Opinii

Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana Şoşoacă din cursa prezidenţială şi încă se fac calcule privind destinaţia voturilor care ar fi mers altfel la imensa europarlamentară. (Nu, nu e nicio greşeală, PSD sau mai exact aripa aşa-zis constituţională a PSD a eliminat-o pe Şoşoacă.) Faptul că ulterior PSD-iştii în frunte cu Marcel Ciuolacu s-au plâns că acest scandal îi loveşte mai mult pe ei e o imensă ipocrizie.

Şi nu-i bănuţi pe cei din PSD şi securiştii din dotare că ar fi nişte genii, care calculează, precum un jucător la şah, paşii următori ai unei mutări. Nici pe departe. PSD nu e partidul mişcărilor fine, e totuşi partidul mineriadelor, al războilui civil de la Târgu Mureş şi ale multor alte nefăcute securiste. În cazul lui Şoşoacă lucrurile erau destul de clare, cel puţin la prima vedere. Aceasta se înfrupta din acelaşi bazin electoral al „ciudaţilor”, precum George Simion, şi trebuia îndepărtată neapărat, pentru ca voturile ei să ajungă la liderul AUR, cel mai convenabil, partener de tur II pentru Ciolacu, dacă nu chiar singurul. De altfel, ca să vezi ce oameni „inteligenţi” sunt în partid, europarlamentarul Dan Nica s-a denonat în direct, cu câteva zile înainte de decizia CCR.

Faptul că scandalul avea un mare potenţial să se întoarcă fix în faţa celor care l-au produs e o altă poveste. Nu s-a întâmplat asta, deşi intrarea PSD-iştilor cu bocancii în Constituţie, merita o mult mai mare atenţie, cel puţin din partea unei societăţi civile tot mai adormite. Măcar pentru faptul că suntem în faţa marelui pericol al „puterii absolut (dorită de PSD) care corupe absolut”. Dar rândurile de faţă nu sunt despre şansele politice ale candidaţilor rămaşi în cursă, ci despre cu totul altceva.

Această poveste a avut şi partea sa de grotesc securistic. Imediat după izbucnirea scandalului, au fost reactivate tot felul de personaje din zona securist-conspiraţionistă, care au încercat să explice faptul că din nou Oculta, statul paralel, Soros etc. ar fi orchestrat povestea pentru a lovi în PSD. Chiar aşa, Oculta s-a folosit de slugile PSD din CCR ca să lovească în… PSD. Printre cei care s-au trezit vorbind despre „epoleţi” în această afacere s-a numărat şi Vasile Dîncu. Pe bune, nu-i o glumă! Ori să vorbească Dîncu despre servicii este ca şi cum ar ţine Dan Voiculescu prelegeri despre toxicitatea turnătorilor la Securitate în perioada comunistă.

Sute de idioţi mai mult sau mai puţini utili au dus acest narativ mai departe, fiind indicat încă o dată partidul care ar fi cică ajutat de servicii şi oculte: USR. Indiscutabil, USR are multe bube, dar asta cu securiştii este absolut ridicolă, demnă doar de Radio Erevan. USR a fost singurul partid care, alături de societatea civilă, a blocat, în urmă cu doi ani, noile legi ale serviciilor secrete, legi care le dădeau acestora noi şi noi privilegii. Mai mult, USR este singurul partid care a cerut prin legislaţie retragerea serviciilor din politică şi din mass-media. Motiv pentru care este şi partidul cel mai atacat de servicii. Culmea, unul din atacuri fiind acela că ar avea serviciile în spate.

Pe principiul lui Joseph Goebbels „o minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr“, idioţii amintiţi care fac jocurile serviciilor, conştienţi sau nu, au propagat în societate povestea cu USR partidul sistemului. Altfel, câţi politicieni ai USR şi câţi ai PSD, îndeosebi, şi ai PNL, au absolvit şcolile de securitate, acolo unde presă, printre alţii, şi Dîncu? Apropo, ştiţi ce poreclă avea Dîncu în perioada în care era ministru în Guvernul Năstase? Exact, Goebbels, iar ministerul pe care îl conducea (al Informaţiilor Publice), i se spunea al Propagandei.

Şi apropo de servicii, nu prea înţeleg de unde fascinaţia multor politicieni, dar şi jurnalişti etc, pentru oameni din sistem? Înţeleg angoasele unora cu dulapurile umplute cu schelete. Şi aici ar trebui o dezbatere serioasă. De ce clasa politică nu e de acord cu un control civil pe bune al serviciilor şi scoaterea din politică a oamenilor din sistem? Şi hai să fim serioşi, nici prin servicii nu sunt nişte genii, mulţi din sistem fiind nişte conpiraţionişti deplorabili. Da, au câţiva neuroni în plus faţă de idioţii utili care le fac jocurile. Iar pe partea economică, mulţi sunt doar nişte găinari. Nu spun covrigari, că s-ar putea interpreta.

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

35 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 18 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

49 de minute ago

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

15 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

18 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

20 de ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

20 de ore ago