Nicolae Robu nu e nici ipocrit şi nici populist, precum timişorenii de la care aşteaptă voturi. Astfel că vrea pensie specială

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Motto: “Am spus că sunt de acord cu pensiile speciale. Eu nu sunt ipocrit. Nu sunt pensii speciale, este o denumire populistă.” – Nicolae Robu.

Programul cu care Nicolae Robu încearcă să ajungă din nou la butoanele primăriei de unde a fost alungat de timişoreni, în urmă cu patru ani, este numai lapte şi miere. Aşa cum era de altfel şi în 2012. Bulevarde cu şase benzi, spitale, creşe, şcoli, grădiniţe la tot cartierul, stadioane, săli de sport, bazine olimpice, poduri, apeducte, viaducte, pasaje, noi parcări, grădini suspendate etc., nimic nu lipseşte. (Apropo, câte stadioane, parcări supraetajate, bazine olimpice, săli de sport a făcut în cei opt ani în care a fost primar?) Culmea bunăstării, toate acestea în paralel cu reducerea taxele şi impozitele, başca gratuităţi la parcare. De toate şi pentru toţi. Şi – atenţie! – Robu nici pe departe nu este populist când promite toate acestea. Pur şi simplu e realist!

Sincer nu am parcurs întregul program al lui Robu, eram prea extaziat de câte am văzut în paginile parcurse. Astfel că nu ştiu dacă mai face metrou sau nu. Sau dacă mai ţine la promisiunea electorală din vara lui 2020: „Să vă țineți foarte tare, n-am vorbit despre asta până acum, ideea este veche, dar am ținut-o până acum într-un cerc foarte restrâns. Vorbesc despre amenajarea unei zone de agrement cu lac și coline. Da, ați auzit bine! Puteți spune cum vreţi, uite vă dau şi titlu, că e o nouă idee fantasmagorică a primarului. Da, vom face o zonă de agrement, care va cuprinde un lac, dar şi niște coline.”. Sau cea promisă cu exact 12 zile înaintea alegerilor: Va fi ceva super, super! Este o veste extraordinară pe care v-o dau acum. Vom face un aquapark!”. Nu ştiu ce va face nici cu palmierii, fântâna cântăreaţă cu sclipici sau zebre şi papagali sinucigaşi.

În schimb, cert este faptul că Robu nu a expus în programul său că vrea pensie specială. Deşi nu este nici ipocrit şi nici populist, aşa cum spunea pe 11 iulie 2018: “Am spus că sunt de acord cu pensiile speciale, dar nu am fost un militant pentru ele. Eu nu sunt ipocrit. În primul rând, nu sunt numite corect. Nu sunt pensii speciale, este o denumire populistă, de antipropagandă”. Tot la acea vreme, Robu îşi critica proprii colegi de partid care se împotriveau pesiilor speciale: “Nu era cazul ca PNL să se opună aşa, stereotip, pentru că, din păcate, aşa cum am declarat, nu numai acum de când este Ludovic Orban preşedinte, ci demult. PNL s-a comportat aproape exclusiv reactiv prin negare a tot ce a venit de la PSD”. De altfel, el chiar îşi făcea la acea vreme titlu de glorie din faptul că este singurul din PNL de acord cu Codul Administrativ iniţiat de Guvernul Viorica Dăncilă, cod în care era strecurată şi prevederea cu pensiile speciale pentru primari: “Eu am fost singurul care a spus că ar trebui să susţinem noul Cod administrativ, nu ştiu să mai fi spus cineva public. Vă garantez că toţi primarii îşi doreau această schimbare în bine a legislaţiei şi şi-ar fi dorit-o şi dacă nu era această indemnizaţie specială. Este vorba despre o indemnizaţie specială, nu despre o pensie specială, dar noi suntem obişnuiţi să-i tot intoxicăm pe cetăţeni pe cât posibil, în loc să-i informăm corect.”

Un an mai târziu, pe 29 septembrie 2019, Robu îşi menţinea poziţia. La acel moment, Ioan Popa, primarul Reșiței, a mers la notar și a dat o declarație cum că renunță la pensia specială de care urma să beneficieze, reacţia lui Robu fiind pe măsură: „Nu nu mă dedau la populisme. Legea e lege, nu o fac eu, mi-am exprimat punctul de vedere de la început”.

