Politica

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului de contestare a alocării banilor din bugetul de echilibrare, respectiv a sumelor allocate pentru drumurile locale, Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, îi răspunde.

El spune că procesul se putea judeca și în lipsa reprezentanților Prefecturii, problemele sunt cu totul altele.

”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine. Într-o conferință de presă de astăzi, președintele CJT, domnul Alin Nica, acuză Prefectura de tergiversarea procesului privind alocarea banilor de către Consiliul Județean și PSD-ul de ”disperare fantastică””, spune Ritivoiu.

El oferă și explicații despre decizia luată, de amânare a procesului.

”Judecarea dosarului a fost amânată pentru data de 13 iunie 2024 pentru că nu a fost îndeplinită procedura comunicării cererilor de intervenție. Motivul ține de neîndeplinirea tuturor formelor procedurale, în sensul în care în proces au mai fost făcute intervenții de către alte primării și nu au fost transmise toate documentele către toate părțile. Nu am trimis reprezentant la proces pentru că era evident că se va amâna, nefiind îndeplinită procedura. Dar și fără reprezentant al Prefecturii s-ar fi judecat pentru că în acțiunea depusă de Prefectură, prin care am atacat hotărârile de Consiliu Județean, am specificat clar că solicităm judecarea și în lipsă după ultima pagină a acțiunii mele, unde se vede clar acest lucru. Deci procesul se poate desfășura și în lipsa noastră. Aici este și dovada jenantei minciuni și acuzații a domnului Nica”, spune Ritivoiu.

El revine cu vechea solicitare, de anulare a hotărârii de consiliu județean inițială și emiterea uneia noi, în care să justifice repartizarea sumelor.

”Domnul președinte Nica poate debloca situația în câteva zile, și o putea face din a doua zi după atacare. Așa cum am declarat în repetate rânduri, tot ce are de făcut este să emită o nouă hotărâre de Consiliu Județean în care să revoce hotărârile atacate și să justifice repartizarea sumelor, conform legii. E atât de simplu. Și e atât de grav să duci în sfera confruntării politice o dispută administrativă, legală și instituțională, care poate fi închisă în câteva zile de către Consiliul Județean! Dar de ce ai rezolva disputa, când e mai ușor să chinui primarii și comunele lăsate fără bani, încercând să le întorci împotriva prefectului PSD, iar tu să te victimizezi, că tot e campanile electorală și dă bine să lupți cu sistemul ticăloșit? Disperare fantastică? O fi, dar nu la Prefectură. Noi nu candidăm la nimic”, încheie Ritivoiu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 minute ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

O oră ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

2 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

7 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

7 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

11 ore ago