Administratie

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar putea fi finalizată în perioada următoare. Proiectul de reabilitare a fost donat, încă din anul 2020, de Grupama Asigurari cu Institutul Francez din Romania si Asociatiile Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (Timishort), fiind în valoare de 150.000 de euro.

Acum, patru ani mai târziu, am putea avea și o finalizare a transformării Studio în cinema de artă. Reabilitarea cinematografului este aproape finalizată. În aceste zile se montează podeaua de pe terasa amenajată pe acoperiș. În sala mare și sala mică se lucrează la montarea tavanelor lamelare. Constructorul estimează că până la mijlocul săptămânii va termina această etapă și va începe montarea scaunelor, ecranelor și proiectoarelor. Grupurile sanitare sunt gata, iar corpurile de iluminat au fost deja instalate.

„100.000 de pasionați de film și evenimente de bună calitate au trecut deja pragul cinematografelor Timiș și Victoria, de când le-am redeschis. Este o comunitate pe care continuăm să o dezvoltăm prin deschiderea de noi spații pentru film și evenimente. Cinema Studio este cel de-al treilea cinema complet modernizat pe care îl redeschidem în ultimii doi ani. Punctul de atracție al cinema Studio va fi terasa de pe acoperiș, cu o vedere spectaculoasă, unde în sezonul estival vor putea fi vizionate și filme”, a spus primarul Dominic Fritz.

Lucrările de reabilitare a Cinema Studio se vor încheia la începutul acestei veri, urmând ca din toamnă să își deschidă porțile cu un program constant, sub administrarea echipei dedicate cinematografelor din cadrul Centrului de Proiecte.

Construit în zona centrală a orașului, în perioada interbelică, în anul 1938, în stil Art Deco, Cinematograful Studio și-a încetat activitatea în anul 2000. După modernizare, cinematograful își va păstra fațada istorică și va dispune de 2 săli, una cu 190 locuri  și cea de-a doua cu 64 de locuri. De asemenea, există un spațiu cu o capacitate 80 locuri pe acoperiș. Studio va funcționa ca un cinema de artă, cu o programare axată pe cele mai noi filme de autor, focusuri tematice și festivaluri de film locale și naționale.

Valoarea totală a contractului este de 14.283.839 (TVA inclus).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

ADID Timiş şi RETIM au demarat o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

9 ore ago

Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara

Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii…

9 ore ago

Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute

Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024,…

9 ore ago

Bugetul participativ al Primăriei Timișoara a atras 91 de proiecte

Societatea civilă din Timișoara a depus un total de 91 de propuneri pentru proiecte care…

9 ore ago

Clarificări de la STPT: Aplicația Tranzy a funcționat fără sincope de la lansarea în Timișoara

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) doreşte să facă unele clarificări după ce în online…

9 ore ago

Poliţiştii locali, o nouă razie printre cerşetori: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”

Acțiunile polițiștilor locali împotriva cerșetoriei au continuat în ultimele zile. 56 de persoane au fost…

13 ore ago