Aşadar, milioanele de români, printre care se numără şi sute de mii de timişoreni, care se împotrivesc pensiilor speciale sunt nişte populişti. Citând din Robu, să spui că nu eşti de acord cu cea mai mare plagă socială şi inechitate a României postdecembriste înseamnă automat că eşti populist. Culmea este că Robu vrea voturi de la “populiştii” Timişoarei. Cărora ar trebui să le spună în faţă că el vrea pensie specială, iar ei sunt nişte amărâţi de populişti. Şi da, Robu nu e nici pe departe ipocrit când spune că pensia specială nu există, fiind vorba de fapt de “indemnizaţie specială”.

 

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Ronatean a spus: (mai 14th, 2024 at 09:24 )

1, 2, 3…postare Daniel, postare Jack. 😀

Daniel a spus: (mai 14th, 2024 at 10:56 )

“încă o lovitură dată imperialismului”

Nelu a spus: (mai 14th, 2024 at 11:06 )

Vreau teste psiho pentru candidati.

Nerdy a spus: (mai 14th, 2024 at 11:09 )

Nu era pensie specială, ci indemnizație specială, adică nu era rahat, ci un foetidum cacas. O mare diferență, nu mai intoxicați populația! Și nu mai faceți reclamă involuntară unui clown, că vin alegerile, nu circul.
Robu e lăsat să-și rupă gâtul la locale pentru că cineva a influențat conducerea de la București să-l ungă candidat (prea devreme, ceea ce ridică semne de întrebare) și să preia poziția lui din PNL. Conducerea de la București a greșit și n-a avut destul curaj să-l retragă la timp (cu Cârstoiu s-a putut, la PSD). S-a speriat de „popularitatea” lui – o cacealma demontabilă prin 3-4 articole de presă bine scrise. Pe de altă parte, Robu va funcționa ca hârtie de turnesol pentru a indica procentajul (din populația votantă a orașului) de negânditori și iubitori de cuvântători-negânditori. Rămâne de văzut ce consemn de vot vor primi membrii comunităților neoprotestante din oraș. Prezența Ligiei Dugulescu în echipa lui Dominic Fritz nu-i semn bun pentru Robu. Nici învățăcelul lui Hiram Abbif și mână dreaptă a P:.R:.Fr:. Radu Bălănescu în Orientul Timișoara nu prea transpiră în propagandă pro-robuliană, deși ambii fac parte (formal) din PNL Timișoara.
Ceea ce-a reușit Robu este să hrănească paseismul păgubos al celor care au pierdut în noul, sălbaticul (și neoliberalul) capitalism, să impună teme de la granița dintre fantezie și nebunie (Oculta, nazismul lui Fritz, LGBT etc.) în detrimentul unor teme concrete despre oraș, lăsându-i lui Freddy nișă de personaj care face. Cu banii lui, nu cu ai noștrii, evident. Și cu subînțelesul că suntem un oraș de milogi care poate înainta DOAR prin dărnicia sultanilor din București șmecheriți de un pașă local (Freddy). Că doar asta-i democrația, nu?

@Ronatean a spus: (mai 14th, 2024 at 11:25 )

Sunt momente grele: pleacă Șoigu cu oamenii lui, se permută Patrușev, se trasmite șocul în mlaștină, în jos … Poate că se schimbă și trolli… vin unii fără acșient di Kișinău, care au făcut filologia la București, care nu se repetă ca tuții… mai buni. Să lipești aceeași frază de sute de ori sub diverse articole (Jack) sau să generezi comentarii-zeamă-lungă utilizând boți mai mult sau mai puțin specializați (Daniel) înseamnă totuși corupție, iar Maica Rassyia nu iartă dacă țarul nu iartă.

Poli 21 a spus: (mai 14th, 2024 at 13:19 )

Pentru nerdy : ai remarcat cu pertinenta cine sunt „timisorenii” din spatele fritzului, sectanti si arabi.Toti reprezinta viitorul orasului.

Jack a spus: (mai 14th, 2024 at 13:19 )

Dar tot nu il votez pe Fritz! Fritz a adus marsurile de homosexuali in Timisoara, Fritz trebuie sa plece!

