Politica

Cel mai plurivalent personaj al PNL Timiş, la un nou job. Nicolae Bitea, director la Aeroportul Timişoara

Începând de săptămâna trecută, PNL-istul Nicolae Bitea are un nou loc de muncă. Cel mai polivalent liberal din Timiş, Bitea a fost instalat director administrativ al Aeroportului Internaţional Timişoara. Numirea lui a avut loc în urma unei înţelegeri politice între PSD şi PNL.

„Partidul e-n toate. E-n cele ce sunt”, iar Nicolae Bitea ştie foarte acest lucru, fiind unul dintre cei mai disciplinaţi soldaţi din PNL Timiş. Motiv pentru care a şi fost răplătit cu funcţii pe măsură, evident la stat. În perioada în care Nicolae Robu era preşedinte al PNL Timiş, Bitea a fost om de încredere al fostului primar al Timişoarei. Argument pentru a fi recompensat cu poziţia de manager al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), deşi la bază Bitea este absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole. Îninate de-a ajunge director plin la STPT, el a fost adjunct al societăţii, iar mai îninate şef serviciu la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara.

După plecarea lui Robu din fruntea PNL Timiş, Bitea a ajuns om de încredere al următorului  preşedinte, Alin Nica. El a fost răsplătit aici cu funcţia de director adjunct al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă-Canal Timiș. Putea accesa chiar o funcţie mai importantă, dar avea nişte problem cu DNA, astfel că Nica l-a “ascuns” în această poziţie.

A plecat şi Nica din fruntea PNL Timiş, iar Bitea a devenit omul de încredere al lui Alin Popoviciu, culmea, cel mai mare adversar al fostului preşedinte. Popovici, viitor vicepreşedinte al CJ Timiş şi unul dintre cei mai influenţi oameni din filială, are o legătură foarte bună cu Alfred Simonis, preşedinte PSD Timiş şi preşedinte ales al CJ Timiş. Pe baza acestei relaţii, Bitea a schimbat din nou job-ul, ajungând director administrativ la Aeroportul Internaţional Timişoara, acolo unde sunt “ascunşi” mai mulţi sinecurişti din PSD în special. De altfel, Bitea l-a înlocuit în funcţie pe PSD-istul Andrei Obreja, care a câştigat alegerile pentru scaunul de primar al comunei Pişchia.

„Partidul e-n toate. E-n cele ce sunt/ Şi-n cele ce mâine vor râde la soare”

 

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Oferiți o șansă animalelor fără stăpân. Va avea loc un nou târg de adopții canine și feline, la Giarmata Vii

”Ajutaţi-ne să îi ajutăm!” este sloganul sub care, la Giarmata Vii, la doar cinci minute…

22 de minute ago

Primarul Dominic Fritz avertizează: ”Nu iertăm pe nimeni”

Peste 200 de milioane de lei este suma datorată de contribuabilii persoane fizice și juridice…

37 de minute ago

Un nou top al învățământului superior, elaborat de o agenție din Moscova. Universitatea de Vest Timișoara, plasări la nivel înalt

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în ranking-ul RUR Subject Rankings ediția 2024. instituția…

O oră ago

A patra campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș în 2024 de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează cea de-a patra campanie trimestrială de colectare a deșeurile…

O oră ago

Aproape oficial. Marilen Pirtea va prelua conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi la Dolj

Deputatul Marilen Pirtea va prelua funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, funcţie rămasă vacantă în…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago