Timp liber

La Timișoara are loc StorySeed – Festival de Storytelling și Învățare Experiențială, Ediția a doua

Timișoara va găzdui cea de a doua ediție StorySeed, un festival dedicat Artei Povestirii (Storytelling), multilingvismului și expresivității în educație. Evenimentul, organizat Asociația Părinți în Dialog, alături de Babel Școală și Liceu, se adresează publicului larg, și va avea loc în perioada 4-6 octombrie în Timișoara, sub tema “Alive”, urmând să aducă împreună copii, profesori, părinți pedagogi și artiști din mai multe țări europene, pentru a explora cum poate învățarea să devină mai vie și captivantă.

Într-o lume în care educația este adesea limitată de manuale și rezultate, StorySeed propune o abordare inovativă, punând accent pe storytelling și pedagogia experiențială ca metode de a revitaliza procesul de învățare și de a încuraja creativitatea copiilor. Evenimentul este o continuare a misiunii inițiate de Babel prin SEED (Săptămâna Europeană a Educației Democratice), lansată în 2018, care promovează Învățarea Experiențială și educația democratică în România.

Ediția din 2024 a StorySeed va oferi participanților ocazia de a învăța de la experți internaționali, printre care se numără povestitori renumiți precum Momo Heiss din Germania, Mălina Billod din Elveția, Maja Bumberák din Ungaria, dar și artistii români Ina Dafinescu și Alina Iga.

Aceștia vor dezvălui puterea transformatoare a poveștilor în educație, ilustrând cum arta povestirii poate facilita o conexiune profundă între minte și suflet în cadrul procesului educațional.

De asemenea, evenimentul va include sesiuni susținute de formatori de renume în învățarea experiențială, cum sunt Ludo Heylen, Wilma van Esch, Marjolijn de Ruijter, Suze Roelofs și Tom Goevers din Belgia și Olanda. Aceștia vor aduce în prim-plan soluții inovative care fac educația mai apropiată de nevoile copiilor și mai relevantă pentru viitorul lor.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 4 octombrie, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, și va fi marcată de prelegerea lui Ludo Heylen, director GECo timp de 15 ani și cercetător la Centrul pentru Învățare Experientiala al Universității din Leuven (Belgia). Ludo va vorbi despre conceptul de “Școală pentru viață”, unde educația devine un proces de explorare a lumii, nu doar o etapă de pregătire pentru examene. El va sublinia importanța de a oferi copiilor timp să își descopere propriul ritm, să își dezvolte încrederea în sine și să se pregătească pentru viață, nu doar pentru universitate.

Prin StorySeed, organizatorii își propun să sărbătorească diversitatea modurilor de exprimare ale copiilor, alături de bogăția lingvistică a regiunii Timișoarei, și să creeze un spațiu de dialog între educația clasică și noile metode de învățare bazate pe experiențe și creativitate.

Programul complet al festivalului poate fi găsit pe site-ul oficial, la adresa www.storyseed.ro

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara luptă și pentru alții în lumea imobiliară. Clădirile de la baza sportivă din Dacia au fost demolate

Angajații Colterm au pus la pământ, marți, încă o tură de construcții ilegale. De această…

O oră ago

Parc fotovoltaic la Moşniţa Nouă de aproape un milion de euro

Luni, la Ministerul Energiei, primarul comunei Moşniţa Nouă, Florin Bucur, a semnat contractul de finanțare…

3 ore ago

Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara

L’architect du beaute continuă să fie un adevărat „trandsetter” în domeniul frumuseții în Vestul țării!…

3 ore ago

Aproape o treime din elevii de la Bela Bartok nu sunt din familii unde se vorbește limba maghiară

O constatare puțin cunoscută, chiar de timișoreni, arată că în proporție de 30% elevii care…

4 ore ago

Un copil de 12 ani a ajutat o tânără cu o comandă de tip ride-sharing apoi a fost jefuit de aceasta

A făcut un lucru bun, apoi și-a primit „răsplata”. Faptă reprobabilă produsă de o tânără…

4 ore ago

Art Encounters a stabilit data de deschidere a Bienalei din 2025 și numele curatorilor evenimentului cultural

Organizatorii Bienalei Art Encounters au stabilit cele mai importante date ale evenimentului. Acum știm când…

4 ore ago