieri locali.

Sunt mulțumit de lista de consilieri locali din partea PSD PNL”, a mai spus fostul primar. 

Vă reamintim că PNL a făcut publică lista consilierilor local și a locurilor propuse pentru aceștia săptămâna aceasta, la fel ca și cei de la PSD. Alfred Simonis, liderul PSD Timiș anunța că se dorește obținerea a 15 posturi de consilieri locali la Timișoara, ceea ce i-ar asigura majoritatea.

Simonis, la Biroul Electoral Județean

După o zi de joi  plină de evenimente ”guvernamentale” și de partid, echipa aflată la conducerea celor două formațiuni din alianță s-a mutat la Palatul Administrativ, acolo unde este Biroul Electoral Județean. Aici a avut loc depunerea dosarelor de candidatură pentru postul de președinte al Consiliului Județean Timiș, respectiv ale celor care doresc să devină consilieri județeni.

Alfred Simonis a vorbit, la fel ca și partenerul său pentru Timișoara, Nicolae Robu, despre colaborarea cu conducerea guvernului, de la București, estimând, la fel, optimist, câștigarea puterii de către alianța PSD – PNL, a puterii la toate nivelurile.

Timișul are nevoie de o nouă abordare în raport cu guvernul, a fost prea mult timp ocolită de investiții în ultimii 30 de ani. Vom face tot ce ține de noi ca guvernul să fie atent la nevoile din Timiș”, a declarat Alfred Simonis. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

3 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago