Administratie

Drumul de legătură aeroport – autostradă trebuie relansat. Zeci de milioane de euro așteaptă desemnarea constructorului

Unul dintre proiectele pe care viitorul președinte al Consiliului Județean Timiș îl are în vedere pentru a fi repornit este cel al drumului de legătură dintre Aeroportul Internațional Timișoara și Autostrada A1. Vorbim despre un proiect al Ministerului Transporturilor, dar al cărui management în vederea realizării a fost transferat la CJT. Iar deocamdată acolo nu s-a întâmplat nimic.

Alfred Simonis spune că a discutat deja despre proiect, iar acesta trebuie repus în prim plan. Sunt zeci de milioane de euro, fonduri nerambursabile, proiectul va ajuta nu doar la asigurarea unei legături dintre aeroport și autostradă, dar și la regularizarea traficului rutier spre și dinspre Timișoara, dar și în noua zonă industrială creată în zona Remetea Mare.

Am avut discuții elaborate despre acel drum expres de la autostrada A1 până la sensul giratoriu de la Aeroportul Timișoara, în zona centurii Timișoara ca să nu mai fim nevoiși să traversăm Remetea Mare. Este un proiect finanțat pe fonduri europene de Ministrul Transporturilor și a fost transferat la Consiliul Județean care trebuie să lanseze licitația. Este un proiect la care țin foarte mult, în valoare de multe zeci de milioane de euro și dincolo de faptul că descarcă mult traficul din Remetea Mare eficientizează și zonaindustrială și circulația în Timișoara“, a declarat Alfred Simonis.

Un asemenea proiect al unui nou drum care să asigure legătura amintită există de mai mult de patru ani. Punctul de origine al șoselei va fi intersecția de tip sens giratoriu dintre DJ609 D și Centura Timișoara, iar destinația va fi racordul la breteaua de legătură a nodului de descărcare al autostrăzii A1, de la Remetea Mare dintre această localitate și Izvin.

Până în acest moment, a fost doar finalizată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. O firmă din Oradea a câștigat contractul, care e finanțat din fonduri europene. Deși contractul a fost acordat în martie 2023 și durata de execuție era de zece luni, nici în acest moment nu avem informații legate de proiect.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

10 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

10 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

13 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

14 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

15 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

18 ore ago