Sport

Derby în Ronaț, la start de campionat: Timişoara contra Steaua

Un nou sezon al primei ligi de rugby începe la finalul acestei săptămâni. SCM USV Timișoara joacă la arena Gheorghe Rășcanu, cu Steaua București.

Partida va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 11.00. Cele două formații au încheiat sezonul trecut tot cu un meci direct. Echipa bănăţeană a învins Steaua, cu 26-8, chiar în Ghencea, la 9 decembrie, în partida pentru medaliile de bronz.

Tot într-a doua jumătate a sezonului trecut, SCM USV Timișoara a depășit Steaua în semifinala din Cupa României. A fost 23-21, meci jucat tot în Ghencea, la 28 octombrie.

Robert Murariu, accidentat în finala Cupei României, nu va putea evolua în meciul de sâmbătă. Murariu a fost comoționat la un atac cu umărul al lui Cojocaru, fază la care arbitrul Alexandru Ionescu a dat lovitură de pedeapsă pentru Dinamo (!), după ce a văzut reluarea pe monitor.

„Steaua, din ce am văzut, are o echipă cu totul nouă, o echipă în reconstrucție, dar în orice caz îi tratăm cu maximă seriozitate și îi așteptăm aici cu nerăbdare. Transferurile lor s-au făcut la începutul anului, jucători pe care nu i-am văzut în niciun meci. Cred că au un transformeur bun… – zâmbește – care a fost și la noi, e vorba de Alin Conache și sincer nu vrem să-i dăm ocazia să profite de piciorul său bun”, spune Vlad Neculau, căpitan SCM USV Timișoara.

Va fi o partidă specială pentru noii jucători ai SCM USV, Dragoș Ser și Daniel Plai, care vor evolua împotriva fostei lor echipe. De asemenea, noul antrenor, Mugur Preda, a apărat și el, de-a lungul carierei, culorile Stelei.

Partida va fi arbitrată de controversatul, cel puţin pentru bănăţeni, Robert Diaconescu, iar asistenți vor fi Florin Ferezan și Teodor Buzatu.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

2 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

2 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

7 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

7 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

7 ore ago