Politica

Forța Dreptei cere Prefectului de Timiș să respecte legea și să decidă încetarea mandatului primarului de Recaș

Pe adresa prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, a sosit o cerere din partea președintelui filialei Timiș a Partidului Forța Dreptei, Claudiu Chira, prin care acesta cere emiterea de urgență, în baza codului administrativ, a unui Ordin al Prefectului de încetare de drept a mandatului de primar al Recașului pentru Pavel Teodor.

Conform solicitantului, ”sesizarea are ca fundament rămânerea definitivă a Sentinței civile nr.13045/26.04.2024 pronunțată de către Judecătoria Timișoara în dosarul nr.15439/325/2024 și a Deciziei civile nr.13117/26.04.2024, pronunțată de Tribunalul Timiș în dosarul nr.15381/325/2024”.

Chira spune primarul trebuia eliberat din funcție, dar că acesta a primit, de fapt, doar o sancțiune pecuniară, cu reducerea indemnizației.

”I-am cerut prefectului să ia în considerare și sa respecte deciziile instanței și să constate că primarul orașului Recaș, dl. Pavel Teodor, nu a respectat regimul juridic al conflictelor de interese. Conform raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate (ANI) în anul 2018, acesta a semnat un contract de închiriere a unui teren în baza căruia SC Beliș Construct SRL, al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat, fără licitație publică, un teren de la Primăria Orașului Recaș. În baza acestui raport al ANI, primarul Pavel Teodor a fost sancționat doar disciplinar cu diminuarea indemnizație cu 10%, cu toate că Prefectul județului Timiș trebuia să emită Ordinul de încetare de drept a mandatului acestuia. Urmare a conflictului de interese, primarul Pavel Teodor a fost decăzut din dreptul de a exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani, iar mandatul trebuia să îi înceteze de drept, așa cum s-a întâmplat în cazul altor primari din județul Timiș cum ar fi primarul PNL al comunei Șandra, Luchian Savu. Acest ordin de încetare a mandatului d-lui Pavel Teodor nu a fost emis de către Prefectul Județului Timiș!”, spune președintele Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira.

El susține că actele întocmite de primarul vizat pot fi oricând anulate.

”În toată această perioadă, primarul Pavel Teodor a semnat acte care pot fi anulate ca nelegale întrucât sunt semnate de o persoană care nu mai putea ocupa în mod legal funcția de primar. Sper ca măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, după ce instanța a anulat candidatura domnului Pavel Teodor, prefectul va emite Ordinul de încetare de drept a mandatului de primar al domnului Pavel Teodor. Îi cer domnului prefect PSD să respecte legea și până luni să emită acest ordin. În caz contrar, vom fi nevoiți să folosim toate căile legale care se impugn”, a mai spus Claudiu Chira.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul, lecție de fotbal în patria gugulanilor

Timisul Șag este ca și promovată în liga a treia după ce s-a impus cu…

4 ore ago

Elena Lasconi intră în competiţia pentru preşedinţia USR. Dominic Fritz s-a retras din cursă

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe un grup intern pe colegii săi de partid…

10 ore ago

Au băut bine, apoi şi-au băgat prietenii în spital, după ce au făcut accidente

Două accidente asemănătoare, în care au fost implicaţi şoferi care au băut zdravăn, apoi s-au…

11 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei

În zilele următoare se va efectua spălarea rețelei de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare…

11 ore ago

CJ Timiș vrea instalarea de panouri solare pentru energie pe noua clădire a Direcției de Asistență Socială din Lugoj

În prima ședință de plen de după lupta electorală de duminică, consilierii județeni timișeni au…

14 ore ago

La Pasajul Solventul a fost finalizată rampa specială, destinată amplasării viitorului cheson

Constructorul care se ocupă cu realizarea pasajului Solventul a reușit să mai bifeze o nouă…

15 ore ago