Alegeri

Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara îl dă jos de pe un panou publicitar pe Nicolae Ciucă

În urma unei sesizări depuse de Partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor,Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Timișoara a decis înlăturarea imaginii lui Nicolae Ciucă de pe mai multe spații de afișaj publicitar din domeniul public. În sesizare se spune că pe bannerele respective, considerate de reclamant ca având caracter electoral, era reprezentat Nicolae Ciucă pe fundal negru, având inscripţionate mesajul „ Un ostaş ÎN SLUJBA numele Nicolae Ciucă, gradul militar — GENE.RAL (R) — şi adresa paginii de internet nicolaeciuca.ro.

AUR a cerut ”obligarea domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal să inlăture afişele menţionate”.

”În data de 26.05.2024, în mun. Timişoara – Str.Ovidiu Batea; Bd.Petre Ţuţea -vis a vis de Ilcea; DN69 – vis a vis de Mahle; DN59 ruta Timişoara Voiteg;, sunt amplasate panouri de foarte mari dimensiuni pe care sunt aplicate afişe cu un evident caracter electoral, reprezentându-1 pe domnul Nicolae Ciucă pe fundal negru, având inscripţionat mesajul „Un ostaş ÎN SLUJBA numele domnului Nicolae Ciucă, gradul militar — GENERAL (R) — şi adresa paginii de internet nicolaeciuca.ro. Apreciază că amplasarea afişelor de mari dimensiuni care îl prezintă pe domnul Nicolae Ciucă şi mesajul aferent „Un ostaş ÎN SLUJBA TĂR1I”, încalcă absolut toate dispoziţiile legale ce reglementează desfăşurarea campaniei electorale art. 36 din Legea nr. 334/2006, republicată, dispoziţiile Legii nr. 115/2015 şi ale Legii nr. 33/2007, art. 1 alin. (5) din Hotărârea nr. 137H din 14.05.2024 a Biroului Electoral Central, cât şi art. 20 alin. (1) lit. a) din Ghidul privind finanţarea campaniei electorale prin eludarea restricţiilor legale privind dimensiunile şi tipurile de materiale electorale, informaţiile obligatorii pe care ar trebui să le conţină afişul, utilizarea unui material de propagandă electorală nereglementat şi încălcarea principiului echităţii în campania electorală”, se arată în plângerea depusă.

Membrii Brioului electoral au analizat și au decis: afișele trebuie înlăturate.

”Deşi afişul nu face referire explicită la ideea de candidat sau la alegerile din 09 iunie 2024, acesta reprezintă un material electoral prin promovarea unei imagini pozitive a unei figuri politice cunoscute, respectiv domnul Nicolae Ciucă, fiind de necontestat asocierea sa cu Partidul Național Liberal în opinia publicului alegător”, se spune în decizia luată.

Votul a fost la limită, reprezentanții PSD, PNL Pro România și PUSL fiind împotriva înlăturării, în timp ce cei ai AUR, USR, PMP, al Uniunii Minorităților, respectiv președintele și vicepreședintele Biroului Electoral au aprobat înlăturarea imaginilor. Având în vedere competența BEC Timișoara, decizia a fost luată pentru bannerul de pe strada Ovidiu Balea, care trebuie îndepărtată.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara

Mai multe unități educaționale din Timișoara vor intra, pe perioada verii, în reparație. Intervențiile au…

9 ore ago

Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul

Nu a avut şansă de această dată şi nici noroc. Timişoreanca Anca Todoni a pierdut…

11 ore ago

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția…

13 ore ago

Întreruperi în funcționarea sistemului de roviniete și peaje. Vor pute apărea întârzieri și întreruperi în funcționarea sistemului

Efectuarea unor lucrări la sistemul de comunicații ale centrului de date care se ocupă cu…

13 ore ago

Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș

Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi…

13 ore ago

Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO

Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de…

15 ore ago