Sport

Un timişorean s-a impus în etapa naţională de Super Rally

Pilotul timişorean Leo Borlovan, la bordul unui monopost Funyo, a obţinut cel mai bun timp în manşele de concurs la Trofeul Alba Iulia, sâmbătă, în prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally, stabilind totodată şi recordul traseului urban din oraşul Marii Uniri.

Un total de 24 de piloţi au fost selectaţi să concureze la prima cursă a campionatului fondat de Mihai Leu în 2017, la start înscriindu-se şi 7 echipe. De la Ferrari şi până la monoposturi, cei aproximativ 5.000 de spectatori prezenţi pe străzile din Alba Iulia au văzut un spectacol automobilistic unic.

Pe un model Funyo SP05 Evo, Borlovan a fost şi cel mai rapid în antrenamente, unde a avut un timp de 03 min 12 sec 892/1000, stabilit chiar în ultima manşă. Acesta a avut un duel intens cu Dragoş Savloschi (Radical Prosport evo), mai lent cu doar 3 zecimi de secundă. La prima sa cursă cu monopostul Wolf, Aurelian Andronache se anunţa şi el un pretendent la victorie.

Manşele de concurs au ridicat la maxim pulsul fanilor ambelor părţi. În prima, Savloschi a coborât ştacheta până la 03 min 10 sec 084/1000, cu 8 zecimi mai rapid decât Borlovan, însă timişoreanul a avut o cursă finală incredibilă şi a încheiat cu 03 min 07 sec 123/1000, stabilind totodată şi recordul traseului de la Alba Iulia.

Podiumul primei etape a fost completat de Adrian Teslovan, care s-a impus la categoria turismelor cu modelul Ford Fiesta R5.

Etapa de la Alba Iulia a fost organizată cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local.

Pentru Borlovan este a doua victorie din carieră la super rally după cea reuşită la Timişoara anul trecut. Aceste este şi primul lider provizoriu al campionatului.

La echipe, prima poziţie a fost ocupată de Revizie Cutie Team, formată din Savloschi şi Tudor Adrian Pop, urmată de UniCredit Leasing Motorsport, la care Adrian Teslovan a făcut echipă cu fiica sa Alexandra, iar podiumul a fost completat de Impuls Leasing (Costel Căşuneanu şi Aurelian Andronache).

Promotorul campionatului şi totodată unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi, Mihai Leu, a absentat la această rundă, deoarece se recuperează după o intervenţie chirurgicală. Acesta a anunţat că va reveni la bordul modelului Audi R8 pe 9-10 august, când e programată cursa de super rally de la Timişoara.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute,…

51 de minute ago

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei…

2 ore ago

Timișoara, de la Caravaggio la Angus Young

Știu persoane pentru care Nicolae Robu însemna o cale mai scurtă pentru revenirea fotbalului timișorean,…

4 ore ago

Val de căldură şi în weekend, dar şi posibile furtuni în Timişoara

Vremea va rămâne deosebit de caldă şi în acest weekend, dar în unele regiuni, după…

4 ore ago

Afaceri locale de succes și transferul spre generațiile tinere/FOTO

Trei companii de succes din Vestul țării au luat parte la workshopul cu tema „Transferul…

4 ore ago

Continuă restricţiile de trafic din judeţul Timiş din cauza temperaturilor ridicate

Având în vedere avertizările meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de…

18 ore ago