Primăria Timişoara

Ședință extraordinară … imobiliară la Primăria Timișoara. Se cere aprobarea aplicării mai multor sentințe judecătorești

La ultima ședință de plen, conducerea Primăriei Timișoara nu a putut să își pună în aplicare un proiect de hotărâre prin care se cerea aprobarea vânzării unui apartament, în urma unei sentințe judecătorești. Situația, una deosebită, a apărut pentru că nu au fost adunate destule voturi pro, deși în sală era un cvorum îndestulător. Acum se încearcă din nou aprobarea, dar nu pentru un apartament, ci pentru mai multe astfel de apartamente aflate în aceiași situație. 

Conducerea primăriei a convocat o ședință de plen extraordinară, una care pare destul de specială, având în vedere numărul mare de proiecte care sunt în … domeniul imobiliar. În această săptămână, PMT s-a văzut în situația de a nu putea pune în aplicare o sentință judecătorească, care cerea vânzarea unui apartament și care avea nevoie de o majoritate de mai multe voturi, fiind vorba de un proiect de hotărâre de patrimoniu. Ei bine, la vot, proiectul a picat pentru că unii consilieri nu au vrut să voteze. Desigur, situația s-a lăsat cu circ.

Acum, primăria mai încearcă o dată rezolvarea situației, dar la alt nivel. Sunt mult mai multe asemenea proiecte, de fapt, sunt patru asemenea imobile care trebuie vândute proprietarilor ca urmare a deciziilor instanțelor. La o consultare a ordiii de zi, constatăm că cea mai mare parte a proiectelor propuse la vot  sunt tot în sectorul imobiliar. Se discută despre exprimarea sau nu a dreptului de preempțiune pentru vânzarea unor spații comerciale, despre înregistrări ale unor donații de teren sau de aprobare a unor Planuri Urbanistice Zonale, unele chiar interesante.

De asemenea, se va încerca obținerea voturilor necesare pentru un alt proiect care a iscat discuții numeroase, cel al finanțării multianuale a activităților culturale. Solicitarea vine chiar înainte de terminarea mandatului actualilor consilieri și înainte de preluarea celor noi, de către consilierii aleși acum, care vor trebui să se ocupe de găsirea banilor de finanțare pe un proiect pe mai mulți ani, votat de cei care au fost înaintea lor aleși în CLT.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La 19 ani, pe tabloul principal la Wimbledon, după ce a trecut trei tururi de calificare. Bravo, Anca Todoni!

Anca Todoni va evolua pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu…

3 ore ago

Viitoarea echipă de la conducerea CJ Timiş s-a închegat. PSD trebuie să reînfiinţeze un post desfiinţat de… PSD

Nu a fost stabilit oficial, dar Alin Popoviciu (PNL) şi Alexandru Iovescu (PSD) vor fi…

5 ore ago

Timişorenii de la naţională cu care ne mândrim: Deian Sorescu şi Marius Marin

Suntem în plin campionat european şi din fericire România a mers mai departe în faza…

7 ore ago

Anunțul normalității. Echipele primăriei dau că mătura și cosesc iarba pe străzi și în parcuri, la locurile de joacă

Municipalitatea timișoreană dorește să anunțe cetățenii că în perioada viitoare echipele cu care are contracte…

7 ore ago

Rovinieta se va putea cumpăra și de pe ghiseul.ro

Șoferii care folosesc drumurile naționale din România vor avea acum la dispoziție o nouă modalitate…

7 ore ago