Politica

Alfred Simonis e mulțumit de succesul PSD în alegerile locale din Timiș

PSD a câștigat alegerile în peste 400 de secții de votare, a câștigat șefia CJ Timiș la 20.000 de voturi în plus, a recâștigat Primăria Lugoj, iar în Consiliul Județean va deține majoritatea, împreună cu colegii de la PNL. Acestea sunt succesele care arată că social-democrații au câștigat, per total, alegerile din Timiș, a declarat, luni, Alfred Simonis, liderul filialei Timiș.

”Avem președinția Consiliului Județean Timiș pe care am câștigat-o cu aproximativ 130.000 de voturi, un avans de 20.000 de voturi față de principalul contracandidat. Am câștigat alegerile în Lugoj și în alte 54 de primării, precum și în aproape toată zona periurbană Timișoarei. Am câștigat alegerile în peste 400 de secții de votare, avem majoritate împreună cu PNL la Consiliul Județean Timiș. Mulțumesc partenerilor din PNL, membrilor PNL, primarilor PNL, conducerii PNL, pentru susținere. Cred că este momentul să încetăm polemica și să începem munca. Am văzut că principalii mei competitori păstrează aceleași mesaje din Campania electorală, le transmit că s-a încheiat campania electorală și trebuie să începem munca”, a declarat, luni, Simonis.

Mai sunt patru luni în care Alin Nica rămâne la șefia CJT, urmează o întâlnire cu acesta, totul pentru a pune ”pe roate” proiectele județului, spune Simonis. Desigur, din discursul său nu a lipsit stadionul, proiect despre care spune că trebuie să meargă înainte.

”În perioada următoare voi avea o întâlnire cu Alin Nica să discutăm despre proiectele Consiliului Județean. Mai sunt 4 luni până când voi prelua mandatul, de aceea voi depăși orice tensiune, orice atac la adresa mea, a familiei mele. Marile proiecte mă așteaptă, nu voi aștepta 4 luni”, a spus Simonis.

El nu se pronunță asupra modului în care se vor forma grupurile de consilieri locali și județeni, dacă acestea vor fi comune PSD – PNL, ce e sigur este că se dorește formarea de majorități în Consiliul Local Timișoara și în Consiliul Județean Timiș.

”Dorința mea este de a respecta înțelegerea cu PNL și de a construi majorități împreună cu PNL la nivelul Consiliului Județean. Cum vor funcționa grupurile nu are nicio relevanță, dorința noastră este să avem majorități cu PNL. O funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș ar trebui să revină PSD și una PNL”, a mai spus Simonis.

Până când va prelua efectiv mandatul de șef al CJT, Simonis se păstrează al treilea om în stat.

”Mandatul meu începe în octombrie, dată până la care voi rămâne deputat și cel puțin până la 1 septembrie voi fi președintele Camerei Deputaților”, a spus Simonis.

După… nu va lăsa ”moștenitori”, se va discuta în partid la vremea respectivă.

”Probabi va fi o discuție, nu las moșteniri la președinția Camerei Deputaților”, a adăugat Simonis.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Festivalul Inimilor închide circulația rutieră pe mai multe străzi

Între 3 și 7 iulie, la Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului…

24 de minute ago

Universitatea de Vest a fost clasificată într-un nou top universitar

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este prezentă în topul Best Global Universities Rankings 2024,…

34 de minute ago

30 de tone de deșeuri au fost ridicate de pe terenul primăriei, eliberat pe strada Semicerc. Mai rămân alte 500 de tone/Foto

Pe lângă faptul că au ocupat ilegal o parcelă de 2000 de metri pătrați în…

50 de minute ago

134 ani de Wimbledon. Adversară grea pentru Anca Todoni. Vezi cu cine au picat româncele

Tragerea la sorți a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului a avut…

50 de minute ago

UPT va lansa un interesant program de masterat: „Quantum Computing”

România poate deveni un actor important la nivel european în domeniul tehnologiilor cuantice. Companiile au…

2 ore ago

Cerşetori depistaţi cu mii de lei asupra lor. Poliţia Locală insistă: “Nu daţi bani cerşetorilor” /Foto

Joi a avut loc o acțiune de amploare a polițiștilor locali pentru descurajarea cerșetoriei, fiind…

4 ore ago