O familie din Timișoara, terorizată de 20 de ani. Primarul Fritz cere intervenția instituțiilor statului/VIDEO

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a publicat, marți dimineața pe contul său de Facebook, o serie de imagini primite de la o familie din Timișoara, care arată cum aceasta este terorizată de vecinii cu care este nevoită să trăiască de 20 de ani. Edilul-șef vorbește despre un ”clan imobiliar”, dar, mai ales, de faptul că autoritățile statului nu iau măsuri împotriva celor care creează probleme familiei din Timișoara.

Imaginile au fost transmise pe noua pagină înființată de primărie, ”stopabuz.prmariatm.ro”, una înființată poate cam prea târziu, pe final de mandat.

Coșmarul durează de 20 ani. Așa trăiește familia Dragoș cu vecinii în curtea comună.  De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile și transmise prin portalul primăriei „stopabuz”, m-am frământat dacă să le public sau nu. Că de scandaluri suntem sătui. Dar dacă nu privim realitatea în ochi, noi toți, mă tem că nu se va schimba nimic. Trebuie să recunoaștem adevărul: că în anul 2024 încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți de clanuri fără ca statul român să-i protejeze. În ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare și cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopți întregi. Copiii au fost instigați să dea cu mingi în fiica însărcinată. Am vorbit cu familia și le-am promis că nu voi rămâne pasiv. M-au încurajat să ies public. Deja renunțase să mai spere că cineva se va interesa de calvarul lor. De multe ori, nici n-au mai avut energia să mai cheme poliția, că de prea multe ori strigătele lor au rămas fără ecou.  Și totuși sunt hotărâți să nu cedeze. Să nu vândă în urma violenței la care sunt supuși de două decenii”, transmite Dominic Fritz.

El cere instituțiilor statului să intervină și să stopeze situația anormală.

Fac un apel la toate instituțiile statului – la Poliția Națională și la DIICOT, la ANAF și la Oficiul de Combatare a Spălării Banilor, la Inspectorat în Construcții, la Protecția Copilului. Să folosească fiecare pârghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ instituțiile primăriei aici. Alte generații de conducători au fost alături de clanuri. Noi să fim alături de cei care suferă la mâna lor. Apelez și la toată comunitatea timișoreană. Să fim uniți și să nu mai acceptăm. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tăcută a unor politicieni și funcționari”, mai scrie Fritz.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

26 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (mai 28th, 2024 at 09:43 )

Parcă văd că dacă se iau de ei instituțiile statului vor spune că este discriminare iar tot felul de deontologi vor apărea la TV cu principiile europene în gură.

Dan a spus: (mai 28th, 2024 at 09:48 )

Hey, domnul prefect Ritivoiu, lasam si noi numaratul steagurilor si ne facem meseria? Fa si tu ceva util.
Sper sa ai urgent o sedinta cu guvernul si sa ceri demisia tuturor sefilor din Politia Timis. Plus sa trimiti Protectia Copilului acolo, vad ca ei isi implica copiii in comiterea de infractiuni. Au voie asa ceva?
Si ar trebui sa ceri urgent guvernului din care faci parte sa verifice actele prin care unii de aici din Timisoara (nu conteaza etnia, sunt si procurori, avocati, secursiti pentri ei) au „mostenit” imobile. Stiim prea bina ca multe sunt false (vezi cazul blocului Italrom), trebuie doar verificat si actionat.

Mihai a spus: (mai 28th, 2024 at 09:57 )

Ma bucur ca Primarul Fritz a luat taurul de coarne si sper sa continue acesata actiune de impunere a legii si ordinii pe care celelalte institutii ale Statului ezita sa o faca. Este complet scarbos ca de 25 de ani si mai bine la aceasta mizerie cu imobiliarele clanurilor tiganesti au participat notari, judecatori, politie, Primarie si ANAF, toti cei care-si iau salariile si tac in acelasi timp in care niste salbatici traind din venituri ilicite si neimpozitate isi bat joc de noi toti, de civilizatia pe care am cladit-o aici in Timisoara.
Sper sa vina vremea cand cineva sa restructureze Statul si administratia asta care consuma doar, fara sa poata servi cu adevarat comunitatea care plateste toate cisturile. Institutii corupte si incompetente in prezent.

