Sport

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât o arată scorul pe Rapid Bucureşti în etapa a 5-a a sezonului regular. A fost 37-14 (11-3) pentru echipa bănăţeană.

Per-total, meciul a avut încărcătură, s-a pus umărul serios, de ambele părţi, Rapidul a dat o replică bună, dar a căzut spre final. Timişoara a fost angrenată într-un joc uneori încâlcit şi fragmentat, mai ales de arbitri, care nu pot duce bine nici măcar un meci teoretic considerat lejer, dar au avut un finiş spectaculos în care s-a văzut forţa grupului, dar şi calitatea rezervelor.

Bucureştenii au început în atac partida şi după o perioadă destul de lungă în care nu s-a marcat, veteranul Marian Ispir a deschis scorul dintr-o lovitură de pedepasă. Bănăţenii au răspuns prin acelaşi procedeu, Rupanu transformând două penalităţi, pentru 6-3, apoi Tevita Manumua a reuşit primul eseu al jocului, la capătul unei faze lungi de joc, eseu netransformat, 11-3, scor la pauză.

Rapidul a pus presiune în debutul părţii secunde, în care gazdele au ieşit greu din propriul 22. Bărdaşu a reuşit eseu, care nu a fost transformat pentru 11-8. Ispir a egalat apoi dintr-o „pedepasă”, 11-11 şi se părea că meciul va fi pe muchie de cuţit. Încetul cu încetul Timişoara şi-a dat drumul la jocul obişnuit şi a făcut diferenţa. Proaspăt intrat în teren, Lucian Mureşan a culcat balonul în terenul de ţintă advers, Rupanu aducând punctele adiţionale, 18-11. Rapidul a mai contat doar printr-o penalitate transformată de Ispir, 18-14, după care a mai existat o singură echipă pe teren. Dragoş Ser, un alt nou intrat Corrado Şteţco şi Tique Iliesa au mai înscris eseuri pentru gazde, două fiind transformate de Rupanu respectiv Plai.

Aşadar, victorie cu punct bonus pentru bănăţeni, 37-14, la capătul unei partide în care tânărul închizător Murariu a fost declarat omul meciului, iar Timişoara rămâne prima în Liga Naţională de rugby.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago