Economic

Cum arată Centura Sud Timișoara chiar înainte de inaugurare. Ultimele imagini de pe noua șosea/VIDEO

Noua Centură Sud, de ocolire a Timișoarei e gata de deschidere. Ultimele finisaje au fost realizate, iar de la ora 16 se poate circula pe noua șosea. Vedeți cum arată centura, chiar înainte de deschidere.

Noul drum are lungime: 25,690 km, iar valoarea contractului a fost de 383.844.478,02 lei + TV. Finanţarea a fost asigurată prin contribuția Uniunii Europene din Programul Transport 2021-2027 – Programe FEDR. Constructor a fost asocierea SA & PE Construct SRL, Spedition UMB SRL și Tehnostrade SRL, iar supervizor Asocierea VENTRA PROJECT MANAGEMENT S.R.L. – UTIBER Kozuti Beruhazo Kft. Garanția proiectului este de 10 ani.

În total, drumul are cinci intersecții: intersecție tip giratorie între Varianta de Ocolire Timișoara Sud (#VOTS), strada Paul Morand și un acces la unitățile economice a zonei industriale; intersecție tip giratorie între VOTS și DJ 595D (fost DC 152) (B-dul. Sudului legătură cu Urseni); intersecție tip cruce între VOTS și DC 152 (fost DC 98 Timișoara – Urseni în zona Rudicica); intersecție tip giratorie între VOTS și drum de legătură dintre Calea Moșniței și DC 149; intersecție tip giratorie între VOTS și DC 149 (Str. Victoria din Ghiroda – Moșnița Veche).

De asemenea, au fost amenajate patru noduri rutiere: nod rutier care prevede un pasaj VOTS peste DN 59 și DJ 593 și un sens giratoriu la nivel pentru DN 59 (Timișoara – Moravița) și DJ 591 (Timișoara – Peciu Nou); nod rutier Str. Trandafirilor – Giroc și bretele de acces; nod rutier care prevede un pasaj VOTS peste DJ 592 și un sens giratoriu la nivel pentru DJ 592 (Timișoara – Moșnița Nouă); nodul rutier existent – DN 6 (Timișoara – Lugoj).

Ca și structuri speciale, au fost amenajate 12 asemenea lucrări: 1 pod peste Canalul Bega (Ghiroda), 2 pasaje peste drumuri județene (DJ 591 Timișoara – Sânmihaiu Român; DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă), 1 pasaj peste DN 59 Timișoara – Moravița; 3 pasaje peste linii de cale ferată; 2 poduri peste canale de irigații; 1 pasaj peste conductă și drum tehnologic; 1 pasaj peste șoseaua de centură (Chișoda); 1 pasaj peste str. Trandafirilor, Giroc.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 16 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața…

17 ore ago

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

19 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

19 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

20 de ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

20 de ore ago