Politica

Circul continuă în PNL Timiş. Ionuţ Gaiţă vrea locul lui Cristian Buşoi pe lista de la Camera Deputaţilor. Primarii PNL-işti una votează, alta semnează

Seria de scandaluri din PNL Timiş este departe de-a se fi încheiat. Omul de afaceri Ionuţ Gaiţă, cunoscut mai degrabă ca principal sponsor şi strateg al campaniei perdante a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timişoara, forţează puternic un loc pe lista de la Camera Deputaţilor. Este vorba de locul III, un loc mai degrabă neeligibil, pe care se află acum Cristian Buşoi. În acest sens, Gaiţă are semnăturile de susţinere ale mai multor  primari liberali din judeţ, primari care, pe de altă parte, au votat lista fără Gaiţă, dar cu Buşoi pe ea.

Ca să nu rămână şi de data asta fără coledzi, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu patru ani, afaceristul PNL-ist Ionuţ Gaiţă forţează un loc de parlamentar, dar nu la nivel local, ci direct la Bucureşti. De altfel, el susţine la tot pasul că, de această dată, chiar va ajunge parlamentar. În acest sens, el a strâns semnăturile de susţinere a peste 30 de primari liberali pe o lăcrămaţie pe care vrea să o trimită conducerii centrale a PNL, personal preşedintelui Nicolae Ciucă. Prin această misivă semnată de edilii PNL, el solicită locul III la Camera Deputaţilor, poziţie pe care este plasat acum Cristian Buşoi. Potrivit unor surse din partid, Gaiţă nu mai are încredere în preşedintele interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, astfel că se adresează direct conducerii centrale a partidului.

Ionuţ Gaiţă a candidat fără succes şi în urmă cu patru ani pentru un loc de senator, fiind atunci pe locul II pe lista PNL Timiş El este cunoscut în filială mai mult ca principal sponsor al lui Nicolae Robu în tentativa eşuată a acestuia de-a reveni primar al Timişoarei. De altfel, pe banii lui,  Gaiţă a fost şi strategul campaniei perdante a lui Robu. În  fapt el a întors o parte din banii câştigaţi în mandatele lui Robu, atunci când firmele lui Gaiţă au câştigat zeci de milioane de euro din contracte cu Primăria Timişoara şi societăţile din subordine. Actuala administraţie l-a decuplat însă de la aceste bugete.

În ce context are loc ofensiva lui Gaiţă? Astăzi Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL Timiş se va întruni într-o şedinţă online în care se va valida prin vot cele două liste pentru alegerile parlamentare votate în Biroul Politic Judeţean (BPJ) în urmă cu 10 zile. Listele votate pe 11 septembrie aveau următoarele configuraţii:

Senat: 1. Vasile Blaga 2. Cosmin Tabără

Camera Deputaţilor: 1. Marilen Pirtea 2. Raul Cozarov 3. Cristian Buşoi 4. Liliana Oneţ.

De menţionat că aceste liste au fost votate inclusiv de primarii care au semnat acum pentru susţinerea lui Gaiţă.

Trebuie spus aici că iniţial s-a decis ca poziţiile 2 şi 3 de la Camera Deputaţilor să fie votate de primari. Ulterior, locul III a fost acordat însă lui Buşoi.

Procedural, listele mai trebuie validate de către conducerea centrală a PNL, acolo unde se mai pot face unele modificări.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Un teren de golf în curtea Senatului. Senatorul Raoul Trifan face câteva propuneri pentru ca preşedintele Iohannis să se simtă în Senat ca acasă

Un teren de golf în curtea Senatului; avion privat; asistent personal care să preia paltonul…

1 minut ago

Meci acasă pentru Leii din Banat, la start de campionat

SCM winsed.swiss Timișoara ia startul într-o nouă ediție de Ligă Națională. Leii înfruntă FC Argeș,…

59 de minute ago

Strada Socrate se va închide sâmbătă pentru finalizarea lucrărilor

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Socrate, se va…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Grup organizat în furt de motorină! Și-au însușit zeci de tone de combustibil

Luni de zile au furat cu nesimțire de la locul unde lucrau. Acum vor da…

13 ore ago

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

17 ore ago