Toni Greblă, „gunoierul” în slujba PSD

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Probabil aţi văzut prin filme existenţa unor indivizi care, apelaţi de asasini, vin la locul unei crime şi fac curat, şterg toate urmele omorului. Sunt numiţi „debarasatori” sau „gunoieri”. Ei nu participă direct la crimă, doar o ascund, dar asta se numeşte complicitate. Un astfel de „gunoier” este Toni Greblă, şeful Autorităţii Electorale Permanente. El nu ascunde un omor propriu zis, ci ceva mult mai grav pentru democraţie: fraudarea unor alegeri.

Mărturisesc faptul că în multe discuţii cu amici spuneam că în România nu se mai pot fura alegeri, existând un filtru pentru ca  frauda să nu se întâmple. E drept, susţineam această cauză şi ca să combat tot felul de teorii conspiraţioniste, potrivit cărora nu contează votul românilor, străinii, americanii, Soros sau în ultimă instanţă marţienii stabilind cine trebuie să câştige unele alegeri.

Da, greşeam, şi doar faptul că un individ insalubru precum Toni Greblă este pus şef la AEP trebui să-mi dea gândit. Dacă ţi-ai propune tu, PSD, să fraudezi alegerile, de ce ai pune un astfel de personaj ca să le coordoneze? N-ar avea niciun rost. Mulţi vor spune că aceste alegeri nu au fost fraudate, ci doar execrabil organizate (o jumătate de milion de voturi anulate!), că e vorba numai de greşeli. Când însă se “greşeşte” doar într-o singură parte, nu mai e vorba de erori. Când însă la o renumărare a voturilor în  doar două secţii din Sectorul II apar 300 de voturi, când 2.000 de voturi nu se găsesc în acelaşi sector, când pe site-ul AEP apar procese verbale false, nu se mai poate vorbi de greşeli

Evident că s-a vrut şi haos prin comasarea alegerilor. Haosul acoperă furtişagurile. Cele  mai multe tâlhării se petrec în timpul unor catastrofe, cutremure etc. Mă gândesc cu groază ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi comasat şi alegerile parlamentare, aşa cum îşi doreau “democraţii” din PNL. Atunci chiar şi PSD s-a opus.

Revenind la Toni Greblă, acesta se numără printre acei indivizi care nu mai pot fi compromişi, e deja foarte compromis. Şi a fost unealta (grebla) cu care PSD şi-a făcut jocurile murdare în diverse funcţii. Inclusiv la Curtea Constituţională. A fost unicul judecător de astfel de instanţă din întreaga lume arestat pentru fapte de corupţie (multe găinării), constituire de grup infracţional organizat, inclusiv exporturi ilegale în Rusia.

Sigur, o să spuneţi că a fost achitat de justiţie. Pe bune, justiţia română? E adevărat, din punct de vedere legal e nevinovat. Dar în faţa unor unor instanţe mai înalte, inclusiv morale? Dacă un ucigaş a fost achitat, înseamnă că el n-a ucis? Dacă s-a prescris fapta unui infractor (o modă în justiţia română), el e nevinovat? Toni Greblă a făcut ceea ce a făcut dintodeauna, a acoperit nişte mizerii, a fost “gunoierul” de seviciu al PSD la aceste alegeri. În mod normal, n-ar mai trebui să fie păstrat în funcţie, şi-a făcut datoria faţă de partid, dar nu plângeţi după el. PSD îi va găsi un alt loc unde să “grebleze”, başca el are deja vreo două-trei pensii speciale. Le merită cu prisosinţă – nu-i aşa? – pentru ultima faptă, asalt direct la democraţia oricum firavă din România.

 

 

 

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (iunie 16th, 2024 at 09:02 )

Despre moralitatea acestui individ nu mai există de mult dubii iar faptul că justiția spală infractorii prin diverse modalități nu schimbă absolut deloc natura individului respectiv. Oricum deși nimic bun nu a venit vreodată din PSD electoratul persistă în a-i vota candidații.
Există un sistem care poate preveni fraudarea voturilor dacă fiecare partid are observatori în toate secțiile de votare și aceștia chiar își fac treaba verificând buletinele de vot, numărătoarea și procesul verbal la final căruia ar putea să îi facă o poză pentru a-l compara cu cel al recepționat la locul de centralizare a voturilor.
Sigur că acest mod de lucru nu a fost implementat ceea ce a permis fraudele mai ales în mediul rural. Poate ar trebui să avem statistici și pe această temă, mai ales că au fost circumscripții cu un singur candidat unde probabil nici observatori nu au fost.

Nelu a spus: (iunie 16th, 2024 at 09:11 )

Si cand te gandesti ca 35% si 37% la europarlamentare au votat partidul acestui individ in Timisoara, unde ai crede ca oamenii sunt mai informati…

George a spus: (iunie 16th, 2024 at 10:26 )

Nelu, e o mare diferență între „a votat” și „așa a ieșit la numărătoarea oficială”.

