Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana Şoşoacă din cursa prezidenţială şi încă se fac calcule privind destinaţia voturilor care ar fi mers altfel la imensa europarlamentară. (Nu, nu e nicio greşeală, PSD sau mai exact aripa aşa-zis constituţională a PSD a eliminat-o pe Şoşoacă.) Faptul că ulterior PSD-iştii în frunte cu Marcel Ciolacu s-au plâns că acest scandal îi loveşte mai mult pe ei e o imensă ipocrizie.

Şi nu-i bănuţi pe cei din PSD şi securiştii din dotare că ar fi nişte genii, care calculează, precum un jucător la şah, paşii următori ai unei mutări. Nici pe departe. PSD nu e partidul mişcărilor fine, e totuşi partidul mineriadelor, al războilui civil de la Târgu Mureş şi ale multor alte nefăcute securiste. În cazul lui Şoşoacă lucrurile erau destul de clare, cel puţin la prima vedere. Aceasta se înfrupta din acelaşi bazin electoral al „ciudaţilor”, precum George Simion, şi trebuia îndepărtată neapărat, pentru ca voturile ei să ajungă la liderul AUR, cel mai convenabil, partener de tur II pentru Ciolacu, dacă nu chiar singurul. De altfel, ca să vezi ce oameni „inteligenţi” sunt în partid, europarlamentarul Dan Nica s-a detonat în direct, cu câteva zile înainte de decizia CCR.

Faptul că scandalul avea un mare potenţial să se întoarcă fix în faţa celor care l-au produs e o altă poveste. Nu s-a întâmplat asta, deşi intrarea PSD-iştilor cu bocancii în Constituţie, merita o mult mai mare atenţie, cel puţin din partea unei societăţi civile tot mai adormite. Măcar pentru faptul că suntem în faţa marelui pericol al „puterii absolut (dorită de PSD) care corupe absolut”. Dar rândurile de faţă nu sunt despre şansele politice ale candidaţilor rămaşi în cursă, ci despre cu totul altceva.

Această poveste a avut şi partea sa de grotesc securistic. Imediat după izbucnirea scandalului, au fost reactivate tot felul de personaje din zona securist-conspiraţionistă, care au încercat să explice faptul că din nou Oculta, statul paralel, Soros etc. ar fi orchestrat povestea pentru a lovi în PSD. Chiar aşa, Oculta s-a folosit de slugile PSD din CCR ca să lovească în… PSD. Printre cei care s-au trezit vorbind despre „epoleţi” în această afacere s-a numărat şi Vasile Dîncu. Pe bune, nu-i o glumă! Ori să vorbească Dîncu despre servicii este ca şi cum ar ţine Dan Voiculescu prelegeri despre toxicitatea turnătorilor la Securitate în perioada comunistă.

Sute de idioţi mai mult sau mai puţini utili au dus acest narativ mai departe, fiind indicat încă o dată partidul care ar fi cică ajutat de servicii şi oculte: USR. Indiscutabil, USR are multe bube, dar asta cu securiştii este absolut ridicolă, demnă doar de Radio Erevan. USR a fost singurul partid care, alături de societatea civilă, a blocat, în urmă cu doi ani, noile legi ale serviciilor secrete, legi care le dădeau acestora noi şi noi privilegii. Mai mult, USR este singurul partid care a cerut prin legislaţie retragerea serviciilor din politică şi din mass-media. Motiv pentru care este şi partidul cel mai atacat de servicii. Culmea, unul din atacuri fiind acela că ar avea serviciile în spate.

Pe principiul lui Joseph Goebbels „o minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr“, idioţii amintiţi care fac jocurile serviciilor, conştienţi sau nu, au propagat în societate povestea cu USR partidul sistemului. Altfel, câţi politicieni ai USR şi câţi ai PSD, îndeosebi, şi ai PNL, au absolvit şcolile de securitate, acolo unde presă, printre alţii, şi Dîncu? Apropo, ştiţi ce poreclă avea Dîncu în perioada în care era ministru în Guvernul Năstase? Exact, Goebbels, iar ministerul pe care îl conducea (al Informaţiilor Publice), i se spunea al Propagandei.

Şi apropo de servicii, nu prea înţeleg de unde fascinaţia multor politicieni, dar şi jurnalişti etc, pentru oameni din sistem? Înţeleg angoasele unora cu dulapurile umplute cu schelete. Şi aici ar trebui o dezbatere serioasă. De ce clasa politică nu e de acord cu un control civil pe bune al serviciilor şi scoaterea din politică a oamenilor din sistem? Şi hai să fim serioşi, nici prin servicii nu sunt nişte genii, mulţi din sistem fiind nişte conpiraţionişti deplorabili. Da, au câţiva neuroni în plus faţă de idioţii utili care le fac jocurile. Iar pe partea economică, mulţi sunt doar nişte găinari. Nu spun covrigari, că s-ar putea interpreta.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Dan a spus: (octombrie 18th, 2024 at 08:59 )

