Administratie

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit, pe care ar trebui să îl repare și să îl folosească sub formă de soluție de cazare pentru șoferii și vatmanii pe care i-a atras la Timișoara din alte localități, pentru a acoperi necesarul pe aceste posturi. Locația era nefolosită și a fost transferată unui liceu, care în ultimii trei ani nu l-a folosit.

La începutul acestui an, Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a lansat o campanie de recrutare pentru angajarea a 150 de șoferi și vatmani, inclusiv din alte localități din țară. Timișoara are nevoie de mai mulți șoferi pentru a îmbunătăți frecvența transportului public, iar acest lucru nu poate fi realizat fără atragerea și păstrarea unui număr suficient de angajați calificați.

În plus, renovarea căminului contribuie la valorificarea clădirilor din patrimonial municipalității. Clădirea de patru etaje plus parter, aflată lângă baza sportivă STPT de pe strada Renașterii, nu a mai fost folosită în ultimii trei ani. Imobilul a rămas neutilizat în urma desființării unui grup școlar, iar baza materială a acestuia a fost preluată de unitatea de învățământ cu care a fuzionat, Liceul Tehnologic “Regele Ferdinand” din Timișoara.

În ultima ședință de Consiliu Local, a fost aprobată propunerea de a transfera clădirea către STPT. Urmează ca societatea să demareze procedurile pentru renovarea imobilului.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: caminstpt

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

9 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

11 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

12 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

13 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

14 ore ago

Județul Timiș vrea să ia un credit de 257 de milioane de lei. Banii, folosiți pentru demolare stadion, Muzeul Banatului, drumuri

Consilierii județeni au primit, joi, pe lista proiectelor de votat în ședința de plen, un…

14 ore ago