Social

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie de peste o sută de ani.

Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”.

În deschiderea evenimentului, care a avut loc luni, 20 mai 2024, în Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul UPT, le-a urat invitaților bun-venit în Timișoara și la Politehnică și le-a vorbit despre istoria și tradițiile celei mai vechi instituții de învățământ superior din vestul țării, dar și despre multitudinea de evenimente pe care aceasta le organizează.

Tot în cadrul festivității de deschidere, prof.univ.dr.ec. Claudiu Albulescu, directorul Departamentului de Relații Internaționale, a adresat mesajul său de salut celor prezenți la unul dintre cele mai importante evenimente ce țin de internaționalizarea activității UPT și le-a ținut o scurtă prezentare a României, a Timișoarei, unul dintre cele mai verzi orașe din țară, Capitală Europeană a Culturii în 2023, și a Politehnicii, o universitate care în 2024 aniversează 100 de ani de la prima generație de absolvenți.

Peste 40 de oaspeți – personal didactic și administrativ – de la universități din 16 țări partenere (Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Egipt, Georgia, Germania, Italia, Lituania, Maroc, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Serbia, Spania, Turcia și Ucraina) participă la ateliere, asistă la prezentări și face schimburi de bune practici privind noile oportunități oferite de programul Erasmus+, managementul studenților internaționali, comunicarea interculturală, dezvoltarea sustenabilă sau gestionarea situațiilor de stres profesional.

În paralel, cadre didactice de la șapte instituții partenere vor preda studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Management în Producție și Transporturi, Facultatea de Mecanică și Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul UPT.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate partenerilor alianțele UPT precum Alianța de Universități Europene (E3UDRES2) și Alianța Timișoara Universitară (ATU).

Oaspeții au astfel posibilitatea să cunoască cultura și istoria locală prin intermediul unui tur ghidat al orașului Timișoara și a vizitei la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

SCM Poli se întăreşte cu un bănăţean… de munte! Şi nu numai/FOTO

Un bănățean în alb-violet. Interul stânga Eduard Belchite a semnat pentru echipa bănăţeană un contract…

7 ore ago

Cei mai importanți specialiști în robotică pe plan mondial, prezenţi la UPT pentru Conferinţa MEDER 2024

Încă un eveniment de marcă, sub egida institutului de învăţământ cu o istorie de peste…

12 ore ago

Boala melanomului ocular, dezbătută la Timișoara. Pacienții sunt în pericol să rămână fără tratament

Pacienții români afectați de melanom ocular, o boală extrem de rară, riscă să rămână fără…

13 ore ago

DRDP Timișoara poate face la Cărpiniș un sens giratoriu de 1,2 milioane de euro

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara poate da ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea…

14 ore ago

Peste 100.000 de arbori au fost incluși în Registrul Verde al Timișoarei

Registrul Verde al Timișoarei a ajuns în acest moment să aibă înscriși peste 100.000 de…

14 ore ago

Claudiu Apro revine în fotbalul timişean

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea unui nou transfer pentru sezonul 2024/2025 din Liga 2…

15 ore ago