Timp liber

Oana & Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul invitați în spectacol la Festivalul Concurs Lada cu Zestre în acest weekend la Coșteiu și Liebling

Un weekend incendiar cu 12 ore de folclor, peste 10 expoziții de gastronomie tradițională și etnografie, peste 500 de artiști dau stratul celui mai așteptat eveniment al primăverii, Festivlaul – Concurs LADA CU ZESTRE, ediția a XVII-a.

Invitați în recital sunt Oana și Adrian Stanca, acompaniați de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca. Brâul ăl bătrân, ardelene, brâul lui Boldea, brâul lui Mita, brâul ”La căsuța din poiană”, ardeleana roată și jocuri de doi în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu vor fi interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. Spectacolul Ansamblului Profesionist Banatul se va desfășura începând cu ora 15:45 la Coștei și Liebling.

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, ora 13:00 la Coștei, la Căminul Cultural începe prima etapă a Festivalului -Concurs LADA CU ZESTRE. Participă localitățile: Criciova, Buziaș, Boldur, Belinț, Pietroasa, Lugoj, Știuca, Lugojel, Nădrag, Recaș (Stanciova), Racovița, Topolovățu Mare și Coșteiu. Jocuri și cântece autentice, graiul bănățean al bunicilor și străbunicilor, expoziții de etnografie, fotografii vechi cu bănățenii de altădată, meșteșuguri și expoziții de gastronomie vor constitui o parte din harta etnografică timișeană. Secțiunile ”Expoziții – Colecții” și ”Gastronomie” vor începe la ora 12:00. Intrarea este liberă.

Duminică, 7 aprilie 2024, ora 13:00 la Căminul Cultural din Liebling se desfășoară Festivalul – Concurs LADA CU ZESTRE. Participă următoarele localități: Chevereșu Mare, Jebel, Banloc, Moravița, Jamu Mare, Ciacova, Nițchidorf, Birda, Tormac, Uliuc, Pădureni și Liebling.

Secțiunile Expoziții – Colecții și Gastronomie vor începe la ora 12:00. Intrarea este liberă. Iubitorii de folclor pot admira un spectacol folcloric de 6 ore, expoziții de etnografie și fotografie veche, precum și expoziții de gastronomie tradițională din Banat.

Mai multe detalii găsiți aici: www.cecart.ro sau email cecart@cecart.ro, telefon 0256435158, persoana de contact prof. Remus Vălungan, șef Birou Cultură Tradițională, Marketing, email: remus.valungan@cecart.ro.

Juriul festivalului este alcătuit din următorii membri: la secțiunea Coregrafie: Nicolae Stănescu, Marius Ursu, Peri Vasile, Denis Chira, la secțiunea Muzical: Carmen Popovici – Dumbravă, Marius Cîrnu, Remus Vălungan, la secțiunea Poezie dialectală /Teatru Popular: Felicia Stoian, Adela Popa, la secțiunea Expoziții /Colecții: Maria Hadiji, Alina Mafa și la secțiunea Gastronomie: Mărioara Pisat, Nicolaie Tomescu.
Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” este finanțat de Consiliul Județean Timiș, și este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, coordonat de profesor Liliana Laichici, manager, în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județul Timiș.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

13 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

14 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

16 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

18 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

20 de ore ago