Eveniment

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

 

Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce mai aproape de clienți micii producători agricoli. 

Proiectul „Piața pe Roți” e o soluție inovatoare destinată să sprijine în continuare producătorii locali și să promoveze produsele tradiționale.

Prin intermediul acestui proiect, fermierii și producătorii din localitățile situate la maxim 50 km de Timișoara pot comercializa direct produse precum: carne, lactate, gemuri, dulcețuri, siropuri, zacuscă, vinuri, miere de albine

„Piața pe Roți”, este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. 

Proiectul își propune să îmbunătățească competitivitatea producătorilor locali și să încurajeze circuitele scurte de aprovizionare. În acest fel, producătorii pot ajunge mai ușor la consumatori, oferind produse proaspete și de calitate superioară.

În contextul pandemiei de Covid-19, când producătorii locali au fost afectați semnificativ de restricțiile impuse și de închiderea piețelor tradiționale, Asociația „Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru” a răspuns nevoilor comunității prin crearea unei piețe online pe site-ul său, https://timisuldecentru.ro/. Această platformă a fost un sprijin esențial pentru micii producători locali în perioada critică, facilitând accesul acestora la consumatori. Această inițiativă își continuă evoluția prin proiectul „Piața pe Roți”, o soluție inovatoare destinată să sprijine în continuare producătorii locali și să promoveze produsele tradiționale.

Prin intermediul acestui proiect, fermierii și producătorii din localitățile situate la maxim 50 km de Timișoara pot comercializa direct produse precum: carne, lactate, gemuri, dulcețuri, siropuri, zacuscă, vinuri, miere de albine etc. 

Toate aceste produse sunt comercializate sub marca înregistrată „Produs în Banat” un simbol al calității și al angajamentului față de tradițiile și economia locală. Începând cu data de 20 septembrie 2024, la ora 12:00, „Piața pe Roți” va fi deschisă în localitatea Ghiroda, pe strada Victoria. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Poli, meci accesibil pe terenul unei nou-promovate

SCM Politehnica Timișoara joacă vineri (21 septembrie), în etapa a IV-a a Ligii Naționale. Alb-violeții…

52 de minute ago

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 19 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

17 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

18 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

20 de ore ago