Politica

Forța Dreptei cere Prefectului de Timiș să respecte legea și să decidă încetarea mandatului primarului de Recaș

Pe adresa prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, a sosit o cerere din partea președintelui filialei Timiș a Partidului Forța Dreptei, Claudiu Chira, prin care acesta cere emiterea de urgență, în baza codului administrativ, a unui Ordin al Prefectului de încetare de drept a mandatului de primar al Recașului pentru Pavel Teodor.

Conform solicitantului, ”sesizarea are ca fundament rămânerea definitivă a Sentinței civile nr.13045/26.04.2024 pronunțată de către Judecătoria Timișoara în dosarul nr.15439/325/2024 și a Deciziei civile nr.13117/26.04.2024, pronunțată de Tribunalul Timiș în dosarul nr.15381/325/2024”.

Chira spune primarul trebuia eliberat din funcție, dar că acesta a primit, de fapt, doar o sancțiune pecuniară, cu reducerea indemnizației.

”I-am cerut prefectului să ia în considerare și sa respecte deciziile instanței și să constate că primarul orașului Recaș, dl. Pavel Teodor, nu a respectat regimul juridic al conflictelor de interese. Conform raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate (ANI) în anul 2018, acesta a semnat un contract de închiriere a unui teren în baza căruia SC Beliș Construct SRL, al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat, fără licitație publică, un teren de la Primăria Orașului Recaș. În baza acestui raport al ANI, primarul Pavel Teodor a fost sancționat doar disciplinar cu diminuarea indemnizație cu 10%, cu toate că Prefectul județului Timiș trebuia să emită Ordinul de încetare de drept a mandatului acestuia. Urmare a conflictului de interese, primarul Pavel Teodor a fost decăzut din dreptul de a exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani, iar mandatul trebuia să îi înceteze de drept, așa cum s-a întâmplat în cazul altor primari din județul Timiș cum ar fi primarul PNL al comunei Șandra, Luchian Savu. Acest ordin de încetare a mandatului d-lui Pavel Teodor nu a fost emis de către Prefectul Județului Timiș!”, spune președintele Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira.

El susține că actele întocmite de primarul vizat pot fi oricând anulate.

”În toată această perioadă, primarul Pavel Teodor a semnat acte care pot fi anulate ca nelegale întrucât sunt semnate de o persoană care nu mai putea ocupa în mod legal funcția de primar. Sper ca măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, după ce instanța a anulat candidatura domnului Pavel Teodor, prefectul va emite Ordinul de încetare de drept a mandatului de primar al domnului Pavel Teodor. Îi cer domnului prefect PSD să respecte legea și până luni să emită acest ordin. În caz contrar, vom fi nevoiți să folosim toate căile legale care se impugn”, a mai spus Claudiu Chira.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Al treilea magazin Primark din România se va deschide în Iulius Town Timișoara

Primark, retailerul internațional de modă, a anunțat data deschiderii celui de-al treilea magazin din România.…

26 de minute ago

Miercuri se întrerupe furnizarea apei calde pe mai multe străzi din Timişoara

În vederea remedierii unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a oraşului, Colterm…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Anca Todoni, debut perfect în calificări la Wimbledon

Timişoreanca Anca Todoni a acces în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon după ce…

15 ore ago

Cum să alegi ținuta elegantă perfectă

Alegerea ținutelor potrivite pentru ocazii elegante poate fi o provocare, mai ales când trebuie să…

15 ore ago

Echipa UVT a învins într-o nouă competiție internațională

Echipa care a reprezentat Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul competiţiei „UNITA PhD International…

16 ore ago