Politica

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta Unită, care îl susține pe Alin Nica la șefia Consiliului Județean, au avut luni zi plină. Acestea au depus dosarele de candidatură pentru liderii lor și pentru listele cu consilieri, la Biroul Electoral Municipal Timișoara și la Biroul Electoral Județean Timiș.

Dominic Fritz a declarat, după momentul depunerii dosarelor, că se așteaptă și în acest an la tot felul de contestații, la fel ca și în urmă cu patru ani, asupra candidaturii sale. De fapt, astfel de contestații, trei la număr, au fost și depuse deja, chiar dacă Fritz nici măcar nu își depusese încă dosarul de candidat.

”Astăzi depunem candidatura Alianței Timișoara Unită pentru mine ca primar, pentru un nou mandat de primar și pentru lista noastră de Consiliu Local, alianță formată din USR, PMP, Forța Dreptei și UDMR. Am depus aceste candidature cu multă încredere în ceea ce am realizat în ultimii 4 ani și și mai multă încredere în echipa cu care candidăm la aceste alegeri. Împreună cu mii de susținători ai căror semnături le-am depus astăzi, vom ține Timișoara pe un drum european, pe un drum de modernizare și un drum de corectitudine și de respectare a regulilor. Bineînțeles că această candidatură a mea și anul acesta va fi însoțită de tot felul de contestații pe baza unor teorii legale absurde. Clar, este, la fel ca și în 2020, eu, ca cetățean UE, am dreptul să candidez aici, în Timișoara. Orice fel de contestații care vor veni în următoarele zile, scopul acestor contestații este să arunce o umbră de ilegitimitate asupra candidaturii mele, asupra candidaturii noastre. Dar, avem încredere în timișoreni că știu să discerne aceste încercări și că vor decide cu înțelepciune și curaj să mergem împreună înainte”, a declarat Dominic Fritz.

Ulterior procedurilor de la sediu BEM Timișoara, alaiul candidaților s-a mutat la Palatul Administrativ, unde a avut loc depunerea dosarelor pentru CJT.

”Am depus candidatura din partea Alianței Dreapta Unită pentru președinția Consiliului Județean Timiș și din partea aceleiași alianțe pentru lista de consilieri județeni, pentru noul mandat, cu încrederea că vom continua parcursul nostru pentru un Timiș european, cu încrederea că timișenii și timișorenii vor da semnalul, în 9 iunie, de schimbarea clasei politice și a modului de a face politică, în primul rând, și cu încrederea că vom constitui un parteneriat solid administrativ cu Primăria Timișoara, cu primarul Dominic Fritz pentru următorii 4 ani, astfel încât proiectele pe care le avem și viziunea pe care o avem împreună, comună pentru Timișoara și pentru Timiș să prindă contur”, a fost declarația lui Alin Nica la Palatul Administrativ.

În Timiș, politica combinațiilor nu va avea succes, a spus Fritz, prezent la depunerea candidaturilor la Palatul Administrativ.

”Alianța Dreapta Unită s-a format la nivel național ca o alternativă reală pentru o acaparare a PSD-ului, a întregii puteri în stat, la nivel local. Aici, în județul Timiș, Alianța Dreaptă Unită merge în alegeri, cred că, ca singurul tandem în toată țară cu un președinte al Consiliului Județean în funcție și cu primarul municipiului reședință de județ în funcție. Asta ne de multă încredere în echipa pe care o avem și ne de foarte multă încredere pentru alegerile ce vor urma în 9 iunie. Eu sunt convins că 9 iunie va transmite un semnal clar, din județul Timiș, din Timișoara spre București, că politica combinațiilor nu funcționează aici și va da un semnal clar în același timp de continuitate și la Consiliul Județean, și la primărie. Eu sunt mândru de echipa pe care am constituit-o în ultimele săptămâni. Cu mulți colegi care se regăsesc pe liste, am colaborat în ultimii 4 ani, alții sunt noi pe listă. Pe toții ne unesc valorile Timișoarei. E un crez puternic în democrație, în libertate, în dezvoltarea economică liberă a județului și cu toții credem că cetățenii trebuie să aibă o alternativă reală la PSD, o alternativă pro-europeană. Și singura această alternativă este Alianța Dreapta Unită”, a spus și Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

2 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

14 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

15 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

17 ore ago