Sport

134 ani de Wimbledon. Adversară grea pentru Anca Todoni. Vezi cu cine au picat româncele

Tragerea la sorți a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului a avut loc vineri, iar șase jucătoare din România au fost prezente pe tabloul feminin de simplu. Vorbim despre cel mai important turneu din lume, Wimbledon, cu o tradiţie de 134 de ani.

Sorana Cîrstea, favorită 29, va evolua cu britanica Sonay Kartal, jucătoare venită din calificări. Sorana e pe partea de tablou a lui Coco Gauff, favorita 2, pe care ar putea-o întâlni în runda a treia.

Ana Bogdan o va întâlni în primul tur pe Cristina Bucsa, jucătoarea din Republica Moldova care reprezintă Spania, cu un potențial meci contra Marketei Vondrousova, campioana en-titre, în turul al doilea.

Irina Begu va juca în primul tur cu Lin Zhu, din China, numărul 60 mondial. Irina ar putea-o întâlni pe Anastasia Pavlyuchenkova, favorita 25, în turul secund.

Jaqueline Cristian va debuta pe iarba londoneză contra unei jucătoare cu origini româneşti şi câştigătoare de US Open, Bianca Andreescu.

Elena Gabriela Ruse o va întâlni pe Elena Rybakina, favorita 4, campioana de acum doi ani și una dintre favoritele la titlu. Gabi a intrat pe tablou după trei victorii clare în calificări, asigurându-și a patra ei prezență în main draw-ul Wimbledon.

Ultima, dar nu cea din urmă, timişoreanca Anca Todoni, aflată la primul ei turneu de Grand Slam al carierei, o va întâlni pe italianca Elisabetta Cocciaretto (locul 41, fost 29 WTA), cu un posibil meci cu Coco Gauff, favorita 2, în runda a doua. Anca și-a câștigat locul pe tabloul venind după trei victorii solide în calificări.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

“Festivalul pepenilor”. Primăria şi SC Pieţe pun din nou la dispoziţia producătorilor 25 de puncte de vânzare

S.C. Pieţe S.A. vine în sprijinul producătorilor locali de pepeni verzi și galbeni prin organizarea…

5 ore ago

Opt unități școlare din județul Timiş vor obţine granturi prin PNRR pentru un program privind reducerea abandonului şcolar

Ministerul Educației a anunțat lista școlilor din Timiș care sunt eligibile pentru finanțări PNRR, în…

5 ore ago

Festivalul Inimilor închide circulația rutieră pe mai multe străzi

Între 3 și 7 iulie, la Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului…

6 ore ago

Universitatea de Vest a fost clasificată într-un nou top universitar

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este prezentă în topul Best Global Universities Rankings 2024,…

7 ore ago

UPT va lansa un interesant program de masterat: „Quantum Computing”

România poate deveni un actor important la nivel european în domeniul tehnologiilor cuantice. Companiile au…

8 ore ago