Gigi a spus: (mai 28th, 2024 at 09:58 )

Garoi nenorociti. Tara asta nu se mai face bine. Asta i Timisoara 2024 ???

Zdreanță a spus: (mai 28th, 2024 at 10:20 )

Țara lui Papură Vodă în care minoritarii fac legea profitând de tot felul de legi legate de așa zisa discriminare.Profitorii sunt cei care se tot ascund prin victimizare.Abuzând de astfel de legi,aceștia devin călăi și nu victime.Buboiul este la cei care făuresc legi binevoitoare cu scopul de a produce părghi oportuniste pentru tot felul de săgeți aparținătoare regnului animal.

Jimbo a spus: (mai 28th, 2024 at 10:33 )

Protejaţii lui Robu

ion a spus: (mai 28th, 2024 at 10:39 )

Primaria nu se poate substitui politiei sau procuraturii. Dar poate asa vor ajunge imaginile la mai multi oameni. Iar institutiile care ar trebui sa-i apere pe cetateni vor face ceva. Prea multa vreme timisorenii care au avut nenorocul sa traiasca langa astfel de nenorociti au fost lasati singuri de catre autoritati.

Supapa a spus: (mai 28th, 2024 at 10:45 )

Domnule Robu stiu ca cititi asta. Tocmai ati pierdut alegerile.
La revedere!

Gb a spus: (mai 28th, 2024 at 11:15 )

Primul lucru care trebuie facut e să le ia protectia copilului puradeii implicați in distrugeri.
Apoi vazut ce taxe platesc, stabilit câtă evaziune au facut si sa plătească taxe și amenzi. Apoi executați silit pt ce nu plătesc.

Nicu a spus: (mai 28th, 2024 at 11:48 )

Trebuie curățate toate orașele, comunele și satele de șobolani. Fiecare poate să ajute, trebuie să realizăm o Românie frumoasă și curată pentru generațiile viitoare!

Dana a spus: (mai 28th, 2024 at 12:18 )

De ce nu a facut nimic in ultimii 4 ani ca sa impiedice clanurile.
De ce se face totul doar electoral ? ?????????

Dan a spus: (mai 28th, 2024 at 12:31 )

Baietii albi, haideti sa facem un comando care sa ofere protectie albilor in fata cioroilor

George a spus: (mai 28th, 2024 at 13:19 )

@Dana, dar robu ce a făcut în OPT ani de primar? În al doilea rând, discutăm despre 3 ani și jumătate. În al treilea rând, ce au făcut toate instituțiile sesizate în 20 de ani?

Daniell a spus: (mai 28th, 2024 at 13:45 )

Ce tupeu au … ca nu vine politia și nu se baga. Deci clar cata șpagă au primit atâția ani șefi lor de nu se baga și le tine spatele… vai și amar în ce tara corupta trăim…. ceilalți primari au facut combinați cu iei de le-a dat case pe nașpa și terenuri … Bravo DN Fritz ! Și mult succes în continuare !

@Dana a spus: (mai 28th, 2024 at 14:14 )

Ajunge să cauți puțin pe net și vei vedea că Fritz a făcut în 3,5 ani mai mult împotriva clanurilor decât cei doi primari anteriori in 24 ani. Face chiar mai mult în campanie decât înainte. De acord. Dar eu compar cu cele 4 campanii electorale a lui Robu 2012, 2016, 2020 și 2024: de câte ori a făcut Robu ceva împotriva clanurilor in aceste campanii? Z E R O!