Dan A. a spus: (mai 14th, 2024 at 13:38 )

Nicolae Robu: „este vorba despre o indemnizaţie specială, nu despre o pensie specială”
Vladimir Putin: „nu e război, e operațiune militară specială”
Cocluzia lui Robu e valabila in ambele cazuri: „noi suntem obişnuiţi să-i tot intoxicăm pe cetăţeni pe cât posibil, în loc să-i informăm corect.”
Care „noi”?

Andreia cu Dichis a spus: (mai 14th, 2024 at 14:02 )

Centuristul fura curent. Clar !!! 🙂 )))))

Nemo a spus: (mai 14th, 2024 at 14:50 )

Pe vremea când se lupta cu πzd-ul in promisiuni electorale, Lae era numai foc și pară. Și unii și alții promiteau să facă o sală de sport. Acum e numai lapte și miere cu argații Ciolacului.
Timp de patru ani s-au tot plimbat cu locația sălii de sport precum pielea pe „kotor”, ba la Giroc, ba la Timișoara, iar până la urmă ne-am ales cu una „orală”. Scurtă. Acum o iau de la capăt. Stadion. Tot oral.

@Poli21 î.e.n. a spus: (mai 14th, 2024 at 14:52 )

Da, zici că Fritz e împreună cu Viilage People în turneu la Ouagadougou !!! Și nu oriunde, ci la moscheea din Ouagadougou. Și nu la oricare moschee, ci la cea mai mare! Și nu rugându-se, ci încingând o orgie frenetică. Progresistă, bineînțeles.
Când aterizezi, între două trip-uri, dă-ne și nouă adresa dealer-ului tău. Pare c-a făcut studii serioase de chimie și neurologie. Nu se știe niciodată cât de mult rău ne va aduce viața.

ion a spus: (mai 14th, 2024 at 16:10 )

Tot zice unu pe aici de niste marsuri de homosexuali. Desi umblu destul de des prin centru nu am vazut niciun mars de homosexuali. Am vazut AURisti prin centrul Timisoarei dar homosexuali nu. De asemenea nu l-am auzit pe Fritz vorbind vreodata de homosexuali. Din cand in cand intru si pe Facebookul lui Fritz sa vad cand ii pomeneste pe homosexuali. Dar tot degeaba. Cine tot viseaza homosexuali??

@Postac idiot ce elucubreazǎ aberatii fara numar a spus: (mai 14th, 2024 at 18:31 )

Du te bre la un PSIHIATRU, nu mai posta fara numar sub tot felu de pseudonime ineptiile tale

Vaidenoi a spus: (mai 14th, 2024 at 23:43 )

Cum a reusit Fritz sa va spele creierele? Fritz ii praf. Chiar sa nu faca nimic si sa-l ridicati in slavi. Cum sa compari un somer cu un prof universitat. Se vad rezultatele dupa 4 ani: ZERO! Mai 4 ani cu Fritz si ne depaseste si Vasluiul. Ca nu mai are proiecte de la Robu. Se termina si ciu-ciu, gata.

drucker a spus: (mai 15th, 2024 at 09:25 )

Irelevant ce spune Robu.
Important e ce a facut Fritz .
Asta e avantajul candidatului in functie . Poate sa puncteze prin ce a facut . Ceilalti pot spune doar ce vor face , ceea ce s-a dovedit in timp a fi doar promisiuni cretine , in care nu mai crede nici cel mai idiot votant .
Asa ca Fritz poate sa stea linistit daca si-a indeplinit promisiunile fata de timisoreni .
Daca nu , tic , tac , tic, tac .

Popthejam a spus: (mai 15th, 2024 at 14:14 )

@drucker: uiti o chestiune esentiala – in 2020, fiind primar in functie, Robulache a pierdut rusinos alegerile. Asta desi avea o multime de proiecte indeplinite. In schimb, a dat-o bara cu nesimtirea si tupeul.
Deci se pare ca timisoarenii nu pot trece peste asta, indiferent ce ai facut. Iar asta e o chestiune ce o ignora chiar si acum lupul care se jura ca si-a schimbat parul, dar nu si naravul (Lae).

drucker a spus: (mai 15th, 2024 at 15:14 )

In 2020 tocmai pt ca Robu nu a facut ce a promis , l-am votat pe Fritz .
Ca timisorean , nascut si crescut aici inca imi mai aduc aminte deTimisoara de altadata .

antiVrajeāla a spus: (mai 17th, 2024 at 13:23 )

Ma scuzati ca intervin, citesc cu mare interes si articolele si comentariile. Azi insa e una din acele zile in care nu inteleg.
Nu inteleg cum e in alte tari oiropene cu… „pensiile speciale”, poate ma lamureste careva.
Asa cum nu inteleg de ce nu se ia nimeni de „pensiile speciale” ale oiroparlamentarilor, poate ma lamuriti si cu asta.

