Sport

Timişoreanul Nicolas Benea, noul lider la juniori în Campionatul Național de Viteză în Coastă

Cel mai tânăr pilot din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Nicolas Benea, a devenit noul lider din clasamentul juniorilor după ce a câștigat această divizie la etapa care a avut loc în weekend pe Transalpina, în județul Gorj. La numai 16 ani, timișoreanul este lider și la debutanți.

Pe un model Peugeot 208 R2, tânărul pilot de la Canova Racing a confirmat evoluția de la debutul său de luna trecută, când a concurat la Râșnov. De data aceasta, a fost pe 36 la general, însă cel mai bun dintre juniori. Cu un timp total de 06:29,199 după două manșe de concurs, acesta a fost mai rapid cu 19,3 secunde decât următorul clasat, Mario Călugărița.

Astfel, cu un total de 47 de puncte accumulate după două etape, Nicolas este noul lider în topul juniorilor de la viteză în coastă. De asemenea, acesta rămâne pe 1 și la Debutanți, acolo unde împarte prima poziție alături de Daniel Arcanu (Renault Clio). După ce la Râșnov, victoria i-a revenit lui Nicolas, de data aceasta, în Gorj, a fost rândul lui Daniel să fie pe primul loc, diferența dintre cei doi fiind de 5,5 secunde după două urcări.

Tatăl lui Nicolas, Radu Benea, unul dintre pretendenții la titlul Categoriei I, nu a mai putut repeta rezultatul de la Râșnov după ce pe prima manșă a avut o problemă tehnică și s-a oprit pe traseu, timp essential pentru a rata podiumul. Chiar dacă în manșa a doua, acesta a avut al treilea timp al categoriei, nu a fost sufficient pentru a mai recupera, ratând astfel șansa de a rămâne în fruntea clasamentului.

„Din păcate, nu a fost cel mai bun weekend pentru mine, dar Nicolas a continuat să progreseze. Este la a doua cursă a lui și pilotează matur, sunt convins că își va îmbunătăți timpul după fiecare etapă. Acum deja ne pregătim pentru următoarea cursă, suntem optimiști că vom obține un rezultat bun”, a spus Radu Benea.

Cei doi se pregătesc acum de debutul în noul sezon de Super Rally, acolo unde vor puncta și ca echipă pentru Canova Racing. Prima etapă din 2024 în campionatul dedicate exclusiv competițiilor pe circuit urban va avea loc în perioada 13-14 iunie la Alba Iulia.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Condamnaţii penali şi foştii colaboratori ai Securităţii, afară din Academia Română! Proiect de lege iniţiat de Raoul Trifan

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul USR de Timiş, Raoul Tifan, foştii colaboratori…

30 de minute ago

SCM USV Timişoara şi-a aflat adversarii din Cupa României

Dacă în ultimele sezoane doar 4 şi mai apoi 5 echipe participau în Cupa României,…

38 de minute ago

Al treilea magazin Primark din România se va deschide în Iulius Town Timișoara

Primark, retailerul internațional de modă, a anunțat data deschiderii celui de-al treilea magazin din România.…

3 ore ago

Miercuri se întrerupe furnizarea apei calde pe mai multe străzi din Timişoara

În vederea remedierii unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a oraşului, Colterm…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago