Opinii

Nicolae Robu nu e nici ipocrit şi nici populist, precum timişorenii de la care aşteaptă voturi. Astfel că vrea pensie specială

Motto: “Am spus că sunt de acord cu pensiile speciale. Eu nu sunt ipocrit. Nu sunt pensii speciale, este o denumire populistă.” – Nicolae Robu.

Programul cu care Nicolae Robu încearcă să ajungă din nou la butoanele primăriei de unde a fost alungat de timişoreni, în urmă cu patru ani, este numai lapte şi miere. Aşa cum era de altfel şi în 2012. Bulevarde cu şase benzi, spitale, creşe, şcoli, grădiniţe la tot cartierul, stadioane, săli de sport, bazine olimpice, poduri, apeducte, viaducte, pasaje, noi parcări, grădini suspendate etc., nimic nu lipseşte. (Apropo, câte stadioane, parcări supraetajate, bazine olimpice, săli de sport a făcut în cei opt ani în care a fost primar?) Culmea bunăstării, toate acestea în paralel cu reducerea taxele şi impozitele, başca gratuităţi la parcare. De toate şi pentru toţi. Şi – atenţie! – Robu nici pe departe nu este populist când promite toate acestea. Pur şi simplu e realist!

Sincer nu am parcurs întregul program al lui Robu, eram prea extaziat de câte am văzut în paginile parcurse. Astfel că nu ştiu dacă mai face metrou sau nu. Sau dacă mai ţine la promisiunea electorală din vara lui 2020: „Să vă țineți foarte tare, n-am vorbit despre asta până acum, ideea este veche, dar am ținut-o până acum într-un cerc foarte restrâns. Vorbesc despre amenajarea unei zone de agrement cu lac și coline. Da, ați auzit bine! Puteți spune cum vreţi, uite vă dau şi titlu, că e o nouă idee fantasmagorică a primarului. Da, vom face o zonă de agrement, care va cuprinde un lac, dar şi niște coline.”. Sau cea promisă cu exact 12 zile înaintea alegerilor: Va fi ceva super, super! Este o veste extraordinară pe care v-o dau acum. Vom face un aquapark!”. Nu ştiu ce va face nici cu palmierii, fântâna cântăreaţă cu sclipici sau zebre şi papagali sinucigaşi.

În schimb, cert este faptul că Robu nu a expus în programul său că vrea pensie specială. Deşi nu este nici ipocrit şi nici populist, aşa cum spunea pe 11 iulie 2018: “Am spus că sunt de acord cu pensiile speciale, dar nu am fost un militant pentru ele. Eu nu sunt ipocrit. În primul rând, nu sunt numite corect. Nu sunt pensii speciale, este o denumire populistă, de antipropagandă”. Tot la acea vreme, Robu îşi critica proprii colegi de partid care se împotriveau pesiilor speciale: “Nu era cazul ca PNL să se opună aşa, stereotip, pentru că, din păcate, aşa cum am declarat, nu numai acum de când este Ludovic Orban preşedinte, ci demult. PNL s-a comportat aproape exclusiv reactiv prin negare a tot ce a venit de la PSD”. De altfel, el chiar îşi făcea la acea vreme titlu de glorie din faptul că este singurul din PNL de acord cu Codul Administrativ iniţiat de Guvernul Viorica Dăncilă, cod în care era strecurată şi prevederea cu pensiile speciale pentru primari: “Eu am fost singurul care a spus că ar trebui să susţinem noul Cod administrativ, nu ştiu să mai fi spus cineva public. Vă garantez că toţi primarii îşi doreau această schimbare în bine a legislaţiei şi şi-ar fi dorit-o şi dacă nu era această indemnizaţie specială. Este vorba despre o indemnizaţie specială, nu despre o pensie specială, dar noi suntem obişnuiţi să-i tot intoxicăm pe cetăţeni pe cât posibil, în loc să-i informăm corect.”

Un an mai târziu, pe 29 septembrie 2019, Robu îşi menţinea poziţia. La acel moment, Ioan Popa, primarul Reșiței, a mers la notar și a dat o declarație cum că renunță la pensia specială de care urma să beneficieze, reacţia lui Robu fiind pe măsură: „Nu nu mă dedau la populisme. Legea e lege, nu o fac eu, mi-am exprimat punctul de vedere de la început”.

Aşadar, milioanele de români, printre care se numără şi sute de mii de timişoreni, care se împotrivesc pensiilor speciale sunt nişte populişti. Citând din Robu, să spui că nu eşti de acord cu cea mai mare plagă socială şi inechitate a României postdecembriste înseamnă automat că eşti populist. Culmea este că Robu vrea voturi de la “populiştii” Timişoarei. Cărora ar trebui să le spună în faţă că el vrea pensie specială, iar ei sunt nişte amărâţi de populişti. Şi da, Robu nu e nici pe departe ipocrit când spune că pensia specială nu există, fiind vorba de fapt de “indemnizaţie specială”.

 

 

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago