UPT, realizare importantă şi în afara ţării. În prima parte a lunii iunie 2024, proiectul E³UDRES² Ent-r-e-novators a organizat un workshop internațional hibrid cu tema „Știința Deschisă și Educația Deschisă” la Școala de Științe Economice (ESCE) din cadrul Universității Politehnice din Setúbal, Portugalia.
Evenimentul a subliniat importanța colaborării între instituțiile de învățământ superior europene pentru promovarea științei deschise și educației deschise, iar Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a avut o contribuție esențială.
Workshop-ul, finanțat de Comisia Europeană prin programul Horizon Europe, a reunit experți din diverse domenii academice și instituții europene pentru a discuta subiecte esențiale precum beneficiile Cloud-ului European de Știință Deschisă, rolul instrumentelor digitale în facilitarea științei deschise, provocările în implementarea practicilor de știință deschisă, gestionarea licențelor deschise și impactul tehnologiilor emergente asupra educației.
Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a fost reprezentată de Radu Vasiu, Diana Andone și Silviu Vert, care au fost speakeri în cadrul evenimentului. Intervențiile lor au abordat teme importante precum implementarea și gestionarea resurselor educaționale deschise, utilizarea tehnologiilor digitale pentru a sprijini știința deschisă și experiențele UPT în promovarea educației deschise. Participarea activă a experților UPT a contribuit semnificativ la succesul evenimentului, întărind colaborarea între instituțiile academice și consolidând poziția UPT în promovarea științei și educației deschise.
Printre ceilalți participanți notabili s-au numărat Luís Coelho, profesor la IPS și coordonator al proiectului Ent-r-e-novators, Karel Luyben, președintele Asociației Cloud-ului European de Știință Deschisă (European Open Science Cloud Association), Tassilo Pellegrini de la Universitatea de Științe Aplicate St. Pölten (St. Pölten University of Applied Sciences, Austria), Sarah de Coninck de la Colegiile Universitare Leuven Limburg (University Colleges Leuven Limburg, Belgia), Sílvia Roda Couvaneiro de la Universitatea Politehnică din Setúbal (Polytechnic University of Setúbal, Portugalia), Antónia Correia de la Universitatea din Minho (University of Minho, Portugalia), Joana Boavida-Portugal de la MARE (Portugalia), și reprezentanți ai proiectelor INCITIES, EXPER și BI4E.
Proiectul E³UDRES² Ent-r-e-novators este finanțat de Comisia Europeană prin programul Horizon Europe (Proiect Nr. 101071317). Pentru mai multe informații despre proiect și pentru a viziona sesiunea completă a workshop-ului, vizitați E³UDRES² Ent-r-e-novators sau urmăriți videoclipul workshop-ului.
Universitatea Politehnica Timișoara își reafirmă angajamentul de a sprijini și promova inițiativele de știință deschisă și educație deschisă, contribuind activ la dezvoltarea unei comunități academice europene mai inovatoare și colaborative.
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…
Echipa de tineret a clubului bănăţean a încheiat anul 2024 cu un turneu la Făgăraș.…
Taxarea imobilelor nerezidenţiale va fi stabiltă la o cotă de 1,7%, au declarat pentru deBanat…
Imediat după ce Timișoara s-a eliberat, iar Bucureștiul l-a trimis la Târgoviște pe dictatorul Nicolae…
Vineri, 20 decembrie, a fost semnat contractul pentru instalarea stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice…
O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…