Afaceri

Misiunea economică timișeană în Australia, oportunitate de creștere a schimburilor comerciale bilaterale prin contacte de afaceri directe

Mai mulți oameni de afaceri au participat la o misiune economică în Australia, în cadrul unei acțiuni organizate sub umbrela Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. În perioada 12 – 23 mai 2024, Camera de Comert, Industrie si Agricultură Timis a organizat prima misiune economică multisectorială în Australia, la Melbourne și Sydney, având ca obiectiv principal prospectarea unei noi piețe de desfacere, identificarea de oportunități de afaceri și investiții și promovarea potențialului de business din România, în vederea stimulării interesului investitorilor australieni.

Au participat 11 companii din județul Timiș dar și din țară, din diferite sectoare de activitate: construcții, inginerie, instalații electrice; agricultură; energii regenerabile; comerț cu materiale și echipamente sanitare; comerț cu materiale construcții; servicii de deratizare;  servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide.

Programul profesional a cuprins vizite și discuții de afaceri, la Melbourne și Sydney.

În data de 16 mai, delegația de afaceri a participat la întâlnirea cu Paul O’Hagan – Senior Regional Manager UK, Europe & Israel și Antoine Chery – Market Leader UK, Europe & Israel din cadrul Global Victoria din Melbourne, unde a fost prezentat mediul de afaceri și climatul investițional din Australia. Companiile românești și-au prezentat domeniul de activitate și interesul pentru piața australiană.

În data de 22 mai, delegația de afaceri a participat la Sydney, la întâlnirea cu Jason Collins – director general al European Australian Business Council, unde companiile românești au avut ocazia de afla despre oportunitățile de afaceri locale, contextul investițional, taxe și domeniile care oferă oportunități de business companiilor străine pe piața australiană. 

În organizarea misiunii economice și a programului profesional, CCIAT a beneficiat de sprijinul lui Radu-Gabriel Safta, Ambasadorul României în Australia, și al Consulatului României la Melbourne.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: cciat

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

11 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

13 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

13 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

17 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

18 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

21 de ore ago