Timp liber

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend.

Campusul Universității Politehnica Timișoara se va transforma sâmbătă, 1 iunie 2024, într-o adevărată lume a copilăriei cu ocazia celei de-a treia ediții a Poli Kids Fest, un eveniment special dedicat celor mici, în incinta Stadionului Ştiinţa şi a Parcului Mecanică.

Această petrecere unică aduce bucurie și entuziasm copiilor de toate vârstele, oferindu-le o zi plină de jocuri, voie bună și multe surprize. Poli Kids Fest este un eveniment deschis tuturor, atât celor mici, cât și celor mari, care doresc să sărbătorească Ziua Copilului alături de UPT, accesul fiind gratuit pentru toți participanții.

Între orele 10:00 – 17:00, copii, părinți și bunici se vor putea bucura de activități diverse: face painting, jocuri, petrecere cu mascote, pinata, ateliere de creație și multe alte activități interactive care vor avea loc pe tot parcursul zilei. Pe parcursul întregii zile, vor fi disponibile tobogane, trambuline, carusel, cabină foto și tonete cu fast food, înghețată, clătite și răcoritoare.

Echipa Veselă va oferi două spectacole de teatru și două spectacole de magie:
• 11:00 – Piesă de teatru: Greierele și furnica
• 12:00 – Spectacol de magie
• 14:00 – Piesă de teatru: Pisici pentru pitici
• 15:00 – Spectacol de magie

În intervalul 11:00 – 16:00 vom avea și mers pe picioroange moderne (sky runners).

De asemenea, facultățile și departamentele Universității Politehnica Timișoara vor organiza o serie de ateliere instructiv-educative, dar și distractive, la fel ca și în anii trecuți. Copiii vor putea explora domenii precum inteligenţa artificială, recunoaşterea imaginilor, realitatea virtuală, construcţii, roboţi, trenulețe, electronică, experimente de chimie, mașinile de Formula Student şi multe altele. Nu vor lipsi și atelierele artistice, organizate de Facultatea de Arhitectură și Centrul MV Sci-Art în zona Căminului și a Cantinei MV.

Ridicări cu balonul cu aer cald

Printre cele mai așteptate activități vor fi, probabil, ridicările cu balonul cu aer cald. Accesul general al copiilor la balonul cu aer cald va între orele 11:30 – 17:00. Urcarea copiilor în balon se va face în funcție de ordinea sosirii la Info Point. Vor fi formate grupuri de câte 5-8 copii, iar fiecare grup va fi însoțit de un voluntar UPT și va fi condus la balonul cu aer cald. Copiii având o înălțime mai mică de 1.20 m vor fi însoțiți de părinți. Ridicările cu balonul vor avea loc în limita locurilor disponibile și doar dacă condițiile meteo permit acest lucru.

Accesul la eveniment

Accesul la evenimentul Poli Kids Fest se va face pietonal prin toate punctele de intrare pe Stadionul Știința și Parcul Mecanică. În ceea ce privește accesul cu mașină, trebuie ținut cont de faptul că pe Bulevardul Vasile Pârvan și Strada Traian Lalescu circulația rutieră va fi restricționată, din cauza unui alt eveniment organizat în proximitatea UPT. Bulevardele Mihai Viteazu și Victor Babeș rămân deschise.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Anca Todoni, la un pas de tabloul principal la Wimbledon. Sânge rece pentru timişoreancă

Anca Todoni s-a calificat în turul trei al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO…

14 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

20 de ore ago