Opinii

Dominic Fritz s-a rătăcit prin București. Aduceți-l careva acasă!

Când vii dinspre Kiseleff și vezi un om amenințând că se sinucide aruncându-se de pe Arcul de Triump, iar lumea adunată jos încearcă să-i insufle câta poftă de viață, nici în ruptul capului nu te-ai aștepta ca acolo sus să-l vezi cocoțat pe Dominic Fritz. Cu șase luni înainte a câștigat Primăria Timișoara cu aproape 50% din voturile alegătorilor și nimic nu indica faptul că omul vrea să se sinucidă politic. Totul a început când Cătălin Drulă, președinte atunci al USR, și-a depus demisia după un rezultat din prost în mai prost la europarlamentare. Demisionarul l-a propus pe Dominic Fritz candidat la suicid politic, iar omul și-a prins strașnic capul în ștreang.

Până acum ne plângeam în Timișoara că Dominic Fritz nu și-a asumat mai nimic în administrația locală, că îl lasă pe viceprimarul Ruben Lațcău să facă tot, bune, rele, iar el doar dă acel contur final de imagine. Că a ajuns președinte al USR Timiș și nu se poate lăuda cu o superstructură construită în județ, ca mai apoi să meargă la centru să ridice USR-ul aproape de la pragul electoral. Apoi ne-am mai amintit că am mai avut partide de anvergură națională conduse de la Timișoara pe vremea PNȚCD-ului lui Gheorghe Ciuhandu, iar decizia fostului primar de a accepta funcția n-a adus nimic bun nici partidului, nici lui în cariera politică.

Înainte să se urce pe Arcul de Triumf, Dominic Fritz s-a umplut de heliu încercând să salveze ce mai era de salvat la Clotilde Armand, uitând că merituoșii trec de obicei pe dedesuptul lui. Nimeni nu contestă că oboseala îi mai face pe unii să greșească la numărătoarea voturilor în sectorul unui, doi sau care-o fi, poate că sunt și tâlhari care vor să fure alegeri din ambiție, dar nu cred că în buricul Capitalei mai poți face manevre din astea care să schimbe un primar cu altul. Până la urmă asta ne-a mai rămas din lupta cu „ciuma roșie”. Am căpătat încredere că în România putem gestiona un vot corect, iar acum s-a trezit Dominic Fritz să ne bage în incertitudine.

M-aș bucura ca acest partid să facă procente bune și guvernări asemenea. Dar cred că a ratat momentul bun din 2019-2020 și acum e cumplit de greu să mai facă cineva minuni, chiar dacă acel cineva se numește Dominic Fritz și crede că merită să încerce. Mai este o problemă. Noi l-am votat pe Dominic Fritz să-și vadă de administrația Timișoarei. Ori dacă ajunge președinte USR, eu ca alegător timișorean mă întreb când se mai întoarce la muncă în biroul său de pe CD Loga, căci îi va fi greu vicelui Lațcău să facă chiar toată treaba.

Prins în efervescența noii misiuni de eventual președinte al USR, Dominic Fritz s-a năpustit ca-n vremurile bune împotriva PSD, ceea ce le dorim și altor concetățeni în România. Deși sună bine din gura unui politician de dreapta un astfel de mesaj, ca primar de Timișoara va avea „plăcerea” să nu se mai lupte atât de tare cu PSD, dorind poate o colaborare cu Alfref Simonis la CJT și pentru o majoritate în consiliul local. Iar când o va face, iarăși vom avea impresia că primarul nostru e prea politician. Prea politician român.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute,…

51 de minute ago

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei…

2 ore ago

Timișoara, de la Caravaggio la Angus Young

Știu persoane pentru care Nicolae Robu însemna o cale mai scurtă pentru revenirea fotbalului timișorean,…

4 ore ago

Val de căldură şi în weekend, dar şi posibile furtuni în Timişoara

Vremea va rămâne deosebit de caldă şi în acest weekend, dar în unele regiuni, după…

4 ore ago

Afaceri locale de succes și transferul spre generațiile tinere/FOTO

Trei companii de succes din Vestul țării au luat parte la workshopul cu tema „Transferul…

4 ore ago

Continuă restricţiile de trafic din judeţul Timiş din cauza temperaturilor ridicate

Având în vedere avertizările meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de…

18 ore ago