Moise a spus: (mai 28th, 2024 at 16:46 )

Rog redactia Debanat sa investigheze/scrie si despre situatia mentionata pe postarea de FB a lui Dominic de o persoana ce a trecut acum 2 ani prin asta. (ca si acum, lumea a fost „scandalizata” dupa care „justitia a rezolvat problema”)

„Ce zice aici Dominic Fritz am pățit și noi.
Acum 2 ani, pe 6 Iunie am primit amenințări cu moartea, am fost atacați cu pietre și sticle, urmăriți pe străzi – doar pentru ca am avut curajul șă închiriem legal o casă, lângă un clan de romi de pe bulevardul LOGA unde să ne mutăm cu centrul social de zi pentru copii și vârstnici refugiați.
Instituțiile statului au făcut următoarele:
👉1. Am sunat de 3 ori la 112 iar doamna în vârstă care ne spargea geamurile cu pietre, amenința că ne taie gâtul și dădea cu sticle de Peroni dupa noi în curte- nu a fost ridicată și nu a fost considerată un pericol pentru echipa LOGS. Doar dupa ce am aparut la PROTV și Antena 3 a fost arestată pentru 1 noapte. (un fapt senzațional în clanul mafiot)
👉2. Poliția a încadrat inițial fapta la distrugere (adică ca DOAR s-au spart niste geamuri) și DOAR dupa mediatizarea cazului s-a schimbat încadrarea la amenințări și s-a deschis un dosar penal pentru asta. Politisti de la Sectia 1, initial ne-au certat că de ce ne-am simțit neprotejați de Poliție și am spus asta public, deși nu au făcut nimic să intervină în forță, decât dupa intervenția în mass-media!
👉3. La Judecătorie, Asociația LOGS nu a fost acceptat ca parte civila pentru recuperarea prejudiciilor ( zile întregi de muncă pierdută și salarii plătite). După un an am câștigat procesul dar am îndurat umilință unei judecatoare arogante și care ne-a arătat cât de neimportanți suntem. Avocata nostră nu a fost lasată să vorbească de mai multe ori. Plata avocatei nostre, facută de Asociatia LOGS nu a fost considerata cheltuială de imputat persoanei condamante cu suspendare – ni s-a spus să mai deschidem un proces separat.
👉4. Am primit telefoane de la clanul Cârpaci să îmi retrag plangerea „să ne putem vedea cu bine pe stradă”. Normal, ca nu am făcut asta! Dar am stat cu teamă, adresa mea fiind aceiaș cu a Asociației LOGS, care este publică.
👉5. Agresoare a fost condamnată cu suspendare si obligată la plata a 3.000 EUR daune morale către mine personal, pentru ca eu am sunat la 112. Nu am văzut nici un ban, să acoperim onorariul avocatei. Dna agresoare nu are bani pe nume propriu sau venit, traiește din ajutor social (așa ne-a spus)- deși într-un duplex, monument istoric în valoare de peste 1 mil de EURO din buricul Timișoarei. Am contactat Serviciu de Probațiune Timis unde mi s-a transmis că are timp până în Iunie 2027 să ne plătească. Deci să așteptăm 3 ani!
Este inadmisibil ca Politia să nu acționeze în forță!
Stiți ce ne ziceau nouă, cand am încercat să vb cu ei? „Politia nu ne poate face nimic, îi știm pe toti”. La fel ca în video-ul de mai jos!
Este de neacceptat!”

Ion a spus: (mai 28th, 2024 at 16:51 )

Ura pe care minoritatea asta a strans o fata de romani e imensa. Sunt multe de spus despre absenta si corupția autorităților , despre mizeria de robu si partidele din spatele lui. Despre securistii ordinari care ar fi gata oricand sa lichideze cetățeni daca un partid extremist ar ajunge la putere.
Este imposibil ce traieste familia redpectiva!

radu a spus: (mai 28th, 2024 at 17:16 )

@Moise… vine si vremea noastră. Ei oricum vor muri de foame. Nu is capabili sa facă nimic cinstit. Time is in our side!

Valentin a spus: (mai 28th, 2024 at 17:25 )

Țigani borați la canale cu ei jeguri ordinare!

Ioanioan a spus: (mai 28th, 2024 at 18:07 )

Stârpiți această rasă!!!

Wanda89 a spus: (mai 28th, 2024 at 18:34 )

Se pare că doamna rromă, autodeclarata țigancă, cunoaște legislația. N-a semnat pentru camerele de supraveghere de pe proprietatea comună. Pe procedura judiciară, tâmpit rromânească, efect zero, desigur. Mai mult, despre ce tulburare a liniștii publice poate fi vorba?! Au făcut și vecinii vreo reclamație?