Gabi a spus: (iunie 16th, 2024 at 10:51 )

Grebla era si in 2020 la s1 cand de dragul lui clotilde s-a refuzat numaratoarea reluata ? Stati linistiti fratilor ca doar niste useristi diletanti comenteaza, incercand sa mai spele ceva din lipsa lor de rezultare si din amatorismul lir administrativ. Niste incompetenti si hoti la s1 in 2020 striga hotii. In afara de lasconi si partial fritz si coliban, useristii trebuie inlocuiti py ca au avut zero rezultate administrative.

Wanda89 a spus: (iunie 16th, 2024 at 12:05 )

Greblă e doar un păduche din sistem. Vina lui e că se conformează. La fel cum nu elevii sau studenții sunt de vină că intră proști și, unii, ies și mai proști – e tot cauză de SISTEM. Justiție, profesori universitari, Hadăr, Pirtea, Iohannis, eu, tu – zero barat.

Alexandru a spus: (iunie 16th, 2024 at 12:27 )

Cât de proști și aroganți sunt cei de la PSD, să fraudeze în sectoare unde sunt reprezentați USR, candidați vocali și multă presă. Armand a greșit în 2020 prin neacceptarea renumărări voturilor. O altă vină este scorul mic al celor doi, de la sectoarele 1 și 2. Noi trebuie să votăm cât ei nu pot fura. Lasconi s-a distrat cu ei.

Solo a spus: (iunie 16th, 2024 at 12:36 )

Bravo Gabi! Reprezentanții psd+pnl au condus formidabil tara în 34 de ani. Acum se lauda cu banii care vor veni pentru infrastructura- nu uitați ca programul PNRR a fost gândit si realizat, trebuie doar implementat, de USR, aia pe care ii consideri incompetenți. Te întreb, ca vad ca ești foarte deștept, de ce la Satu Mare și Mureș cele doua partide nu s- au unit sa câștige CJ si primarii? Iti spun eu. Lor le e frica doar de usr. Cu UDMR se impaca chemandu- i la guvernare de cate ori au avut nevoie.Si iti mai spun ceva: daca nu reușesc sa folosească banii din PNRR pana în 2026 s- a terminat cu autostrăzile si căile ferate din Romania. Daca si razboiul din Ucraina se termina, nu vor mai fi bani europeni pentru România. Asa ca pupa-i in kr pe cei care au condus tara în 34 de ani și nu au făcut o autostrada care sa treacă Carpații, in timp ce Ungaria are toată tara o rețea de autostrăzi. Pe lângă legatura cu A1, ei mai au încă doua autostrazi pana la granita cu Romania. Când vor fi conectate cu Romania? La anul și la mulți ani. Sa nu vorbim de gările si căile ferate din Ungaria. Si acum concluzia: Grebla nu e gunoier, este un gunoi.

@Alexandru a spus: (iunie 16th, 2024 at 12:39 )

Fritz nu s- a distrat cu Robu? Acesta Robu, este doar un catarg rupt Dintre sute de catarge de…… vanturile, valurile. Nu uita Câmpulung nu Timisoara, nici măcar Bacău.

Mihai a spus: (iunie 16th, 2024 at 13:55 )

Unde primarul a făcut treabă a câștigat lejer peste 50% cum a fost la sectorul 6. La sectoarele 1 și 2 mare lucru nu s-a făcut iar faptul că diferența este mică înseamnă și că electoratul a votat Nicușor Dan dar nu și Armand respectiv Mihaiu. Deci cei doi ar trebui să își pună întrebări în primul rând lor și să își analizeze activitatea înainte de alege să blameze frauda și să nu învețe nimic din această experiență. Așa ca, fapt divers, ar fi câștigat cu voturile REPER.

Ana a spus: (iunie 16th, 2024 at 14:25 )

Am citit comentarii identice peate tot, motiv pentru care cred că sunt la comanda.
Argumentele sunt, evident, greșite, dar știm că daca ii spui omului o minciuna in mod reptat din diferite părți, ajunge sa o creada.
Anume
„Radu Mihaiu și Clotilde Armand nu au făcut nimic, caci daca făceau, câștigau detașat.”
Adica, trebuiau să voteze mai mult decât psd-pnl pot sa fure??
Stim că Mihaiu și Clotilde sunt la 2-300 de voturi de contracandidați, deci sunt cam la fel de doriți. Câștigă cel cu un vot plus.
Daca e clar că voturi au disparut (Pv de pe pagina aep), cum sa nu admiti renumărarea sau verificarea situației? Indiferent de cine e candidatul cu pricina.

Nelu a spus: (iunie 16th, 2024 at 14:38 )

@Mihai subectul e ca s-a furat cum au furat si comunistii in1946, nu care a facut treaba si care nu. Intelegi? ceva mult mai important si mai grav.

