Administratie

Primăria Timișoara luptă și pentru alții în lumea imobiliară. Clădirile de la baza sportivă din Dacia au fost demolate

Angajații Colterm au pus la pământ, marți, încă o tură de construcții ilegale. De această dată nu au vizat construcții ridicate pe spații deținute de municipalitate de diferite mafii imobiliare, ci au făcut-o pe un teren care aparține Ministerului Educației. Sprijinim Inspectoratul Școlar Județean, spune primarul Dominic Fritz.

Demolarea se face pe un teren de fotbal situat într-o zonă destul de mult amintită de primărie ca fiind vizată de o mare ”reînnoire”, cartierul Dacia. Respectivul teren de fotbal e deținut de Ministerul Educației și era administrat de Clubul Sportiv Școlar Bega, care avea un contract de închiriere cu societatea MWT Sport. Conform Listafirme.ro aceasta aparține fostului fotbalist și antrenor de la Poli Timișoara, Vali Velcea, împreună cu Velcea Firuța.

Primăria Timișoara transmite că sprijină Inspectoratul Școlar pentru a recupera o bază sportivă din cartierul Dacia. Iar primarul orașului spune că terenul e acaparat de un privat, iar copiii nu au terenuri de sport.

“În timp ce școlile din Dacia nu au terenuri de sport, un teren al Ministerului Educației a fost acaparat de un privat”, spune primarul Fritz

Acolo, la baza sportivă ar fi fost construite mai multe construcții fără autorizație. Municipalitatea a obținut în instanță o decizie de demolare, după ce contestația la aceasta a fost respinsă, mai spun cei de la Primăria Timișoara.

”Primăria Municipiului Timișoara sprijină Inspectoratul Școlar Timiș în demersurile de a recupera o bază sportivă pentru copii, unde firma MWT Sport a construit ilegal un bar cu terasă și vestiare. În baza unei dispoziții a primarului Dominic Fritz, astăzi a început demolarea construcțiilor fără autorizație din incinta bazei, de pe strada Amforei nr.1. Dispoziția a fost validată de instanțele de judecată după ce a fost contestată, astfel că decizia de demolare este definitivă și executorie”, anunță municipalitatea.

Fritz spune că e revoltător faptul că școlarii nu au terenuri de sport, iar acesta e folosit de un privat.

“Cartierul Dacia este cel mai dens locuit cartier din Timișoara. Aici funcționează 3 școli și 2 grădinițe, niciuna din cele 3 școli nu are teren de sport cu gazon natural, iar unele nu au o sală sportivă modernă. Este revoltător că în timp ce terenul Ministerului Educației era folosit de un privat, copiii Timișoarei duc lipsă de terenuri de sport. După ce am demolat construcțiile ilegale, fac apel la Inspectoratul Școlar Timiș să deschidă cei 18.700 mp care până acum au fost îngrăditi. Voi sprijini cu tot ce pot ca toți copiii din Dacia să aibă acces la infrastructură sportivă în cartierul lor”, a spus Dominic Fritz.

Conform primăriei, construcțiile ar fi fost ridicate fără autorizație pe un teren al Ministerului Educației, administrat de către Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bega, care a încheiat un contract de închiriere cu MWT Sport, în anul 2005.

”Firma comercializa și băuturi alcoolice în interiorul bazei sportive pentru copii, spre nemulțumirea părinților, care au sesizat Primăria Timișoara, Poliția Locală și Inspectoratul Școlar Timiș”, mai amintește primăria.

Marți, 1 octombrie, s-au deplasat la fața locului echipele Colterm, ale Poliției Locale și reprezentanții Primăriei Timișoara și Inspectoratului Școlar, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Parc fotovoltaic la Moşniţa Nouă de aproape un milion de euro

Luni, la Ministerul Energiei, primarul comunei Moşniţa Nouă, Florin Bucur, a semnat contractul de finanțare…

2 ore ago

Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara

L’architect du beaute continuă să fie un adevărat „trandsetter” în domeniul frumuseții în Vestul țării!…

2 ore ago

Aproape o treime din elevii de la Bela Bartok nu sunt din familii unde se vorbește limba maghiară

O constatare puțin cunoscută, chiar de timișoreni, arată că în proporție de 30% elevii care…

3 ore ago

Un copil de 12 ani a ajutat o tânără cu o comandă de tip ride-sharing apoi a fost jefuit de aceasta

A făcut un lucru bun, apoi și-a primit „răsplata”. Faptă reprobabilă produsă de o tânără…

3 ore ago

Art Encounters a stabilit data de deschidere a Bienalei din 2025 și numele curatorilor evenimentului cultural

Organizatorii Bienalei Art Encounters au stabilit cele mai importante date ale evenimentului. Acum știm când…

3 ore ago

Gol administrativ la Lugoj. Municipiul de pe Timiş a rămas fără primar şi viceprimar

Începând de astăzi, municipiul Lugoj a rămas fără primar şi viceprimar, după ce demisia primarului…

5 ore ago