Cristi a spus: (mai 28th, 2024 at 22:05 )

Chiar nu se poate curăța orașul de borâturile astea inutile,instituțiile statului chiar iau banii de pomană,se miligesc în fața unor nespălați analfabeți ???? În cazul acesta,ne merităm soarta,iar voi intituțiile sulii,ale statului,sunteți niște nulități corupte !!!🤮🤮🤮

Florina a spus: (mai 28th, 2024 at 23:10 )

BINE ca au aratat cei de la DIGI chiar acum la tv .stirea! Poate vad xei care sunt in masura sa rezolve!

Jack a spus: (mai 29th, 2024 at 00:08 )

De parca nu ne erau de ajuns tiganii, acum Timisoara e infestata si de negrotei si arabeti. Astia doar criminalitate aduc

Ale a spus: (mai 29th, 2024 at 00:58 )

Unde este dreptatea acuma statul român care ne protejează instituțiile de protecție vai și amar de capul nostru ca mor oameni încet și cine trebuie să ne apere umblă după gogoși 🍩

Jeguri a spus: (mai 29th, 2024 at 19:12 )

Daca n au creier ce sa le ceri. Niste imputiti la propriu si la figurat. Daca vine un nebun peste ei si le arde niste pumni o sa planga in pumni ca niste muieri. Jeguri

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Știm cât va costa încălzirea în sistem centralizat în următorii ani, la Timișoara/Doc.

Primăria Timișoara a realizat o estimare a prețurilor care vor fi practicate la furnizarea de energie termică pentru populație, în sistem centralizat. Calculele au fost făcute ca parte a documentației aferente depunerii unei noi solicitări de fonduri nerambursabile, în vederea îmbunătățirii sistemului de termoficare și reprezintă o actualizare a tarifelor deja stabilite în prima parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Știm cât va costa încălzirea în sistem centralizat în următorii ani, la Timișoara/Doc.

Politica vezi arhiva Politica

Deputatul Cosmin Şandru explică importanţa proiectului Doiceşti

Deputatul PNl de Timiş, Cosmin Şandru, anunţă că s-a semnat contractul dintre RoPower Nuclear și Fluor Corporation pentru realizarea proiectului de la Doicești.  Prin acest proiect, România va deveni un exemplu pentru statele din regiune, transformând termocentralele pe cărbune în capacități de producție nucleară. “Ce înseamnă pentru România acest lucru? Energie sigură, curată, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deputatul Cosmin Şandru explică importanţa proiectului Doiceşti
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Luna august începe cu handbal de calitate la Timișoara. Revine şi Cristi Fenici

Trei echipe de tradiție se întâlnesc într-un triunghiular atractiv pe parchetul sălii Constantin Jude. Joi, 1 august de la ora 18.00, SCM Poli Timişoara întâlneşte AHC Potaissa Turda, iar vineri echipele din Turda și Baia Mare se întâlnesc de la ora 12.00. Turneul se va încheia sâmbătă, când începând cu ora 12.00, SCM Politehnica Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luna august începe cu handbal de calitate la Timișoara. Revine şi Cristi Fenici
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

La Timișoara a fost inaugurat cel mai mare laborator de testare din rețeaua unui important producător german din domeniul automotive

Una dintre cele mai mari companii germane din domeniul automotive, a inaugurat, în cadrul uneia dintre unitățile sale de producție pe care o deține la Timișoara, o nouă locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților din Europa. Noul laborator, proiectat de la zero, are în componență spații...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara a fost inaugurat cel mai mare laborator de testare din rețeaua unui important producător german din domeniul automotive

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara a realizat o estimare a prețurilor care vor fi practicate la furnizarea de energie termică pentru populație, în sistem centralizat. Calculele au fost făcute ca parte a documentației aferente depunerii unei noi solicitări de fonduri nerambursabile, în vederea îmbunătățirii sistemului de termoficare și reprezintă o actualizare a tarifelor deja stabilite în prima parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Știm cât va costa încălzirea în sistem centralizat în următorii ani, la Timișoara/Doc.
Lucrările de reparații realizate pe Coșevița s-a încheiat, iar de joi noapte se circulă din nou fără restricții pe sectorul Coșava – Margina al DN68A. Acesta ține loc pentru porțiunea autostradă lipsă din A1. Timp de o lună, șoferii au avut parte, pe lângă traficul intens, și de restricții de circulație datorate efectuării reparațiilor. ”Ca...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările de reparații de pe Coșevița s-au încheiat. Liber la trafic pe drumul național/VIDEO
Trei echipe de tradiție se întâlnesc într-un triunghiular atractiv pe parchetul sălii Constantin Jude. Joi, 1 august de la ora 18.00, SCM Poli Timişoara întâlneşte AHC Potaissa Turda, iar vineri echipele din Turda și Baia Mare se întâlnesc de la ora 12.00. Turneul se va încheia sâmbătă, când începând cu ora 12.00, SCM Politehnica Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luna august începe cu handbal de calitate la Timișoara. Revine şi Cristi Fenici
După ce a organizat, în urmă cu doi ani, finala internațională a competiției, Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara a găzduit din nou ultimul act al concursului studențesc ICEC 2024 (International Civil Engineering Competition). Acest eveniment organizat de IACES LC Timișoara (Comitetul Local al Asociației Internaționale a Studenților în Inginerie Civilă din Timișoara), are...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a găzduit o nouă finală a unei importante competiţii internaţionale din domeniul construcţii
Anunțul mutării Codru Festival, din Parcul Central la fosta Grădină Zoologică a orașului face necesară o curățenie serioasă în locația părăsită de ceva ani. Primarul Dominic Fritz spune că e nevoie și de casarea unor bunuri de acolo, semn că prea curând nu se va mai deschide în locația amintită o activitate ca și cea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Grădina Zoologică Timișoara se trage tare și se face curățenie, pentru a face loc Codru Festival
  Odată pornit proiectul noului stadion mare al Timișoarei, parcurge acum o nouă etapă în vederea ridicării arenei. Compania Națională de Investiții a lansat și licitația pentru găsirea unui diriginte de șantier. Conform anunțului, contractul va avea durata de 86 de luni. Suma oferită este de 2,4 milioane de lei. Dirigenția va fi asigurată pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se caută diriginte de șantier pentru construirea noului stadion al Timișoarei. Suma oferită, 2,4 milioane plus TVA
Nu doar copiii din școli suferă de bullying, ci și cadrele didactice, spune Colegiul Prefectural Timiș. Desigur, nu vorbim despre ”presiuni” între colegii din Cancelarie, ci despre părinții care ar pune presiune și au agresa cadrele didactice. ”Bullyingul părinților la adresa cadrelor didactice – un subiect îngrijorător”, este titlul sub care prefectul de Timiș, Mihai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colegiul Prefectural Timiș e preocupat de bullyingul profesorilor de către părinții copiilor din școli
Timișoarei va găzdui ediția 2026 a Conferinței Europene de Psihologie Sportivă, un eveniment ce se va desfășura pentru prima dată în România. Organizarea conferinței la Timișoara va fi asigurată de partenerii români ai Federației Europene de Psihologie Sportivă (FEPSAC), respectiv Universitatea de Vest din Timișoara și Comitetul Olimpic și Sportiv Român. În perioada 14 -19...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara va găzdui, la UVT, o importantă conferință în domeniul psihologiei sportive
Prima zi a lunii viitoare aduce o nouă serie de tratamente de dezinsecție aeriană pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 01.08.2024 – 02.08.2024, între orele 05:30 – 09:30 , în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Stropirile se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se stropește din nou din avion împotriva țânțarilor
Divizionara secundă CSC Dumbriviţa anunţă sosirea lui Răzvan Joldea, un apărător de perspectivă, care vine împrumut pentru sezonul 2024/2025 de la prim-divizionara UTA Arad. Născut la 6 ianuarie 2006 la Arad, noul fotbalist al echipei bănăţene e specializat pe postul de fundaș central, dar poate evolua și ca fundaș dreapta sau mijlocaș central defensiv. A...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un jucător de la UTA va îmbrăca în acest sezon tricoul Dumbrăviţei
Top