Politica

Potenţialii candidaţi ai PNL Timiş pentru alegerile parlamentare. Vasile Blaga şi Marilen Pirtea, “cecuri în alb”

Oficial, discuţiile privind listele PNL Timiş pentru alegerile parlamentare nu au început, dar unele lucruri au cam fost stabilite. Astfel, prima poziţie pe buletinul de vot pentru Senat îi va reveni lui Vasile Blaga, în timp ce Marilen Pirtea va fi primul pe lista de la Camera Deputaţilor. Locurile II şi III la cameră vor reveni unui candidat reprezentând primarii din judeţ, iar altul pentru municipiul Timişoara.

În PNL Timiş e linişte acum, o linişte însă care anunţă ciclonul. După eşecul epic de la alegerile locale, unde liberalii au pierdut aproape tot ce au câştigat în 2020, în curând va începe bătălia pentru listele parlamentare, în filială fiind constituite tot felul de grupuri şi grupuleţe. PNL Timiş îşi propune obţinerea a minim un mandat de senator şi trei de deputat. Dar la felul cum stau treburile în filială e un target destul de greu de atins. Dar optimismul celor din PNL Timiş n-are limite, fie şi dacă amintim că liderii filialei au considerat drept un succes rezultatele de la alegerile locale.

Cu toate că nu a fost stabilit oficial, la modul tacit cam toată lumea din filială ştie cine vor primii pe listele de Senat, respectiv Camera Deputaţilor. Este vorba de preşedintele interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, şi deputatul Marilen Pirtea, cel care, alături de Alin Popoviciu, conduc de facto filiala din momentul “descălecării” lui Blaga în Timişoara.

Cum locul II la Senat e iluzoriu, la bătaie au mai rămas doar două locuri la Camera Deputaţilor, deşi sunt destui PNL-işti conştienţi că poziţia a treia e mai degrabă neeligibilă. La fel ca şi la alte alegeri, unul din locuri aparţine primarilor din judeţ. Respectiv ei îşi vor alege candidatul, care nu trebuie nepărat să fie primar. Celălalt loc aparţine municipiului Timişoara, dar asta nu înseamnă că va fi votat de conducerea organizaţiei municipale. Încă nu s-a stabilit care poziţie, II sau III, aparţine primarilor şi care Timişoarei.

În privinţa locului destinat edililor, principalul favorit este la această oră, primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu. S-ar mai putea înscrie în cursă primarii din Gătaia (Raul Cozarov) şi Jimbolia (Darius Postelnicu).

Lupta mai acerbă este pentru locul Timişoarei. La un moment dat a încercat să obţină un loc eligibil fostul primar Nicolae Robu, dar acesta nu este dorit de marea majoritate a grupărilor din filială. De asemenea, îl vrea neapărat Cristian Buşoi, cel “paraşutat” în poziţia de preşedinte interimar al PNL Timişoara, după ce a pierdut trenul de Bruxelles. Buşoi va încerca să suspende competiţia în filială, sperând să obţină un “wild card” de la conducerea centrală a partidului.

În luptă va intra şi Ionuţ Gaiţă, “sponsorul” lui Robu şi “strategul” campaniei de la alegerile pentru scaunul de primar al Timişoarei. Gaiţă nu concepe să mai rateze Parlamentul, după rateul din urmă cu patru ani, când a fost pe locul II la Senat, dar a pierdut la limită, la redistribuiri. În cărţi ar mai fi şi viceprimarul Cosmin Tabără. În naivitatea lor PNL-iştii cred însă că acesta ar putea să rămână în primărie în urma unor negocieri cu PSD.

De menţionat că cele de mai sus reprezintă situaţia actuală, lucrurile fiind însă foarte volatile în organizaţie

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago