Politica

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare a campaniei electorale pentru Dominic Fritz și Alin Nica din Piața Unirii, cu scandări, insulte și intimidări.

Considerăm că incidentul produs de AUR din noaptea de 9 spre 10 mai din Piața Unirii este o provocare și că, în Timișoara cel puțin, partidul lui George Simion execută ceea ce-i comandă PSDPNL. De altfel, candidatul AUR la Primăria Timișoara, Ilie Sârbu, este consilierul personal al viceprimarului PNL Cosmin Tabără, care candidează și pe lista PSD-PNL pentru Consiliul Local.

În timp ce Dominic Fritz, Alin Nica, împreună cu Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban, ofereau declarații presei, în fața panourilor de afișaj, un grup ostil de membrii AUR și-a făcut loc, cu forța, prin grupul de susținători, în loc să aștepte, civilizat, finalizarea evenimentului.

Ceea ce a creat o busculadă, în care a fost îmbrâncit și viceprimarul Ruben Lațcău, poziționat între primarul Dominic Fritz și grupul violent de la AUR.

Nu e prima oară când AUR acționează agresiv: a intrat, tot cu forța, în Primăria Timișoara în urmă cu doi ani cu intenția declarată de a-l scoate afară din Primărie, la propriu, pe primarul Dominic Fritz.

În timp ce Dominic Fritz și Alin Nica erau reținuți în ambuscada provocată de AUR, liderii PSDPNL lipeau liniștiți afișe cu încălcarea legii: peste afișele lui Dominic Fritz și ale altor candidați și pe mai multe panouri decât permite legea.

Această atmosferă de campanie încărcată de ură și violență nu este specifică Timișoarei. Nu ne mirăm că simpatizanții AUR reacționează cu forță brută când spațiul public este inundat de murdării împotriva lui Dominic Fritz, de atacurile continue ale lui Nicolae Robu împotriva acestuia și chiar de îndemnuri la violență ce vin din tabăra Robu-Simonis via diverși simpatizanți.

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

11 minute ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

2 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

16 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

20 de ore ago