Social

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai găsit mesele perfecte – aproape ai terminat. Dar nu uita unul dintre ingredientele cheie ale oricărei încăperi – iluminatul. Este timpul pentru un lampadar!

Între ferestre și iluminatul de deasupra sau candelabre, poți simți că ai suficientă lumină într-o cameră, dar fiecare cameră are nevoie de lămpi. De ce? În timp ce luminile de deasupra pot fi grozave pentru gătit și curățare, lămpile de masă oferă iluminare pentru activități precum lectura cărților preferate și adaugă o nuanță caldă considerabilă fiecărei încăperi. În plus, poți opta pentru modele care se aprind la atingere, la sunet sau pentru clasicele modele cu întrerupător.

Ce stil de lampă ai nevoie ca să se potrivească locuinței tale? Cât de înaltă ar trebui să fie lampa? Ce fel de abajur ar trebui să cumperi? Iată mai jos câteva sfaturi utile pentru a alege cea mai bună variant pentru tine.

Alege un lampadar care să reflecte decorul camerei

Lămpile de sufragerie ar putea fi mai formale, din porțelan, sticlă sau o vază veche. De obicei, lămpile dintr-o sufragerie sunt plasate pe un bufet. Lămpile înalte, mai subțiri, cu nuanțe mai mici, funcționează cel mai bine pe bufet. Dacă ai lucrări de artă sau o oglindă pe comodă, nu dorești să interferezi cu linia de vedere a acestora.

Lămpile pentru camera de familie sunt mai casual. Ele pot fi făcute din ceramică, lemn, metal sau sticlă. Deoarece această cameră se folosește mai mult, lămpile ar trebui să se potrivească cu mobilierul – care este probabil mai mare, mai confortabil și mai rezistent decât mobilierul de sufragerie. Ca și alte încăperi, lămpile pentru dormitor ar trebui să urmeze stilul de design al camerei respective.

Dimensiunea potrivită pentru lampadar

Înălțimea corectă a unei lămpi de masă depinde de cameră, de dimensiunea mesei și de utilizarea luminii. Trebuie să echilibrezi dimensiunea unei lămpi cu mobilierul din jurul ei. Majoritatea camerelor de zi pot gestiona o lampă care are o înălțime de 60 de centimetri până la 90 de centimetri. Înălțimea corectă a lămpii de masă este determinată de obicei de înălțimea la care ajunge privirea celui care stă la masă și de înălțimea mesei de lângă aceasta. Lampa de masă ar trebui să fie suficient de înaltă pentru ca partea de jos a abajurului să ajungă la nivelul ochilor persoanei așezate lângă ea. Acest lucru va oferi cea mai bună lumină fără prea multă strălucire puternică de la bec. Pe bufetul din sufragerie, probabil că poți așeza orice de până la 85 de centimetri până la 95 de centimetri.

Lămpile de noptieră ar trebui să fie proporționale cu noptiera și, de obicei, la 50 de centimetri până la 65 de centimetri de partea superioară a saltelei. Aceeași regulă se aplică în dormitor – nu dorești să privești în sus direct în bec.

5 sfaturi rapide pentru a cumpăra un lampadar excelent

  1. Cumpără o lampă care se potrivește cu tonul camerei tale.
  2. Abajurul trebuie să fie la nivelul ochilor când ești așezat.
  3. Încearcă să păstrezi toate lămpile în aceeași cameră aproximativ la aceeași înălțime.
  4. Dacă îți place o lampă și este prea înaltă, pune-o pe o masă mai mică. Dacă lampa este prea scurtă – adaugă câteva cărți sub lampă.
  5. Nu trebuie să potrivești lămpile de pe ambele părți ale unei canapele – asigură-te doar că sunt similare ca înălțime.

3 sfaturi rapide pentru a alege un abajur de senzație

  1. Lățimea abajurului trebuie să fie cel puțin la fel de largă ca cea mai largă parte a lămpii și poate fi de până la 2 ori lățimea.
  2. Umbra ar trebui să fie de 40% până la 60% din înălțimea lămpii. De exemplu, o lampă de 75 de centimetri poate avea o umbră de 30 de centimetri.
  3. Dacă alegi o lampă fără abajur, aceasta vine în mod obișnuit cu o harpă, măsoară harpa și adaugă aproximativ 2.5 cm pentru înălțimea minimă pentru abajurul tău.
Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

8 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

9 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

11 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

13 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

15 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

15 ore ago