#mai populiste decat sloganurile useriste cu „penali”, „mafie”, „ciuma rosie”(expresie nazista!), „pensii speciale” si alte vrajeli eu n-am pomenit.

#ipocrititilor

#🤪

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic

Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei, dintr-un proiect în valoare de 74,5 milioane de lei, prin care va fi ridicat un nou corp de clădire, cu un grad maxim de eficiență energetică, primind clasificarea nZEB+. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Paula Romocean

Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea

Într-o conferință de presă, susținută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timișoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administrația PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că le-a oferit familiei Cârpaci RMN-uri gratis și peste rând ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul orașului, pentru care era necesar acordul vecinilor.  După...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”

Atmosferă de mare derby, miercuri în Fabric. Politehnica Timişoara a întâlnit CSC Ghiroda în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, în faţa unui stadion, Electrica, arhiplin. Şi asta pentru că indiferent de vreme şi vremuri la Timişoara se iubeşte… Pe teren, prima repriză a fost pe muzica galeriei… dar a venit şi cu echilibru,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă ediție a Turului ciclist Timișoara – Szeged. a treia, așteaptă pasionații plimbărilor cu bicicleta să pedaleze de la Timișoara la Szeged și retur în acest weekend. Asociaţia Bastion-Varbastya şi Clubul Velocitas organizează între 25 și 26 mai 2024 a treia ediție a turului ciclist „Bartok”, pe ruta Timişoara (România) – Szeged (Ungaria),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turul ciclist Timișoara-Szeged se mută sâmbătă și duminică, odată cu Zilele Triplex Confinium
Atmosferă de mare derby, miercuri în Fabric. Politehnica Timişoara a întâlnit CSC Ghiroda în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, în faţa unui stadion, Electrica, arhiplin. Şi asta pentru că indiferent de vreme şi vremuri la Timişoara se iubeşte… Pe teren, prima repriză a fost pe muzica galeriei… dar a venit şi cu echilibru,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”
Bucurie mare în sânul prim-divizionarei de handbal SCM Poli. Dacă în ultimele două sezoane echipa a trecut prin emoţii mari, reuşind să se menţină în elită după turneele de baraj, acum alb-violeţii au reuşit să evite partidele suplimentare. Pentru acest lucru era nevoie de o mică minune. Care însă de această dată s-a produs. Bănăţeanii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli învinge clar Minaur, iar Turda încurcă Steaua. Timişoara scapă de baraj
Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026
Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei, dintr-un proiect în valoare de 74,5 milioane de lei, prin care va fi ridicat un nou corp de clădire, cu un grad maxim de eficiență energetică, primind clasificarea nZEB+. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic
Și în acest an, la Triplex Confinium, la punctul de întâlnire al granițelor României, Serbiei și Ungariei, autoritățile din cele trei țări se vor reuni la punctul de trecere al frontierei situat între Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) și Rabe (Serbia), pentru a sărbători cooperarea transfrontalieră în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, o frumoasă tradiție anuală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschid din nou granițele între România, Serbia și Ungaria, la Triplex Confinium
Într-o exacerbare la maxim a unor declarații făcute, marți, de fosta directoare a Spitalului Municipal Timișoara de pe vremea primarului Nicolae Robu, Olimpia Oprea, referitoare la mai multe RMN-uri realizate pentru un membru al familiei Cârpaci, primarul Dominic Fritz folosește la maxim mingea ridicată la fileu și anunță că a decis azi să trimită Corpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Dominic Fritz a decis că va trimite corpul de control să verifice RMN-urile de care ar fi beneficiat familia Cârpaci
În urma celor 24 de percheziții domiciliare, efectuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au fost reținute 11 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai puţine droguri pe stradă. Lovituri date traficanţilor din Timiş/FOTO
Într-o conferință de presă, susținută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timișoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administrația PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că le-a oferit familiei Cârpaci RMN-uri gratis și peste rând ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul orașului, pentru care era necesar acordul vecinilor.  După...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea
Top