Politica

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la PSD să acuze USR și Alianța Dreapta Unită că susțin un competitor cu probleme penale. Conform celor de la PSD, cel susținut pentru conducerea primăriei din localitatea amintită a fost condamnat penal pentru luare de mită.

La lansarea candidatului amintit, Ioan Dan, au participat lideri locali și naționali ai Forța Dreptei, parteneri ai USR în coaliția ADU.

Sloganul “Fără penali în funcții publice” a fost doar o fumigenă aruncată de către USR și preluată acum de Alianța Dreapta Unită pentru a-și demonstra puritatea în fața electoratului. Spunem asta pentru că, în realitate, lucrurile stau exact pe dos, iar aliații de dreapta nu doar că au pe liste oameni cu probleme penale, dar participă la întâlniri electorale pentru a-i susține pe aceștia. Lideri locali și naționali, precum Ludovic Orban sau Alin Nica s-au afișat ieri cu un candidat condamnat în trecut la închisoare.

Studiul de caz este comuna Satchinez, unde candidatul Alianței Dreapta Unită, Ioan Dan, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită, iar suspendarea pedepsei privative de libertate a venit ca urmare a recunoașterii faptelor. Actualul candidat susținut de USR și Forța Dreptei a fost filmat în timp ce primea șpagă de la un om de afaceri care trebuia să încheie un contract cu primăria Satchinez, instituție condusă la acea vreme chiar de Ioan Dan”, transmite PSD Timiș.

Alin Nica și Dominic Fritz trebuie să dea explicații pentru susținerea acestui candidat, spun social-democrații.

Ieri, în comuna timișeană Satchinez, a avut loc lansarea candidaturii lui Ioan Dan la funcția de primar al localității, iar alături i-au stat doi oameni care, chipurile, luptă împotriva penalilor: Ludovic Orban și Alin Nica. Susținut atât de Forța Dreptei cât și de USR, Ioan Dan încearcă să recucerească fotoliul de primar și face transfer de imagine de la lideri politici către el. Explicații pentru ceea ce se întâmplă trebuie să dea Alin Nica și Dominic Fritz, liderii județeni ai Dreptei Unite, cei doi politicieni fiind nevoiți să explice cum sprijină în același timp o candidatură a unui condamnat la închisoare pentru șpagă, dar și inițiativa “Fără penali în funcții publice”. ”, încheie comunicatul cei de la PSD Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

26 de minute ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

2 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

17 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

20 de ore ago