Cultura

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat, miercuri seara, calendarul acțiunilor culturale. Și a făcut-o într-un mod deosebit, la Budapesta, cu un triplu eveniment, dedicat celor de la Pro Musica. A fost un miniconcert, o prezentare de carte și o expoziție foto.

În fața ambasadorului României în Ungaria, la Institutul Cultural Român de la Budapesta, Ilie Stepan & Co a oferit celor prezenți o mică plimbare muzicală prin cei 50 de ani de activitate neîntreruptă pe scenă. Melodiile și interpretarea lor au a fost apreciate la unison de cei prezenți în grădina primitoare a ICR Budapesta.

Despre cariera cunoscutei formații rock timișorene a vorbit Marius Giura, organizatorul de ani buni ai Festivalului de Jazz de la Gărâna. El a citit din volumul ”Logica Timpului – texte”, realizată de Doru Eugen Iosif, Ștefan Dandu și Marian Odangiu, care a fost prezentat, de asemenea, și oferit cu autografe ale lui Stepan, celor prezenți. De asemenea, au vorbit despre eveniment, dar și despre TM2023, Ovidiu Megan, cel care a condus Asociația în ultima perioadă, și Ioana Anghel, directorul ICR Budapesta.

”Mă simt emoționat, din două puncte de vedere. Vrau să vă spun că, după o pleiadă de evenimente dedicate Timișoara Capitală Europeană a Culturii, ultimul eveniment al asociației se încheie aici, la Budapesta, într-un mediu absolut superb, cu oameni minunați lângă noi. Mă bucur că la acest eveniment, care închide, să spunem așa, o buclă pentru orașul Timișoara, într-o perioadă agitată, ca și Capitală Europeană a Culturii, îi am lângă mine pe componenții formației Pro Musica, o parte dintre ei, celebrăm o vârstă frumoasă a acestei formații celebre din Timișoara, pe care ne bucurăm să îi promovăm cu această ocazie.”, a declarat Ovidiu Megan, conducătorul Asociației TM 2023.

Sălile Institutului Cultural Român au găzduit și o miniexpoziție foto, de asemenea dedicată Pro Musica, instantaneele fiind realizate de Constantin Duma.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Grup organizat în furt de motorină! Și-au însuțit zeci de tone de combustibil

Luni de zile au furat cu nesimțire de la locul unde lucrau. Acum vor da…

3 ore ago

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

7 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

7 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai multe…

7 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

9 ore ago

Corpul nou de clădire de la Școala Gimnazială din Calea Șagului e în procedura de recepție a investiției/FOTO

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 13, din Calea Șagului, e aproape de…

13 ore ago