Asta cu psd se afla in spatele scoaterii sosoacei e un pasaj din incercarea nostalgicilor -> naivilor de a idealiza un us fara rezultate si lupit de continut.. E falsa si ii decredibilizeaza pe autori. Oricine e de buna credinta poate vedea ca psd in 2024 cu ciolacu, grindeanu, simonis, romascanu e un partid muuult schimbat in bine fata de psd-ul filocomunust din anii ’90. Pana sa incercam sa ii ajutam pe usr din exterior, usr ar trebui sa se ajute singur facand proiecte majore si nemailuand decizii constant atacabile in justitie. Progresistii useristi sunt niste falsi lipsiti de idei pt dezvoltarea sanatoasa a unei societati. Vedeti asta in TM cu DSF la primarie din 2020. ZERO major results. Omul e sumediocru, s-a aliat la locale cu nulitatea nica. Se vede si de aici xa ne compromute la mediocritate ca oras. Sosoaca bine ca a fost scoasa din schema pt ca e nociva pt Romania. Ccr a decis corect aici. Ce vrouati, sa o lase sa imoroaste cu laturi ?

Zdreanță a spus: (octombrie 18th, 2024 at 09:43 )

Toate partidele au în spate securistiana.Articolul reflectă o realitate urâtă a clasei politice care face un cuplu perfect cu instituțiile de forță ale statului.Dacă aleșii sunt rezultatul votului,cei de prin instituțiile de forță de cine sunt numiți sau pe ce criterii sunt puși în funcții?Despre STS și rolul acestei formațiuni știm foarte puțin cu toate că puterea
acesteia s-a văzut încă de pe vremea tovarășului Petrov.Cine confirmă rezultatul alegerilor și cine oferă rezultatele parțiale?

Daniel a spus: (octombrie 18th, 2024 at 09:47 )

Fascinația pentru cei din sistem este simplu de explicat prin faptul că aceștia pot facilita anumite lucruri mai ales pentru cei care nu vor să muncească dar vor să parvină. Astfel se explică și ascensiuni fulminante dar și treceri meteorice în politică cât și prestații de proastă calitate persistente în media. Evident că este mai simplu ca adversarului tău politic să i se descopere ceva din trecut la momentul oportun decât să gândești un proiect, să faci campanie din poartă în poartă și să construiești o echipă. Apoi este mult mai simplu să primești informații și teme gata făcute decât să te documentezi, să parcurgi kilometri și să ai de-a face cu tot felul de indivizi pentru a desluși o investigație. Dupa ce le expiră utilitatea, personajele respective sunt aruncate ca un măr stricat la coșul de gunoi al istoriei dar totuși nu există o penurie de astfel de indivizi.
De PSD se poate spune că a trecut la noua variantă a propagandei putiniste prin care nu se mai neagă anumite evidențe ci se spune același lucru despre adversari, astfel că aceștia sunt corupți și securiști la fel ca cei de pe listele PSD de la aceste parlamentare. Pe de altă parte nici filiala locală a USR nu a ținut să se îndepărteze de o astfel de imagine, lucru care poate fi simplu dedus prin modul în care au fost alcătuite listele locale, modul în care maestrul Fritz și-a luat filiala pe persoană fizică și a acționat în campanie dar și modul în care persoane mult mai competente provenite din Plus au fost tratate comparat cu lacheii săi. Tragedia este însă că timișenii nu au niște liste votabile la dispoziție din partea partidelor parlamentare, ceea ce reprezintă cel mai mare pericol la adresa democrației.

Radu a spus: (octombrie 18th, 2024 at 11:06 )

@Daniel si @Daniel2

A da portia zilnica de dat in sistem dar neaparat si in USR. Zici ca esti Bota dar pe steroizii prostiei.

Hai Vineri faina sa ai trolaci mici ce sunteti.

USR a fost și este atacată furibund, de conivență tacită între PSD și PNL + băieții din academiile „de ramură”, din multele și la nimic ori foarte-puțin-folositoarele servicii judecând după viteza cu care ne scufundăm, pentru simplul motiv că a vrut să schimbe ceva. Dar trebuie recunoscut că atunci când fiecare articol aproape din RomâniaLiberă, sute de blog-uri, mii de postări zilnice pe TikTok scuipă cuvintele sorosist și progresist, este o mare victorie a propagandei comuniste!!! Ce-i a lor, e al lor!
Când vezi la televizor tarați ca Ciucă sau Ciolacu, îți vine să-i faci statuie lui Pacepa. Când îi vezi și auzi, (rar, pentru că sunt fotofobi și apăsați de propria inteligență, precum rusofili nemascați ca Predoiu) pe unii inteligenți argumentând absolut aiurea, îți dai seama că, pe fondul rătăcirii nemaivăzute a întregii lumi, noi, românii nu mai avem nici o șansă. Pentru că acum la putere e o generație care a trăit din turnătorie și lingușeală, pentru care furtul e aproape un semn de excelență socială, iar dacă mai ții cont că vin generații tinere cu creierul vidat de ecrane, orice optimism pare absolut neavenit.
Am devenit o societate orwelliană, în care cuvintele înseamnă de fapt contrariul lor (elite înseamnă pleavă, judecător înseamnă borfaș manipulat, intelectual înseamnă oligofren violent etc.), iar cele două tendințe majore o demonstrează cu prisosință: naționalismul și așa-zisa ortodoxie conservatoare. Simion (un om care-și neagă originile etnice și-și ascunde părinții) și Șoșoacă înjosesc România în ochii străinilor), iar poporul binecredincios fură, preacurvește, hulește, înjură cum n-a făcut-o niciodată în istoria lui.
(USR s-a dovedit acum a fi o revoltă a adoescenților, cu lideri fără leadership, care s-a spart deja în multe facțiuni, cu aleși europeni pe care nu i-a mai văzut nimeni după alegerile europene (Barna), în care un băiat din Primăverii (Ghinea) face legea, cu sute de mii de euro aruncați pe panourile cu mutra lui Drulă, cu o candidată la președinție care trăncănește vrute și nevrute, provenită din showbiz. Și cu un Fritz care vorbește foarte bine în română lucruri bazice de administrație, deci e un stângist-ecologist din STASI, progresist, ocultist, incompetent etc. etc. etc.)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”

