Politica

“De la fraudă electorală la dictatură nu e decât un pas”. Protest în Timişoara împotriva fraudării alegerilor

Iniţiativa Timişoara organizează marţi, 18 iunie, de la ora 18.00, un protest paşnic în  Piaţa Operei. Prin această manifestare, organizatorii vor să transmită guvernanţilor că doresc alegeri libere şi transparente. Protestul intervine după ce în spaţiul public au apărut dovezi privind foarte multe erori, chiar fraude, la alegerile din 9 iunie.

După mai multe seri de proteste la Bucureşti, Iniţiativa Timişoara organizează un eveniment similar şi la Timişoara, marţi 18 iunie, de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei.

 “Nu lăsați tăcerea să acopere nedreptatea! În data de 9 iunie 2024, democrația noastră a fost grav amenințată prin fraudele electorale comise în mai multe secții de votare din întreaga țară. Raportările de buletine de vot pre-ștampilate, transportul ilegal al alegătorilor și alte nereguli grave subminează încrederea noastră în procesul electoral și în viitorul nostru democratic. Este timpul să acționăm! Alătură-te nouă marți, 18 iunie 2024, la ora 18:00, în Piața Victoriei din Timișoara, pentru a transmite un mesaj clar către autorități: Vrem alegeri corecte și transparente!”, transmit organizatorii.

Ei spun că e nevoie de o participare cât mai largă pentru apărarea democraţiei, deoarece fraudele electorale distrug “fundamentul democratic al societății noastre”. De asemenea se cere ca justiţia să investigheze toate incidentele de fraudă, iar cei vinovaţi să fie trași la răspundere.

“Ce cerem? Renumărarea voturilor: în toate secțiile unde s-au raportat nereguli, pentru a asigura corectitudinea rezultatelor. Investigații independente: în toate cazurile de suspiciuni de fraudă electorală, pentru a aduce la lumină adevărul. Transparență totală: în gestionarea și desfășurarea proceselor electorale viitoare, pentru a preveni astfel de abuzuri.

Cum să te pregătești? Adu pancarte și bannere cu mesaje de susținere a alegerilor corecte și transparente. Invită-ți prietenii și familia să se alăture și să fie parte din această mișcare pentru justiție electorală. Fii pașnic și respectuos: Protestul nostru este despre apărarea valorilor democratice prin mijloace pașnice”, au mai transmis organizatorii de la Iniţiativa Timişoara.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

21 de minute ago

Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual

Compania Maxagro și Universitatea pentru Științele Vieții Timișoara au anunțat un nou parteneriat privind învățământul…

28 de minute ago

Anunţ TIMPARK

TIMPARK TIMISOARA, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Timiș,…

2 ore ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela, a județului Timiș. Începe cea de-a treia campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș în 2024

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurile voluminoase.…

2 ore ago

Centrul de Proiecte Timișoara va putea acorda finanțări multianuale pentru cultură, o premieră pentru administrațiile din România

Primăria Timișoara va fi prima din țară care va putea să acorde finanțări multianuale pentru…

2 ore ago

Asociațiile de proprietari scapă, temporar, de nebunia e-facturilor

În urma demersurilor întreprinse, organizațiile de specialitate au reușit decalarea termenului până la care asociațiile…

2 ore ago