Mihai a spus: (iunie 16th, 2024 at 15:46 )

@Nelu
Cât și cum se fură este mai greu de controlat de către candidat mai ales dacă nu are reprezentanți vigilenți în secțiile de votare. Ceea ce însă puteau face este să se evidențieze prin activitatea lor de-a lungul celor 3 ani și 8 luni de mandat, să își extină alianța electorală, să aibă o relație apropiată cu electoratul și astfel să mobilizeze mai mulți alegători la vot. N-au făcut asta și au ajuns în marja de acțiune a neregulilor la vot. Oricum rezultatele nu sunt extraordinare iar dacă un alegător a lui Nicușor Dan nu te votează înseamnă că ceva nu e în regulă cu activitatea ta.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Kelby Kramer, al treilea transfer al verii

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara a mai perfectat o mutare pentru sezonul viitor. Kelby Kramer (24 de ani, 2,13 metri, 115 kilograme), un jucător american care în momentul de față activează în Venezuela, este noul pivot al echipei bănăţene. Născut la Rock Springs (statul Wyoming) pe 17 august 1999, acesta a absolvit Minnesota State University,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Kelby Kramer, al treilea transfer al verii
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Rusaliile, mare sărbătoare la creştinii ortodocşi. Obiceiuri şi tradiţii

La 50 de zile după Învierea Domnului se celebrează Pogorârea Duhului Sfânt, numită în popor Rusaliile. Numele sărbătorii de Rusalii vine de la Rosalia, sărbătoarea romană a trandafirilor sau rozelor, peste care se suprapune sărbătoarea creștină, ce în vechime era închinată și strămoșilor. Odată cu această sărbătoare se încheie ciclul pascal: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rusaliile, mare sărbătoare la creştinii ortodocşi. Obiceiuri şi tradiţii
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

aerotim

Aeroportul Internațional Timișoara, în top III la transport aerian de marfă

Aeroportul Internațional Timișoara e pe locul III în ţară, când vorbim despre transportul aerian de marfă. Nu are curse internaționale spre destinații nenumărate sau extraordinare, dar AIT se poate lăuda de o poziție excelentă în domeniul transporturilor aeriene de mărfuri. Conform datelor oficiale de la Statistică, cele mai mari ponderi în ceea ce privește transportul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aeroportul Internațional Timișoara, în top III la transport aerian de marfă

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara a mai perfectat o mutare pentru sezonul viitor. Kelby Kramer (24 de ani, 2,13 metri, 115 kilograme), un jucător american care în momentul de față activează în Venezuela, este noul pivot al echipei bănăţene. Născut la Rock Springs (statul Wyoming) pe 17 august 1999, acesta a absolvit Minnesota State University,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Kelby Kramer, al treilea transfer al verii
Primăria Timișoara continuă lucrările de întreținere și reparare a drumurilor precum și a rețelelor de apă și canalizare din oraș și pe parcursul verii, astfel încât vor surveni închideri de circulație rutieră în mai multe zone din oraș. La solicitarea Aquatim, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria restricționează circulația rutieră pe mai multe străzi din oraș
Aeroportul Internațional Timișoara e pe locul III în ţară, când vorbim despre transportul aerian de marfă. Nu are curse internaționale spre destinații nenumărate sau extraordinare, dar AIT se poate lăuda de o poziție excelentă în domeniul transporturilor aeriene de mărfuri. Conform datelor oficiale de la Statistică, cele mai mari ponderi în ceea ce privește transportul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aeroportul Internațional Timișoara, în top III la transport aerian de marfă
La 50 de zile după Învierea Domnului se celebrează Pogorârea Duhului Sfânt, numită în popor Rusaliile. Numele sărbătorii de Rusalii vine de la Rosalia, sărbătoarea romană a trandafirilor sau rozelor, peste care se suprapune sărbătoarea creștină, ce în vechime era închinată și strămoșilor. Odată cu această sărbătoare se încheie ciclul pascal: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rusaliile, mare sărbătoare la creştinii ortodocşi. Obiceiuri şi tradiţii
La prima întâlnire pe care cei din PNL Timiş au avut-o după alegerile locale, marea supriză a fost prezenţa lui Nicolae Robu. El a reuşit să-i irite pe cei prezenţi, pretinzând că, dacă nu ar fi candidat susţinut de PNL, ar fi câştigat Primăria Timişoara. Prima reuniune a liberalilor de după alegerile locale, nu a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză la prima întâlnire a liberalilor din Timiş de după alegeri. A fost prezent şi Nicolae Robu, care a reuşit să-i irite pe cei prezenţi
Activitatea s-a reluat în forță pe șantierul Centurii Sud a Timișoarei. Circa 400 de persoane, inclusiv muncitori dulgheri, fierari, mecanici, șoferi, laboranți s-au aflat săptămâna aceasta pe șantierul Variantei de Ocolire Timișoara Sud. Cei de la Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara spun că stadiul lucrării se aproprie de 90%. La partea de drum se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DRDP Timișoara anunță că lucrările la Centura Sud au ajuns la 90 la sută din total/Foto
La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute, România a trăit unele dintre cele mai intense emoții, iar finalul a fost aplaudat la unison de întreaga țară. Emoţiile au fost intense şi printre numeroşii timișoreni veniţi să urmărească meciul în Iulius Town, care, în continuare, difuzează toate partidele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara
Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei de baschet SCM Timişoara pentru sezonul 2024-2025! Conducătorul de joc Bogić Vujošević (31 de ani, 1,90 metri, 87 de kilograme), ultima dată la BC Viena, și-a dat acordul pentru a evolua în alb-violet. El a fost adversar în ambele partide...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet
Top