Economic

Zona Cetate e cea mai căutată pentru închirierea unei locuințe. Timișoara, cele mai mici chirii

Timișoara este cel mai accesibil mare oraș din România, atunci când vine vorba despre sumele plătite sub formă de chirie. Zona Cetate este cea mai solicitată, iar pe oraș o chirie medie pleacă de la 250 de euro pentru o garsonieră și ajunge la 450 de euro la trei camere.

Marile orașe din țară continuă să atragă un număr semnificativ de chiriași, iar proprietarii au parte de o veste bună la începutul acestei veri. Sumele solicitate la nivel de piață sunt în creștere față de anul trecut în toate centrele regionale majore din România, atât în cazul garsonierelor, cât și în cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere.

“Există diferențe mari între un oraș sau altul dar și între o zonă sau alta în cadrul aceluiași oraș. Zona, dar și starea generală a apartamentului, nou sau vechi, tipul de mobilă și gradul de utilare și confort sunt principalele aspecte care contribuie la stabilirea prețului final. Cererea este mare, în continuare, iar un apartament bine poziționat ca preț, se închiriază în doar câteva zile de la listare. Dacă, dimpotrivă, nu sună telefonul, înseamnă ca prețul nu este în piață”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Chiria medie pentru garsoniere este de 250 euro/lună, cea pentru apartamentele cu 2 camere este de 390 euro/lună, iar cea aferentă apartamentelor cu 3 camere ajunge la 450 euro/lună. Timișoara este astfel cel mai accesibil oraș mare din țară pentru chiriași, dar chiar și așa există zone în care poți să câștigi sume bune din închirierea unui apartament.

Zona Cetate este cea mai căutată de potențialii chiriași care analizează oferta din piață pe Imobiliare.ro și este cea mai bănoasă pentru proprietari. Chiria medie pe care poți să o ceri pentru un apartament este de 450 euro/lună. Alte zone bune pentru câștiguri din închirieri sunt Torontalului-Bucovina, Tipografilor, Aradului și Braytim.

La polul opus se află Freidorf, Buziașului și Blașcovici unde chiria medie pe care o poți solicita pentru un apartament scade sub 300 euro/lună.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Poliţiştii locali, o nouă razie printre cerşetori: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”

Acțiunile polițiștilor locali împotriva cerșetoriei au continuat în ultimele zile. 56 de persoane au fost…

3 ore ago

Timișoara e promovată ca și destinație turistică la Berlin

Primarul Dominic Fritz merge din nou la Berlin să încerce să atragă turiști noi spre…

4 ore ago

Mircea Geoană continuă să ocupe primul loc în topul încrederii în liderii politici. Sondaj INSCOP

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024,  Mircea…

4 ore ago

Reabilitarea Domului Romano-Catolic din Piața Unirii a ajuns la sfârșit

Complexul proiect de reabilitare a Domului Romano-Catolic a fost oficial finalizat. Proiectul, finanțat prin intermediul…

5 ore ago

Profesorul Ion V. Ionescu a murit. Doliu în fotbalul timişean

Prof. Ion V. Ionescu, legendarul antrenor de fotbal, împlinise 88 de ani la 2 mai.…

6 ore ago

Fără Blaga şi Buşoi! Primarii liberali se revoltă împotriva actualei conduceri interimare a PNL Timiş

Primarii PNL din Timiş au avut o nouă întâlnire, de această dată fiind invitaţi edili…

7 ore ago