Sport

Totul pentru finală! SCM USV Timişoara joacă cel mai important meci de până acum din acest sezon

SCM Timişoara și-a asigurat avantajul terenului propriu în penultimul act al Ligii de Rugby. Alb-violeții vor întâlni Steaua București, sâmbătă, în ultima zi a lunii august.

Partida va începe la ora 17.00, la stadionul Gheorghe Rășcanu. Semifinalele au loc în manșă unică.

„Semifinala este cel mai important meci de până acum. Steaua nu are nimic de pierdut, dar îi așteptăm la noi foarte motivați. Avem câțiva ani de când nu am mai luat campionatul, dar considerăm că suntem pe cel mai bun drum. Avem semifinala acasă, iar gândul nostru este să aducem trofeul în Banat”, a spus Vlad Neculau, căpitanul SCM USV Timișoara.

Meciul opune echipe care au terminat sezonul regular pe primul loc – SCM Timișoara, 40 de puncte – și pe poziția a patra – Steaua București, 20 de puncte. În ciuda diferenței considerabile de puncte, antrenorul Mugur Preda dă o atenție maximă pregătirii jocului.

„Noi ne-am atins al doilea obiectiv al anului acesta, să jucăm o semifinală acasă. Am terminat pe primul loc, ceea ce e meritul băieților 100%. Chiar dacă înainte unii ne dădeau un pic outsideri, cred că au demonstrat că își merită locul întâi. Probabil că pentru toate cele patru semifinaliste meciul următor este meciul sezonului. Toată lumea o să abordeze semifinalele cu întreaga energie, nu contează ce a fost înainte. Meciul o să fie cu totul altfel decât cele din sezonul regular și Steaua cu siguranță o să vină pregătită să-și joace șansa”, a declarat şi Mugur Preda, antrenorul principal al SCM USV Timișoara.

Lovitura simbolică de start a partidei va fi oferită de Dorin Lazăr, jucătorul care în urmă cu trei luni a agățat ghetele în cui. Dorin este cvintuplu campion național cu Timișoara, al cărei tricou l-a purtat vreme de 14 ani.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago