Politica

Simonis nu acordă posturi administrative pe bază de protocol de colaborare: ”Perioada sinecurilor în CJT a dispărut”

Alfred Simonis, cel care va prelua într-o lună conducerea Consiliului Județean Timiș, spune că nu va negocia cu nimeni acordarea de funcții în cadrul instituției, indiferent de partidul de unde provin solicitările sau de eventuala semnare a unui protocol de colaborare politică.

Orice protocol politic semnat, nu va include și o alocare pe criterii politice, nu profesionale, a locurile din administrația județului, spune social-democratul.

S-a vorbit foarte mult de protocolul între PSD și PNL. E adevărat că în perioada următoare e foarte probabil și posibil să semnăm acest protocol. Vreau să-ți transmit să transmit un mesaj foarte clar atâta timp cât voi conduce Consiliul Județean Timiș, nu voi negocia nici cu colegii mei din PSD, dar nici cu cei din PNL funcții în Consiliul Județean cu funcții publice. Singura chestiune pe care voi negocia cu partenerii de la PNL este cea sunt funcțiile politice, este chestiunea și componenta politică. Am discutat de vicepreședinți, voi discuta despre atribuțiile fiecărui vicepreședinte, dar în niciun caz nu voi semna un protocol care conține împărțeala paritară de funcții publice între PSD și PNL”, spune Simonis.

Marilen Pirtea pare să fi devenit unul dintre ”dușmanii” politici principali pentru Alfred Simonis, aceasta după o postare ”violentă” pe Facebook, una pe care liberalul a fost pus să o scrie, împins de Rareș Bogdan.

Cert este că nu se pune problema unui eventual protocol al PSD cu PNL, dacă acesta va cere impunerea unui algoritm pe criterii politice pentru alocarea de posturi în CJT.

Perioada sinecurilor în CJT a dispărut. Cu mine nu se va discuta nimic din ceea ce înseamnă funcții publice și vă spun foarte clar că după ce vom face această analiză la nivelul Consiliului Județean vor pleca USR-iști, PNL-iști și PSD-iști incompetenți, dacă există, vor rămâne PNL-iști, USR-iști și PSD-iști competenți, și vor veni PNL-iști, USR-iști, oameni care au o anumită apartenență politică, dar negocieri pe funcții publice, puse în protocol de colaborare între mine și oricare alt partid, nu vor exista. Nu voi semna un astfel de protocol cât timp contează ceea ce semnez eu și n-aș fi făcut acest avertisment public în fața dumneavoastră, l-aș făcut în privat, dacă n-aș fi remarcat în postarea scrisă de Bunoiu (n.r. Mădălin Bunoiu – prorector al UVT) și pusă de Pirtea (Marilen Pirtea – rector al UVT și parlamentar liberal) pe Facebook o anumită insinuare cu mânăreli pe care le face nu știu cine.   În Consiliul Județean nu se va face nicio mânăreală cu mine. Nu voi face niciun fel de mânăreală nici cu Pirtea și cu nimeni altcineva, ca să fie clar. ”, a încheiat Simonis.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago