Primăria a demolat gardul şi alte construcţii care blocau o stradă ocupată ilegal de clanuri de romi/Video

Primarul Dominic Fritz s-a prezentat, luni dimineața, la fața locului, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare a construcțiilor pe care le consideră ilegale de pe strada Cezar, care leagă Parcul Copiilor de bulevardul C.D. Loga. La fața locului a fost întâmpinat de un cetăţean furios, membru al unui clan de romi din oraş.

Cu o echipă formată din mai mulți muncitori, plus un buldoexcavator, primarul a demarat demolarea unui zid care bloca accesul pe strada pietonală. Aceasta apare în cartea funciară ca fiind proprietate a orașului.

În ciuda opoziției cetăţen, membru al unui cunsocut clan de romi care deține în prezent imobilul de pe partea dreaptă a străzii, acțiunea a continuat. Astfel, demolarea gardului a avut loc.

Pe marginea acelei străzi erau zidiți stâlpii unei porți de acces, dar și un gard masiv din beton și erau plantați mai mulți copaci.

Săptămâna trecută, reprezentanții primăriei anunțau emiterea dispoziției de demolare, a gardului care bloca accesul pe un terenul orașului, pe acre ar fi pus mâna două clanuri de romi.

Suntem între bulevardul Loga și strada Cezar, aici a fost o legătură intre bulevard și Parcul Copiilor, acum o refacem. E de înțeles că vecinii sunt supărați, dar trebuie să respectăm legea, Primăria Timișoara e proprietar în cartea funciară. Că au fost alte vremuri în care astfel de situații s-au acceptat sau nu s-au reglementat pot să înțeleg, dar vremurile s-au schimbat, acum trebuie să schimbăm legea și această stradă trebuie recuperată pentru timișoreni. Din păcate nu este o situație singulară, vedem că tot patrimoniul Timișoarei a fost nereglementat, mulți au folosit această situație, mulți au folosit haosul, un haos intenționat din interiorul primăriei Timișoara. Directorul de la Patrimoniu, fostul consilier al lui Robu, între timp este trimis în judecată pentru corupție, mulți au profitat de această situație. Aceste vremuri au apus și trebuie să mergem înainte”, a declarat Dominic Fritz, la fața locului.

În baza dispoziției primarului Dominic Fritz, sunt demolate două clădiri, trei alei pietonale, două garduri de împrejmuire din zidărie, poartă de acces auto și un gard frontal. După desființarea construcțiilor ilegale, strada Cezar va asigura legătura între bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor. 

Primarul Fritz spune că acțiunea s-a desfășurat sub amenințări de genul dosarelor penale, de lobby la „oamenii mai mari, la București” și intimidări cum ar fi „stai în banca ta, sunt oameni mai mari ca tine”. 

 

 

 

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

19 comentarii pentru acest articol

lo a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 12:16 )

Cea mai eficienta campanie de realegere EVER! Nu e ceva care sa coaguleze mai bine alegatorii ca gadiliciul la vechile prejudecati fata de minoritatea inchisa la piele! Mai cateva vile de pe centru daramate si explodeaza tartita de mandrie in tot timisoreanul vechi si nou. Vivat!

gagarin68 a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 12:18 )

Intrati tare in tigani!
Astia trebuie reeducati caci altfel ne incalca drepturile si libertatile.
Politia ar trebui sa fie mai activa.Mai multe controale si din partea ANAF-ului.Trebuie sa le taiati sursele ilegale de venit.Altfel vor deveni proprietari pe jumatate din Timisoara si atunci am sfeclit-o.Ori plecam din oras ori dansam dupa regulile interlopilor!
Din pacate politicienii sunt manuipulati cu banii negrii ai tiganilor, in acest fel isi protejeaza interesele.
Natie de cacao!

Radu a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 12:26 )

Na iaca-ta ca o sa iasa chiar fain. Rade ciob de oala sparta toti robulistii.

bla a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 12:58 )

Ei nu stiau nimic, asa au cumparat ! Dar cand au venit cu buldozerul si erau sa darame mai mult din gard, au stiut exact pana unde e terenul lor, deci evident stiau ca au construit pe domeniul public !

Kata a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 13:18 )

@tu, Timisoara este TOLERANTA si diversa, dar ce coaguleaza in Timisoara cu adevarat, si aici e chiar depre asta vb, este subiectul clanuri interlope care au intrat ilegal si abuziv in posesia centrului orasului. Daca nu esti din oras paote nu simti de ce timisoarenii au aceste trairi, dar povestile ale cu amenintari, petreceri si “rahat” pe pres nu-s fictiune…

Daniel a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 14:19 )

@Kata
Lucrurile astea le știe toată lumea dar problema este recuperarea imobilelor nu a terenului din jur. Cât timp acele clădiri rămân în proprietatea clanurilor numai pe naivi îi încălzește faptul că acum poți trece printre casele acelea. Evident și perioada aleasă pentru astfel de acțiuni nu este întâmplătoare pentru că actele existau de mai multă vreme iar dacă administrații anterioare nu au aplicat legea asta nu înseamnă că actuala administrație nu putea face acest lucru mult mai devreme. În orice caz la cât de severă este problema nici 1% din ea nu s-a rezolvat iar pentru restul e aproape imposibil să se găsească soluții.

Pirandello a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 14:51 )

Haoleu, ce-aveț cu noi? Că noi ham plătit la băieții lu duomnu Roabă!

@Tu a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 15:16 )

O mică precizare: e vorba de ilegalități, nu de discriminare rasială. Dacă extragi concluzii cu ficatul anti-Fritz și nu cu mintea, e altceva.

DanS a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 15:40 )

Oare nu le plezneste inima de necaz lui Ciuhandu si Robu, acum ca isi vad muncusoara la pamant?
Poate ar trebui sa le ceara omul banii de spaga inapoi.

Pe bune? a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 15:52 )

@Daniel
Nu-i adevărat. Singurul act emis pentru acel teren e dispoziția primarului de săptămâna trecută. Administrația actuală face asta de peste 2 ani de zile. 1ha din malul Begăi e recuperat, ștrandul Termal e din nou în mâinile primăriei, etc. Nu-i nici prima stradă eliberată de acest gen, doar că unii cred că tot ce se întâmplă e doar pentru că-i campanie, înseamnă că au o perspectivă destul de restrânsă asupra schimbărilor pe care le face Fritz

Daniel a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 17:16 )

@Pe bune?
Mă refeream la faptul că aceste clanuri au intrat în posesia imobilelor prin diverse ilegalități. Problema a fost că administrația Ciuhandu nu le-a pus deloc piedici ba din contra iar administrația Robu chiar dacă nu a recuperat mare lucru, le-a oprit expansiunea și i-a dat în judecată.
Evident că este un lucru pozitiv pe care îl face acum Fritz dar luând în calcul întreaga situație este prea puțin prea târziu. Sigur ca se mai recuperează mici procente din pagubă dar mare lucru nu se schimbă. Și apoi este sincronizarea cu campania electorală când se încearcă câștigarea de voturi prin diverse metode în loc ca astfel de evenimente să aibă loc pe parcursul mandatului. Din punctul meu de vedere se încadrează la circ electoral deși mai de calitate decât la opoziție.

sergiu a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 17:57 )

Expert in manipulare Fritz. Sa vezi de nu castiga alegerile desi a facut exact: NIMIC. Nimic relevant pentru Timisoara. Numai circ.

Jack a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 18:03 )

Degeaba Fritz, tot nu te vom vota. Prea putin, prea tarziu..

Seringa a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 18:25 )

Manevra mare cu impact electoral ridicat. Uica Lae nu mai are nicio sansa la primarie, si-a trait traiu, si-a mancat malaiu, acu la pensie cu dansu. Are timp sa mearga in parc la table si sah, unde sunt sigur ca o sa-l incinga Supapa la frecventa ridicata.

