Politica

La PNL Timiş s-a deschis sesiunea de înscrieri pentru listele de la parlamentare. Trei candidaturi depuse în prima zi

Începând de luni, 26 august, cei care doresc să fie pe listele PNL de la alegeri parlamentare se pot înscrie la sediul organizaţiei. Perioada de înscriere este foarte scurtă, vineri, 30 august, fiind ultima zi. În prima zi au fost depuse trei candidaturi: deputatul Marilen Pirtea şi primarii Raul Cozarov şi Sorin Munteanu.

La PNL Timiş au demarat, luni, înscrierile pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. Până vineri, 30 august, doritorii au posibilitatea să facă acest pas. Ulterior cele două liste, Senat şi Camera Deputaţilor, trebuie să fie votate în Biroul Politic Judeţean (BPJ), apoi în Colegiul Director Judeţean (CDJ), pentru ca în final să fie validate în Biroul Politic Naţional (BPN).

Pentru unii toate acestea vor fi nişte formalităţi, cel puţin două locuri fiind deja antamate. Este vorba de prima poziţie la Senat, Vasile Blaga, şi capul de listă de la Camera Deputaţilor, Marilen Pirtea. Conducerea centrală a PNL l-a pus şi pe Cristian Buşoi pe locul doi la Cameră, dar se loveşte acum de o largă frondă în filiala locală, venită în special din partea primarilor.

În prima zi depunere a candidaturilor s-au înregistrat trei înscrieri: deputatul Marilen Pirtea şi primarii oraşelor Buziaş şi Gătaia, Sorin Munteanu şi, respectiv Raul Cozarov. Potrivit unor surse, în această dimineaţă urmează să-şi depună candidatura viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără.

Conform calendarului pentru alegerile parlamentare, organizate pe data de 1 decembrie, ziua de 17 octombrie  este data limită până la care partidele și alianțele pot depune listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago