Politica

Alfred Simonis îi întinde din nou mâna lui Dominic Fritz. Liderul PSD, atac la Marilen Pirtea: “E rector doar cu numele”

Preşedinte ales al CJ Timiş, Alfred Simonis, a declarat din nou că PSD nu vrea izolarea primarului Dominic Fritz, respectiv ar fi de acord cu formarea unei majorităţi cu USR în Consiliul Local Timişoara. În schimb, Simonis ar dori a alianţă cu PNL la CJ Timiş, dar l-a atacat dur pe deputatul Marilen Pirtea.

Miercuri după-amiază a avut loc Conferința Județeană a PSD Timiș, ocazie cu care preşeditele organizaţiei, Alfred Simonis, a prezentat realizările partidului de la alegerile locale. El a subliniat faptul că’ PSD a devenit principala forţă politică din Timiş.

 “Acum un an, ne-am asumat, împreună cu întreaga echipă, niște angajamente. Unul dintre ele era câștigarea Consiliului Județean Timiș. Unii dintre voi ați crezut în acest obiectiv, alții poate nu. Însă astăzi putem spune ceea ce știți deja, avem președinția CJ Timiș. Dacă înainte de alegerile din 9 iunie aveam 37 de primari, astăzi avem 54 de primari din 99 în județul Timiș, fără a pune independenții la calcul. Suntem prima forță politică a județului Timiș. PSD este principalul partid din acest județ”, a afirmat Simonis.

El a reiterat ideea că doreşte o colaborare cu primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

„PSD Timiş nu doreşte să intre în niciun joc care să însemne izolarea administraţiei Fritz a municipiului Timişoara, deşi matematic s-ar putea face o majoritate împotriva USR şi împotriva lui Fritz, aceasta ar însemna înfrânarea Timişoarei, lipsa de progres a Timişoarei, iar noi nu vrem să câştigăm voturi de pe urma lipsei dezvoltării acestui municipiu atât de important şi drag nouă. Prin urmare, nu vom accesa la niciun plan care înseamnă izolarea lui Fritz sau a USR la municipiul Timişoara. Ne dorim o colaborare, ne-am fi dorit să fie alt primar şi o altă majoritate, timişorenii au ales altfel, nu avem dreptul să îi contrazicem pe timişoreni. Cred că majoritatea trebuie făcută în jurul primarului municipiului Timişoara pentru ca Timişoara să poată să recupereze decalajele faţă de alte oraşe care erau în anii ’90 sau chiar şi în 2000 mult mai puţin importante”, a afirmat Alfred Simonis.

Relaţia cu PNL

În schimb, el a spus că la Consiliul Judeţean Timiş îşi doreşte o colaborare cu partenerii de la PNL.

„La CJT ne dorim o colaborare cu partenerii de la PNL. Am avut o colaborare extraordinară cu marea majoritate a liderilor PNL din Timiş. Am avut o colaborare – surprinzător – excelentă cu Vasile Blaga. Trebuie să recunoaştem că au existat şi primari PNL care au făcut campanie altui sau altor candidaţi. Ei acum mă sună, eu încă mă gândesc dacă să le răspund la telefon. În acelaşi timp, au existat şi lideri politici ai PNL care au făcut campanie unor contracandidaţi şi care ne-au atacat în permanenţă. Ştiţi că nu am reacţionat niciodată la atacuri dinspre PNL”, a afirmat Simonis.

El a spus că mai nou a văzut atacuri dinspre PNL Timiş la adresa premierului şi a PSD naţional, considerându-le ipocrite.

“Acum am văzut atacul din partea PNL Timiș la adresa premierului și a PSD la nivel național. E un soi de ipocrizie pe care o înțeleg cu greu (…) Am văzut că rectorul UVT (deputatul PNL Marilen Pirtea – nr.), unul dintre liderii politici ai PNL Timiș, care știți că este rector doar cu numele – cei care aveți contact cu Universitatea știți că Mădălin Bunoiu este cel care se ocupă cu adevărat de universitate – probabil dorește să dea bine în fața șefului de partid. Eu am niște recomandări, că sfaturi nu îmi permit să îi dau. Dacă tot vrea să se dea bine pe lângă liderul de partid, ar trebui să-l ajute la scrierea cărții pierdute – știți că este o carte anunțată pe toate panourile din România, care nu mai apare. Dacă dorește să facă o comisie la UVT să-l sprijine să scrie cartea, poate s-o facă. Poate să verifice, de exemplu, dacă e vreun paragraf împrumutat în acea carte. Sau, cel mai important, ar trebui să-i împrumute scriitorului softul anti-plagiat”, a mai spus Simonis.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

10 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

11 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

15 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

16 ore ago