Supapa a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 18:31 )

Cand credea uica Lae ca mai are o sansa…buff asta. Vorba unui intelept “Robu e savant spatiu timp: ocupa spatiul, pierde timpul”
Bai Seringa eu bat la sah tot din Lipova pana in Mosnita cu trecere in Freidorf

Seringa a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 18:38 )

Rog adminu debanat sa il debaneze pe Supapa. E baiat bun, poate a scapat porumbelul dar totusi nu merita pedeapsa asa lunga. Multumesc. Stima.

Milu a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 18:53 )

Eu zic să dea Fritz in judecată Miliția din anii 50-60 că doar ei au închis strada. Poate vin și niște bani…

Radu a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 19:59 )

Au venit toti cainii de pe Opinia Lui Lae sau?

Bravo primarului, merita sa auda toti din tara de asta.

Tanti a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 20:18 )

@Jack
Stai flexat Jackuțule ca nu are Fritz nevoie de votul tău! Cu manevrele astea la glezna romalesilor, câștigă alegerile detașat. Dar tu ești liber să votezi gașca interlopilor cu Ropulică in frunte…
Eu personal votez Fritz pentru spargerea găștii Colterm. Atât!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Stadionul Dan Păltinișanu

A fost emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive Dan Păltinișanu/Doc.

Proiectul noului stadion al Timișoarei face un nou pas înainte. Primăria a emis autorizația de desființare a celui vechi, acum poate începe efectiv acțiunea de demolare.  Proiectul noului stadion Dan Păltinișanu merge mai departe, astăzi fiind emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive. “Au existat în ultimele luni multe voci care au pus la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive Dan Păltinișanu/Doc.
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Cartea lui Ciucă există! PNL Timiș anunță prezentarea oficială a cărții scrise de președintele partidului/Video

Volumul scris de Nicolae Ciucă, actualul președinte al Partidului Național Liberal, are acum un site și film de prezentare oficial, ne anunță reprezentanții filialei locale a liberalilor. Reclama la volumul ”În slujba țării”, alături de imaginea lui Ciucă, a fost prezentată intens pe billboard-urile de reclamă de pe mai multe drumuri încă din tipul campaniei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cartea lui Ciucă există! PNL Timiș anunță prezentarea oficială a cărții scrise de președintele partidului/Video
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimele teste pentru Leii din Banat se dau în Ungaria

Echipa de baschet a Timișoarei se deplasează în Ungaria pentru ultimele două partide de verificare dinaintea startului oficial de sezon. Alb-violeții vor participa la Bányász Kupa, competiție organizată de clubul MVM-OSE Lions, în sala din Oroszlány. SCM winsed.swiss pleacă astăzi spre Ungaria și va juca vineri, împotriva bronzului din precedenta ediției a primei ligi maghiare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimele teste pentru Leii din Banat se dau în Ungaria
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Piaţa muncii, dinamică dar în schimbare. Se caută specialişti în domeniile apropiate tehnologiei, iar nevoia de educaţie devine esenţială. Analiza UPT

