Campionatele între școli generale și licee revin la modă

Toamnă plină de sport în curtea școlii, cu turnee de handbal, baschet și volei.

Sute de elevi sunt așteptați să participe la Campionatul Interșcolar de volei, baschet și handbal, care va avea loc pe parcursul lunii octombrie, la Timișoara. Este primul an în care va fi organizat de Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Campionatul Interșcolar de volei, baschet și handbal este cel mai de amploare eveniment sportiv dedicat elevilor de liceu și gimnaziu din Timișoara. În 2024 capătă o și mai mare anvergură, fiind pentru prima dată când demersului Inspectoratului Școlar Județean Timiș i se alătură Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara. Sunt așteptați peste 500 de elevi la competițiile care au loc în cadrul Proiectului „Tri-Sport Challenge: Campionatul Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara

Înscrierile sunt deschise până în data de 2 octombrie 2024, zi în care va avea loc și tragerea la sorți. Echipele școlare de volei și baschet se vor întrece la Liceul Tehnologic „Electrotimiș” și la Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara, în timp ce meciurile de handbal se vor desfășura la locația cunoscută sub denumirea de „Banu Sport”. Ele vor avea loc până în data de 25 octombrie 2024. Toți participanții vor fi recompensați de organizatori cu un tricou, hanorac și geantă.

„Este un eveniment care încurajează și subliniază importanța sportului în rândul elevilor și în școlile din Timișoara. Tocmai de asta am hotărât să-i cuprindem și pe tinerii din gimnaziu, nu doar pe cei din liceu. Întrecerea le oferă școlarilor oportunitatea de a-și demonstra abilitățile sportive într-un cadru organizat, iar unii dintre ei vor simți pentru prima dată ce înseamnă o competiție. Este importantă promovarea valorilor esențiale pe care le insuflă sportul: spiritul de echipă, colaborarea, fair-play-ul, atât de necesare și în viață. Vă invităm pe această cale să vă înscrieți echipele și să vă alăturați acestui eveniment sportiv dedicat elevilor din Timișoara. Spiritul sportiv ne unește pe toți”, a declarat Adrian Tal, directorul CSU Politehnica Timișoara.

Proiectul „Tri-Sport Challenge: Campionat Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal” este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara, fiind organizat de Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Partenerii și susținătorii demersului sunt Direcția de Sport Timiș, Fundația Politehnica Timișoara, Comisia Județeană de Arbitraj pentru Volei, Asociația Județeană de Baschet și Asociația Județeană de Handbal.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, îşi depune candidatura pentru preşedinţia Asociația Comunelor din Timiş

Flavius Roşu, primarul comunei Şag, a anunţat că vrea să candideze pentru preşedinţia Asociației Comunelor…

25 de minute ago

În centrul Timişoarei, astăzi încep Zilele Culturii Maghiare

Zilele Culturii Maghiare a ajuns la ediția cu numărul nouă și  programează activități diverse, de…

O oră ago

Toamna vrajbei lor. Cum se îndârjeşte PNL să calce în toate străchinele puse în drum

Cică se duce naibii prea mărita stabilitate a preşedintelui Klaus Iohannis. Culmea, chiar din cauza…

O oră ago

Muzică live și atmosferă bavareză, la prima ediție de Cheers & Beers – Oktoberfestu’ din Iulius, la berăria Czech In din Iulius Town

Un festival inedit, dedicat uneia dintre cele mai populare băuturi, are loc în acest final…

2 ore ago

AsTour vă invită într-o excursie de vis în Malta – locul in care spiritul Evului Mediu este încă prezent

Agenţia de AsTour Timişoara organizează, la finalul lunii octombrie, o excursie în Malta, cea mai…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago