Invatamant

24 de echipe de tineri vor concura la Timișoara. Vor construit roboți care se vor întrece

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și echipa de robotică a Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva” vor organiza, în perioada 1-8 septembrie  evenimentul „Open Robotics Intelligent Grid”, ajuns la cea de-a șasea ediție. În cadrul evenimentului vor participa 21 de echipe formate din elevi de liceu pasionați de robotică din întreaga țară.

Pe parcursul celor șase zile, tinerii vor colabora pentru a construi roboți de la zero, pornind de la o temă de joc necunoscută până la începutul taberei, și vor participa la workshop-uri organizate de Nokia, Flex, Cowork Timișoara, Societatea Antreprenorială a Studenților UVT și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UVT.

Robotica naște din ce în ce mai multe pasiuni în rândul tinerilor de toate vârstele. Universitatea de Vest din Timișoara, alături de Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva”, organizează a șasea ediție a celui mai important eveniment național anual organizat în vestul țării, dedicat comunității celor pasionați de robotică. În prima săptămână din septembrie, vă invităm să urmăriți o competiție în care primează inventivitatea și înțelegerea noilor tehnologii, dar și mobilizarea echipelor și spiritul de fair-play. Îi așteptăm să participe la finala competiției pe toți cei pasionați de exercițiile demonstrative spectaculoase, oferite de cele mai bune echipe de robotică din țară.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Pe 7 septembrie, între orele 11.30 – 16.00, la Iulius Mall va avea loc competiția finală din cadrul „Open Robotics Intelligent Grid”. Vor fi organizate meciuri demonstrative între roboții construiți în mai puțin de o săptămână. Aceste meciuri se vor desfășura cu patru roboți pe teren, fiecare îndeplinind diferite sarcini pentru a primi puncte. Publicul timișorean este invitat a urmări competiția finală, accesul fiind gratuit.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

3 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago