Administratie

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce să să crească artificial prețurile de despăgubire pentru unele terenuri aflate pe traseul viitorului drum expres Lugoj – Filiași, pe ultima sută de metri, pentru că nu vor fi plătiți. Aici, în iunie ar urma să se termine prima etapă a proiectului.

Lucrurile sunt destul de înaintate pe toate tronsoanele. Eu zic că în iunie vom semna contractul și pentru Lugoj. Și chiar astăzi m-am interesat la colegii de la CNAIR, pentru Lugoj – Caransebeș sunt depuse ofertele, absolut totul e pe linie dreaptă. Se va semna contractul în luna iunie”, a spus Grindeanu.

El a avertizat că nu vor fi tolerate eventualele inițiative prin care prețul terenurilor de pe traseul acestui drum expres este crescut artificial, prin transformarea unui teren extravilan în teren construibil, prin elaborarea unor Planuri Urbanistice Zonale.
”De ce țin să amintesc de acest drum expres care va lega autostrada A1 de Caransebeș-Severin-Craiova-Pitești-București. În primul rând, pentru că e important pentru noi, pentru bănățeni, mergând și în jos spre Caraș. În al 2-lea rând, transformă Lugoj într-un nod rutier extrem de important, fiindcă va fi la intersecția dintre acest drum expres și autostrada A1. Aș face, înainte de aceste lucruri bune și un apel la cei care, de obicei, speculează situații de acest tip să nu le mai speculeze, spun dezvoltări imobiliare făcute pe ultima sută de metri. Colegii mei de la CNAIR n-o să le accepte. Mergem în instanță și vom merge în instanță pentru cei care se cred băieți inteligenți și știm că o să vină drumul expres să-și facă acuma PUZ-uri și alte chestiuni, fiindcă despăgubirile sunt mult mai mari, de vreo zece ori mai mari, când vine statul român să exproprieze dacă ai un PUZ și e un PUZ construcții față de extravilan. Aș face un apel să se liniștească, pentru că drumul expres va veni, dar pentru pentru cetățeni, nu pentru băieți din aceștia deștepți și nu asta este ceea ce am transmis doamnei  directoare (n.r. Nicoleta Pordea, director al Direcției de Drumuri și Poduri Timișoara), să nu cumva să accepte să dea avize. Și n-a făcut acest lucru până în acest moment, să dea avize pentru PUZ-uri din acestea făcute pe ultima sută de metri pentru foarte mulți bani. Asta e o atenționare publică, n-are niciun fel de culoare politică, e atenționare publică pentru băieții ăștia deștepți care se pregătesc să facă lucrul ăsta în Lugoj”, a subliniat Grindeanu.

Noul drum expres va oferi Lugojului o completare a actualei centuri de ocolire, va fi o legătură până la drumul Buziașului.

”Deci este momentul în care venim cu acest drum expres, de fapt, noi închidem partea cealaltă, de vest, a centurii deja existente, pentru că venim cu descărcarea mult mai înainte de descărcarea care dă acum în în centură. Atunci efectiv ocolim pe partea de vest a Lugojului, localitatea dumneavoastră. Sigur, cu două-trei descărcări înspre oraș se rezolvă tot ceea ce ține de traficul greu, din punctul meu de vedere. Inclusiv pe varianta unde nu sunteți acoperiți acum, spre Buziaș, și să se lege până spre Coștei, adică ăsta este traseul, astfel încât Lugojul să aibă acoperită mare, mare proporție zona perimetrală”, a mai declarat ministrul

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

12 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

13 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

13 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

14 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

14 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

15 ore ago