Social

UVT a câștigat un important proiect de cercetare în domeniul economiei circulare

Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei. Proiectul, care are durata de desfășurare de un an, cu termen de finalizare în 31 august 2025, a fost depus de echipa Laboratorului de Dezvoltare Durabilă și Amenajarea Teritoriului (LDD- AT), din cadrul Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM) al UVT.

Consorțiul internațional al acestui proiect, coordonat de Universitatea de Vest din Timișoara, are ca parteneri Universitatea din Angers (Franța), Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Universitatea Manuba din Tunis (Tunisia).

Tema proiectului, „Economia circulară între responsabilitatea administrativă și implicarea comunității. Utilizarea metodelor digitale pentru știința cetățenească într-un context urban – CIRCUZEN”, reunește echipe multidisciplinare de cercetători din cele patru universități. Scopul principal al acestora este de a dezvolta modele de analiză și înțelegere a percepțiilor și comportamentelor comunităților urbane față de economia circulară, și de a crea soluții pentru diseminarea practicilor circulare, co- construite prin instrumente digitale de știință cetățenească.

„Suntem onorați să coordonăm proiectul CIRCUZEN, prin ICAM-UVT, o amplă inițiativă de promovare a economiei circulare care stimulează implicarea activă a comunităților urbane prin utilizarea metodelor digitale de știință cetățenească. Acest proiect reprezintă un pas important pentru UVT în domeniul cercetării aplicate și al colaborării internaționale.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea

Prin acest proiect, echipa coordonatoare urmărește și creșterea gradului de implicare a ICAM UVT în sfera cercetării aplicate a economiei circulare, în dialog deschis cu echipe de cercetători de la alte universități din țară și din străinătate și cu mediile social-economice respective.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: proiectuvt

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago