Primăria Timişoara

Primăria a demolat gardul şi alte construcţii care blocau o stradă ocupată ilegal de clanuri de romi/Video

Primarul Dominic Fritz s-a prezentat, luni dimineața, la fața locului, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare a construcțiilor pe care le consideră ilegale de pe strada Cezar, care leagă Parcul Copiilor de bulevardul C.D. Loga. La fața locului a fost întâmpinat de un cetăţean furios, membru al unui clan de romi din oraş.

Cu o echipă formată din mai mulți muncitori, plus un buldoexcavator, primarul a demarat demolarea unui zid care bloca accesul pe strada pietonală. Aceasta apare în cartea funciară ca fiind proprietate a orașului.

În ciuda opoziției cetăţen, membru al unui cunsocut clan de romi care deține în prezent imobilul de pe partea dreaptă a străzii, acțiunea a continuat. Astfel, demolarea gardului a avut loc.

Pe marginea acelei străzi erau zidiți stâlpii unei porți de acces, dar și un gard masiv din beton și erau plantați mai mulți copaci.

Săptămâna trecută, reprezentanții primăriei anunțau emiterea dispoziției de demolare, a gardului care bloca accesul pe un terenul orașului, pe acre ar fi pus mâna două clanuri de romi.

Suntem între bulevardul Loga și strada Cezar, aici a fost o legătură intre bulevard și Parcul Copiilor, acum o refacem. E de înțeles că vecinii sunt supărați, dar trebuie să respectăm legea, Primăria Timișoara e proprietar în cartea funciară. Că au fost alte vremuri în care astfel de situații s-au acceptat sau nu s-au reglementat pot să înțeleg, dar vremurile s-au schimbat, acum trebuie să schimbăm legea și această stradă trebuie recuperată pentru timișoreni. Din păcate nu este o situație singulară, vedem că tot patrimoniul Timișoarei a fost nereglementat, mulți au folosit această situație, mulți au folosit haosul, un haos intenționat din interiorul primăriei Timișoara. Directorul de la Patrimoniu, fostul consilier al lui Robu, între timp este trimis în judecată pentru corupție, mulți au profitat de această situație. Aceste vremuri au apus și trebuie să mergem înainte”, a declarat Dominic Fritz, la fața locului.

În baza dispoziției primarului Dominic Fritz, sunt demolate două clădiri, trei alei pietonale, două garduri de împrejmuire din zidărie, poartă de acces auto și un gard frontal. După desființarea construcțiilor ilegale, strada Cezar va asigura legătura între bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor. 

Primarul Fritz spune că acțiunea s-a desfășurat sub amenințări de genul dosarelor penale, de lobby la „oamenii mai mari, la București” și intimidări cum ar fi „stai în banca ta, sunt oameni mai mari ca tine”. 

 

 

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

2 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

2 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

3 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

3 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

4 ore ago