Dominic Fritz, primarul Timișoarei a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul B1 Tv, asupra pericolului reprezentat de acapararea instituțiilor statului de către PSD și folosirea acestora în scop politic. Acesta a subliniat contrastul între un PSD obișnuit să controleze statul și un USR care militează pentru respectarea legii fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSC Dumbrăvița

Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni, din etapa a 10-a a Ligii a 2-a. Jocul e programat sâmbătă, 19 octombrie, la ora 11.00. Partida cu CS Mioveni va reprezenta o bornă importantă pentru antrenorul principal Cosmin Stan – meciul cu numărul 100 la cârma formației bănățene....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut

Acum 308 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat de turci de peste 150 de ani. Asediul pentru cucerirea Timişoarei a început la 28 august, tabăra militară a habsburgilor fiind organizată la Beregsău. În 16 septembrie, prinţul Eugeniu de Savoya i-a somat pe turci să predea orașul. Nu a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Parfumul arăbesc

Parfumul arăbesc: cum a ajuns de la bazarurile orientale în România și de ce îl iubim

Parfumul arăbesc nu este doar un produs cosmetic, ci o artă rafinată cu o istorie de mii de ani, care în ultimele decenii a cucerit întreaga lume, inclusiv România. Cum s-a întâmplat acest lucru? Parfumul arăbesc își are originile în Orientul Mijlociu, o regiune cunoscută pentru bogăția sa în mirodenii și esențe aromate. Încă din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parfumul arăbesc: cum a ajuns de la bazarurile orientale în România și de ce îl iubim

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni, din etapa a 10-a a Ligii a 2-a. Jocul e programat sâmbătă, 19 octombrie, la ora 11.00. Partida cu CS Mioveni va reprezenta o bornă importantă pentru antrenorul principal Cosmin Stan – meciul cu numărul 100 la cârma formației bănățene....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă
Acum 308 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat de turci de peste 150 de ani. Asediul pentru cucerirea Timişoarei a început la 28 august, tabăra militară a habsburgilor fiind organizată la Beregsău. În 16 septembrie, prinţul Eugeniu de Savoya i-a somat pe turci să predea orașul. Nu a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut
Universitatea de Vest Timișoara e partener în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, care urmărește îmbunătățirea capacității personalului din creșe și grădinițe să asigure educație timpurie incluzivă și de calitate copiilor de până la 6 ani și profesionalizarea personalului care monitorizează calitatea serviciilor de educație timpurie pentru copiii sub 3 ani, respectiv de îmbunătățire a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UVT ajută la specializarea personalului din creșe și grădinițe
Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere interactive și demonstrații spectaculoase. MINA Pop-Up și Le Petit au pregătit o petrecere imersivă, cu proiecții inedite și muzică live. Show-ul de dans contemporan „Influențe” va aduce în fața spectatorilor momente pline de emoție, Ziua Armatei României va fi sărbătorită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare
SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o deplasare în Moldova. Handbaliștii viola întâlnesc CSM Vaslui, în etapa a opta. Partida va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 17.30. Vasluienii au început campionatul cu două victorii, dar apoi au suferit cinci înfrângeri. Totuși, antrenorul principal al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui
Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de baschet din cadrul proiectului „Tri-Sport Challenge: Campionatul Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal”. Întrecerea a fost câștigată de elevele Liceului Teoretic „Nikolas Lenau” care, astfel, vor reprezenta Timișul la faza regională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Competiția de baschet...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet
O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de Muzeul Național al Banatului, a învins o alta, destul de mult supralicitată, și urcată în preferințele consumatorilor folosind metodele actuale de promovare, mai ales internetul. Așadar, deliciosul tort Doboș, creat la Budapesta pentru curtea regală de la Viena, a învins...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!
Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală, de pe piste de biciclete, care blocau circulația tramvaielor ori din apropierea spitalelor. Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de verificarea a modului în care se respectă legislația pe linie de oprire și staționare a autovehiculelor în zonele în care acest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația
Top