Piața muncii din România, în special în domeniile din aria tehnologiei, trece printr-o transformare rapidă, ceea ce determină tot mai mulți profesioniști să își reevalueze abilitățile și să caute oportunități de recalificare. Într-un mediu în care tehnologiile evoluează constant, chiar și cei care dețin un loc de muncă stabil resimt nevoia de a se adapta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Piaţa muncii, dinamică dar în schimbare. Se caută specialişti în domeniile apropiate tehnologiei, iar nevoia de educaţie devine esenţială. Analiza UPT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul noului stadion al Timișoarei face un nou pas înainte. Primăria a emis autorizația de desființare a celui vechi, acum poate începe efectiv acțiunea de demolare.  Proiectul noului stadion Dan Păltinișanu merge mai departe, astăzi fiind emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive. “Au existat în ultimele luni multe voci care au pus la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive Dan Păltinișanu/Doc.
Turcii de la Bozankaya vor produce pentru Timișoara un număr de 33 de noi troleibuze. Primul urmează să fie livrat orașului în luna aprilie a anului viitor, semnarea contractului pentru producerea mijloacelor de transport având loc joi, la sediul municipalității timișorene. Documentul a fost parafat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și vicepreședintele Bozankaya, Tufan Ozkan....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bozankaya și Primăria Timișoara au semnat contractul pentru producerea și livrarea a 33 noi de troleibuze/Foto
În perioada 13-22 septembrie 2024 va avea loc la Timișoara, a cincea ediție a festivalului internațional de film Science Fiction și Fantasy (SFF) „The Galactic Imaginarium”. Este primul și singurul festival de film SFF din România, fiind organizat în sistem hibrid: la locație și online. Festivalul are loc prin contribuția esențială a finanțatorului principal, Centrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Festivalul de film „The Galactic Imaginarium” 13-22 septembrie 2024 Ediția a cincea
Primăria și Consiliul Local Ghiroda, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române Giarmata Vii și în parteneriat cu Asociația Pro Datina, organizează duminică, de Sfânta Maria Mică, Ruga de la Giarmata Vii. Pe 8 septembrie, spectatorii vor putea urmări reprezentații de muzică și dans interpretate de artiști de renume care vor urca pe scena din curtea Căminului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De Sfânta Maria Mică, mare rugă la Giarmata Vii!
Un minut și 46 de secunde au avut nevoie consilierii timișoreni pentru a aproba acordarea a zece milioane de lei din bugetul Primăriei Timișoara către Colterm. În cadrul unei ședințe de plen extraordinare, de îndată, aleșii locali au aprobat alocarea sumei respective pentru acoperirea pierderilor tehnologice induse, aferente anului 2022. ”Se aprobă plata sumei de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm primește de la Primăria Timișoara 10 milioane de lei, pentru pierderile induse
Echipa de baschet a Timișoarei se deplasează în Ungaria pentru ultimele două partide de verificare dinaintea startului oficial de sezon. Alb-violeții vor participa la Bányász Kupa, competiție organizată de clubul MVM-OSE Lions, în sala din Oroszlány. SCM winsed.swiss pleacă astăzi spre Ungaria și va juca vineri, împotriva bronzului din precedenta ediției a primei ligi maghiare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimele teste pentru Leii din Banat se dau în Ungaria
Volumul scris de Nicolae Ciucă, actualul președinte al Partidului Național Liberal, are acum un site și film de prezentare oficial, ne anunță reprezentanții filialei locale a liberalilor. Reclama la volumul ”În slujba țării”, alături de imaginea lui Ciucă, a fost prezentată intens pe billboard-urile de reclamă de pe mai multe drumuri încă din tipul campaniei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cartea lui Ciucă există! PNL Timiș anunță prezentarea oficială a cărții scrise de președintele partidului/Video
După ce a chemat la sediul Prefecturii Timiș resprezentanții crescătorilor de oi afectați de pesta micilor rumegătoare, prefectul de Timiș a decis să meargă la Clopodia, pentru a discuta direct cu oamenii de acolo. ”De la confirmarea primului focar de pestă am păstrat o legătură continuă cu președintele ANSVSA, directorul DSVSA Timiș și cu primarul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se caută soluții pentru crescătorii de ovine afectați de pesta micilor rumegătoare/FOTO
Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a organizat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal (FRF), la începutul lunii septembrie, în premieră în Banat, la Timișoara, Campionatul Național de fotbal al ucrainenilor din România. Evenimentul, desfășurat între 1 și 5 septembrie la Stadionul Colterm, a reunit șase echipe sportive reprezentând filialele UUR din Arad, Timiș, Caraș-Severin,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ucrainenii din Timiș, cei mai buni din țară la fotbal/FOTO
Top